Trouwvervoer kiezen voor je gasten met deze 5 stappen!

Gaan jullie voor grote bussen, Volkswagen busjes of laten jullie het de gasten toch zelf regelen? In deze 5 stappen hebben jullie zo een keuze gemaakt voor het vervoer van de gasten!

Trouwvervoer kiezen voor je gasten met deze 5 stappen!
Foto: Ronedya via Shutterstock
  • Trouwvervoer
  • Adviseren

Als bruidspaar moeten jullie natuurlijk ook goed voor de gasten zorgen. Het vervoer kan hier ook een rol in spelen. Er zijn miljoenen manieren van trouwvervoer die jullie zouden kunnen regelen, van peperduur naar spotgoedkoop. Welke keuzes jullie hierin moeten maken? Dat leggen wij uit in 5 gemakkelijke stappen.

Stap 1. Kijk eerst naar het type gasten 

Adverteren

Het is belangrijk om te kijken wie eventueel gebruik zou willen maken van jullie trouwvervoer. Zijn dit vooral ouderen of zijn dit juist meer jullie vrienden die tot laat in de nacht met jullie door willen feesten? Jongeren zouden wellicht eerder voor jullie trouwvervoer kiezen, omdat zij geen auto hebben. Daarnaast vinden zij het fijn om met jullie mee te rijden, aangezien ze dan rustig van een drankje kunnen genieten.

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Stap 2. Houd rekening met het aantal gasten

Het is natuurlijk heel belangrijk om te weten hoeveel gasten er naar jullie bruiloft komen voor jullie het trouwvervoer gaan regelen. Begin met het maken van een lijst van mensen die wellicht gebruik zouden willen maken van het vervoer. Daarna kan je met deze lijst opzoek gaan naar transportverhuurders. Als jullie hier een beetje een idee van hebben ga je rondvragen bij de gasten wie dit vervoer daadwerkelijk nodig hebben. Als dit een grote lijst is, is het verstandig dit voor de gasten te regelen. Als deze lijst toch meevalt komt dit goed uit voor jullie en mag je erop rekenen dat de gasten zelf hun vervoer met elkaar regelen. Scheelt toch weer wat centjes voor jullie!  

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Stap 3. Houd rekening met de locatie van jullie bruiloft 

Dit is een heel belangrijk aspect. Is de trouwlocatie makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer? Dan mag je het vervoer gerust aan de gasten overlaten. Ligt jullie trouwlocatie ergens afgelegen in een donker bos? Dan is het wel zo netjes jullie gasten hierin tegemoet te komen. Regel bijvoorbeeld pendelbussen vanaf het dichts bijzijnde station. Mochten jullie trouwen in Maastricht en veel gasten komen uit Groningen, dan kan het best lastig voor hen zijn om zo ver te moeten reizen. Dit betekent echter niet dat jullie het vervoer voor hen moeten regelen. In dit geval zal het veel geld kosten en is het handiger om dit de gasten zelf te laten regelen.Voor gasten die van veraf komen kunnen jullie ook altijd nog een slaapplek dichtbij de trouwlocatie aanraden. Houdt als laatste ook rekening met de beschikbare parkeerruimte op jullie trouwlocatie zelf. Is er bijvoorbeeld wel genoeg plek om zo’n grote bus te parkeren? En andersom ook: zijn er genoeg parkeerplaatsen voor 130 gasten? 

Hoe zit dit nou als jullie voor een destination wedding kiezen? In dit geval is het gebruikelijk het vervoer óf het verblijf van de gasten te betalen, als blijk van waardering voor de moeite die zij genomen hebben om naar jullie bruiloft af te reizen.

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Stap 4. Kies het transportmiddel 

Nu jullie alle demo- en geografische aspecten van de bruiloft in kaart hebben gebracht is het moment daar om het vervoermiddel te kiezen. In de meeste gevallen komt de bus als aantrekkelijkste middel uit de test. Met een bus kunnen jullie veel mensen in één keer vervoeren en dit is ook de meest goedkope manier. Daarnaast kunnen jullie op deze manier ook nog eens bepalen hoe laat iedereen precies aankomt op de trouwlocatie. Dat is dus best handig voor jullie Spaanse familie die normaliter een halfuur te laat aan komt kakken. Extra tip: zeg tegen hen dat ze om 12.00 aanwezig zijn als de bus om 12.30 vertrekt, zodat jullie niet voor verrassingen komen te staan…

Er is geen twijfel over mogelijk dat bussen vaak een veel te groot vervoersmiddel zullen zijn voor een bruiloft. Je kan er ook altijd aan denken om een minibus te huren die tot 30 personen kan vervoeren. Als jullie een intieme bruiloft hebben of gewoon graag jullie thema in het trouwvervoer uit willen laten komen kunnen jullie altijd voor nog kleiner vervoer kiezen. Denk bijvoorbeeld aan van die leuke Volkswagen busjes. Voor meer originele en leuke transportmiddelen voor de bruiloft kijk je hier.

Als jullie ervoor kiezen bussen te huren zullen deze niet alleen een handig transportmiddel zijn, maar ook gelijk een leuke manier voor de gasten om elkaar iets beter te leren kennen. 

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

5. Praktische tips 

Als je het trouwvervoer gaat kiezen zijn er ook voor jullie een paar aspecten die jullie niet moeten vergeten. Denk bijvoorbeeld aan de prijs. Deze varieert enorm als je kijkt naar grootte, mate van originaliteit en afstand. Daarnaast moeten jullie ook verzamelpunten verzinnen die een beetje duidelijk zijn voor de gasten. Ten slotte moeten jullie ook duidelijk zijn over de vertrektijden. Zorg hier dat de gasten meerdere opties hebben, zodat zij een keuze hebben wanneer ze kunnen vertrekken.

Daarnaast is het raadzaam om ook in het vervoer flexibel te zijn. Houdt rekening met mensen die op het laatst toch besluiten om met de laatste vervoersronde mee te gaan, omdat ze optimaal van het feest wilden genieten. Het zou zonde zijn als er opeens niet genoeg plek is voor iedereen!

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Met deze tips en stappen moet het kiezen van het trouwvervoer helemaal goed komen. Wij zijn hartstikke benieuwd hoe jullie het op gaan lossen, laat je het even weten? Als jullie liever niet in Nederland trouwen, maar elkaar het ja-woord willen geven onder de Italiaanse zon dan is deze bruiloft dé inspiratiebron.

Voor meer inspiratie en de laatste trouwtrends volg je ons op Pinterest, Instagram en Facebook

Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!