Hoe kies je het perfecte bruidskapsel?

Een kapsel kan jouw droombruiloft maken of breken. Er zijn zoveel accessoires en details waar je rekening mee moet houden, dat het soms lastig lijkt om de juiste keuze te maken. Wij hebben daarom de belangrijkste tips van de beste leveranciers uit de industrie voor jou op een rijtje gezet. Zo verschijn jij voor het altaar met het perfecte bruidskapsel!

Knapsels - Foto: Nina Haverkamp Fotografie
Knapsels – Foto: Nina Haverkamp Fotografie

Bij het kiezen van een bruidskapsel, wordt je overspoeld door de mogelijkheden die er zijn. We zetten daarom eerst de trends voor je op een rijtje zodat je hier inspiratie uit kunt halen. In de zomerperiode zijn bijvoorbeeld de Boho style en de Ibiza stijl heel erg hot.

‘Denk ook aan losse vlechten met krullen of nonchalant opgestoken krullen. Ook de klassieke stijl is tijdens dit trouwseizoen niet weg te denken’, zegt Michelle van Michelle’s Style. Volgens haar komen ook verse bloemen in een rij en het gipskruid helemaal terug. Of denk eens aan een mooie grote knot met grove plukken en een sluier.

Shutterstock. Foto: Oleggg
Shutterstock. Foto: Oleggg

1. Stem jouw kapsel af

Het is belangrijk dat jouw bruidskapsel matcht met de jurk en de andere accessoires die jij hebt uitgekozen. Heb jij deze bijvoorbeeld afgesteld op het thema van jouw bruiloft? Knapsels verzorgd bruidskapsels en bruidsmake-up en legt uit waarom dit belangrijk is. ‘Laat je jurk aan jouw hairstylist zien. Zo kan zij een kapsel in dezelfde stijl maken en hou je alles in balans.’

Knapsels - Foto: Dario Endara Wedding Photography
Knapsels – Foto: Dario Endara Wedding Photography

2. Laat je inspireren

Voordat je aan de slag gaat met een hairstylist, is het belangrijk om inspiratie op te doen. Speur het internet af en kijk wat jou aanspreekt. ‘Laat dit aan je hairstylist zien zodat zij weet van welke stijl je houdt en zo kunnen jullie tot het perfecte kapsel komen.’ Aldus Elyse Smetsers van Knapsels.

Michelle´s Style - Foto: Moderne Bruidsfotograaf
Michelle´s Style – Foto: Moderne Bruidsfotograaf

3. Houd rekening met je haartype

Het is ook belangrijk om rekening te houden met jouw haartype. Het kiezen van een bruidskapsel hangt volgens Michelle’s Style samen met de lengte, het volume en de kwaliteit van het haar. ‘Je kan dit wel oplossen: mocht het idee qua lengte en volume niet in de buurt komen, kan je denken aan (clip inn) extensions of hairweave.’

Foto: E-Line Hairfashion
Foto: E-Line Hairfashion

4. Ben niet bang om eerlijk te zijn

Soms ben je toch niet helemaal tevreden over jouw bruidskapsel of er is slechts een kleine aanpassing nodig. ‘Ben niet bang om dit tegen de haarstylist te zeggen’, adviseert Knapsels. ‘Soms is het kapsel wat je mooi vond, toch niet geschikt voor jou. Voor een haarstylist is het geen moeite om een ander kapsel te maken, net zolang tot jij het mooi vindt.’

Michelle´s Style - Foto: Amare Bruidsfotografie
Michelle´s Style – Foto: Amare Bruidsfotografie

5. Plan een proefsessie in

Organiseer samen met je hairstylist ruim van tevoren een proefsessie. Dat adviseert E-line Hairfashion. ‘Zo heb je nog een maand om te kijken of alles bij elkaar past.’ Volgens Knapsels in het belangrijk om deze sessie in de ochtend te plannen. ‘Zo heb je de hele dag om jouw kapsel te beoordelen en je voelt of het lekker zit.’

Knapsels - Foto: Flexmi Photography
Knapsels – Foto: Flexmi Photography

6. Laat een vriendin oordelen

Neem tijdens de proefsessie ook een vriendin of familielid mee. ‘Zij kennen jou en weten of het kapsel bij je persoonlijkheid past.’ Wil je er zeker van zijn dan jouw kapsel bij jouw jurk past? Combineer het passen van de jurk dan met deze proefsessie.

Shutterstock. Foto: Vasilenko Dmitriy
Shutterstock. Foto: Vasilenko Dmitriy

7. Kies de juiste haarstylist

Het kiezen van een haarstylist, kan soms een lastige keuze zijn. Ten eerste is het belangrijk dat jullie onderling een klik met elkaar hebben. Zo kan je aan de haarstylist goed overbrengen wat voor bruidskapsel jij wil op jouw droomdag. ‘Het is ook belangrijk dat je op tijd op zoek gaat‘, adviseert E-Line Hairfashion.

Shutterstock. Foto: vladimirat
Shutterstock. Foto: vladimirat

8. Ga voor deskundigheid

‘Het portfolio van een haarstylist kan helpen met het maken van je keuze, maar uiteindelijk moet zij begrijpen wat je die dag wil uitstralen.’ Ook kan de deskundigheid van een styliste een belangrijke rol spelen. ‘Veel visagistes hebben een cursus hairstyling gedaan. Zij zijn vaak niet allround genoeg om alle kapsels te creeeren’, zegt Michelle’s Style.

Michelle´s Style. Foto: Rinke Heederik
Michelle´s Style. Foto: Rinke Heederik

9. Vergeet de make-up niet

Michelle’s Style is zowel stylist als visagist en adviseert om voor deze taken één persoon te kiezen. ‘Zo kun je deze twee aspecten nog beter op elkaar aan laten sluiten.‘ Volgens Michelle wordt de make-up namelijk vaak onderschat. Maar, ook hier geldt: kies voor een professional! Niet iedere professionele haarstylist is ook daadwerkelijk professioneel make-up artist, en andersom! Ook kan het slim zijn om op jouw grote dag een aantal spullen mee te nemen zoals lipstick en mascara.

E-line Hairfashion. Foto: Eveline Hogers Fotografie
E-line Hairfashion. Foto: Eveline Hogers Fotografie

10. Verbreed je horizon

Het kiezen van een bruidskapsel is eigenlijk niet heel anders dan het kiezen van een droomjurk. Soms kan een bruidsjurk verschrikkelijk zijn op het hangertje, maar eenmaal aangetrokken blijkt het model gemaakt voor jou. E-line Hairfashion adviseert daarom om meerdere kapsels en make-up te proberen. ‘Zo zie je terug waar jij jezelf het gelukkigst bij voelt.’

Shutterstock. Foto: Halfpoint
Shutterstock. Foto: Halfpoint

Met deze tips zul jij zeker dé perfecte haarstijl vinden om te dragen op jouw grote dag. Neem contact op met één van de stylisten uit onze database om zeker te weten dat jij zult stralen op de bruiloft!

Hebben jullie al trouwringen uitgezocht? Hier moet je op letten bij het zoeken naar de perfecte trouwring!

Wil jij niks van ons missen? Volg ons dan op Facebook en Instagram!

Neem contact op met de service providers die in dit artikel zijn genoemd!

Laat een bericht achter

Foto: Funk it Up! Event Styling
Hoe kies je de kleuren voor jullie bruiloft?
Niets is belangrijker dan een gebalanceerde kleurencombinatie of één bepaalde themakleur. Wij namen een sprong in het diepe en vroegen een aantal leveranciers hoe je het beste de kleuren voor jouw bruiloft kiest!
Hoe kies je gezamenlijk jullie meest favoriete trouwringen?
Hoe kies je gezamenlijk jullie meest favoriete trouwringen?
Het uitkiezen van de trouwringen is een van de belangrijkste voorbereidingen voor je huwelijk(sdag). Lees verder voor enkele ideeën!
Foto: Fotosolo
Hoe kies ik mijn bruidspak? De beste tips om ook de bruidegom te laten stralen!
De bruidsjurk is het gesprek van de dag... maar het bruidspak dan? Zankyou geeft de beste tips om als man ook te schitteren op de grote dag!

Creëer een bruiloft website

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Ontvang vrijblijvend informatie over de mogelijkheden die Zankyou uw bedrijf kan bieden! Meer informatie