Hoe kies je het perfecte bruidskapsel voor jouw grote dag?

Een kapsel kan jouw droombruiloft maken of breken. Wij hebben daarom de belangrijkste tips van de beste leveranciers uit de industrie voor jou op een rijtje gezet.

Hoe kies je het perfecte bruidskapsel voor jouw grote dag?
  • Haarstylisten en Kapsel
  • Aanbeveling
  • Bruid

Veel vrouwen zullen meteen na het aanzoek nadenken over de bruidsjurk waarin ze willen trouwen. Die jurk waar ze als kind al over droomden, en waarvan ze zeker weten dat het dé jurk is Een kapsel kan jouw look maken of breken. Laat dit dan ook geen last minute beslissing zijn, en overweeg alle opties totdat je zeker bent van jouw look, helemaal passend bij het plaatje. Volg deze 5 stappen voor het kiezen van een bruidskapsel dat bij jou past: Zo verschijn jij voor het altaar met het perfecte bruidskapsel! Kun je nog steeds geen keuze maken? Doe dan de test en kom erachter welk bruidskapsel het beste bij jou past!

opslaanKnapsels - Foto: Nina Haverkamp Fotografie
Knapsels – Foto: Nina Haverkamp Fotografie

Locatie en tijdstip bruiloft

Adverteren

Het lijkt vanzelfsprekend, maar toch is het iets dat vaak wordt vergeten. Elke bruid heeft haar persoonlijk voorkeuren, maar elke locatie en viering is uniek, en daar moet ook rekening mee gehouden worden. Het is dan ook van essentieel belang om na te denken over wat voor soort bruiloft je viert, en hier een passende look bij te kiezen. Als je bruiloft overdag wordt gehouden, zal de stijl heel anders zijn dan die van een avondbruiloft. Overdag is de look minder dramatisch en intens: het haar kan half los of helemaal los worden gedragen. Voor een avondbruiloft kun je het haar opsteken of vlechten en de make-up is intenser. 

opslaanFoto: E-Line Hairfashion
Foto: E-Line Hairfashion

Passend bij je jurk

In bruiloftland is er is een groot aanbod jurken. Er zijn grote bruidsmodefirma’s met eigen ateliers, algemene collecties en kleine boetiekjes. En net als de jurk, is er een groot aanbod aan make-up en haarstylen. Ga voor een balans tussen de jurk en de details, de accessoires, en jouw verdere look. Als je jurk erg opvallend is, kun je beter voor een eenvoudig kapsel – zoals een knot of opgestoken haren- gaan. Als je een rustige jurk hebt, kun je de look verder afstylen met half opgestoken haren, losse haren, of een losse vlecht. De make-up kan opvallender met bijvoorbeeld aardekleuren waarmee je je blik intenser maaktLees hier hoe jij je droom trouwjurk uitzoekt in 5 stappen!

opslaanE-line Hairfashion. Foto: Eveline Hogers Fotografie
E-line Hairfashion. Foto: Eveline Hogers Fotografie

De bekendste haarstijlen

Het kapsel is een fundamenteel onderdeel van ons uiterlijk. We kunnen ons haar stylen zoals we willen, passend bij de laatste de mode, of op de manier waarop wij ons het comfortabelst voelen, passend bij ons karakter. Er zijn verschillende haarstijlen waarmee je de bruiloft kunt rocken:

Los: Een klassieker die meestal niet voor speciale gelegenheden wordt gebruikt. Toch zien we deze haarstijl de laatste tijd veel vaker terugkomen, vooral bij bohemian bruiloften.

Vast of in knot: De lage knot of opgestoken haren zijn de Rolls Roys onder de bruiloft kapsels. Elegant en perfect om het gezicht te benadrukken. Deze haarstijl staat ook perfect bij een strapless jurk of off shoulder jurken. Een jurk met een open rug komt ook goed tot zijn recht met opgestoken haar.

Half opgestoken: Half opgestoken haren zoals vlechten of staarten zijn helemaal upcoming en origineel en daarom een mooie optie voor bruiden die graag met de mode meegaan. Erg veelzijdig en passend bij elk soort jurk.

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Houd rekening met jouw gezichtsvorm

De make-up die het beste bij jouw gezicht past is erg afhankelijk van de vorm van het gezicht. Ontdek welke make-up het beste bij jouw gezichtsvorm past!

Als je gezicht een ovale vorm heeft, heb je geluk. Een ovaal gezicht wordt beschouwd als het perfecte gezicht, aangezien bij deze vorm alle make-up staat. Je kunt dan ook voor verschillende soorten gaan. Benadruk je natuurlijke schoonheid, en shape je gezicht. Highlight de jukbeenderen en het gebied van de neus, voorhoofd en kin. Ga voor een donkere toon op de jukbeenderen met rouge of bronzing powder. Voor je lippen kun je elke kleur kiezen.

Als je gezicht driehoekig is, met een breed voorhoofd en kaak, en een puntige kin, kun je de harde hoeken het beste verzachten door met schaduwen en highlight te spelen. Breng donkerdere make-up aan op het breedste gedeelte van je gezicht en gebruik lichte kleuren voor de rest. Gebruik de blush met opstrijkende bewegingen om een zachtere uitdrukking te krijgen.

Als je gezicht vierkant is, heb je een vrij brede kaak en voorhoofd. Het doel is om het gezicht een zachtere vorm te geven en de meest uitgesproken gebieden te verzachten. De ogen worden met lichte make-up opgemaakt en de hoekige delen van je gezicht kunnen worden gemarkeerd met een matte poeder. Vergeet de blusher niet.

Een lang gezicht kenmerkt zich met een scherpe kin. Probeer visueel breedte toe te voegen met bicolor basiskleuren. Rouge kun je het beste horizontaal aanbrengen. Zorg voor opvallende ogen en lippen. Dit zorgt ervoor dat je gezicht breder lijkt.

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Een goede voorbereiding

Houd rekening met de lengte van je haar, je type haar, je karakter, het seizoen en eigenlijk alles! Alle mogelijke voorbereidingen zijn het minste wat je kunt doen voor zo een belangrijke dag. Laat niets aan het toeval over! 

Net als wanneer je een nieuwe look wilt en foto’s meeneemt naar de kapper om te laten zien wat je bedoelt, is dit ook aan te raden bij de proefsessie voor je haar en make-up. Investeer alle tijd die je nodig hebt in het ontdekken van de verschillende looks en jouw persoonlijke voorkeuren, zodat je goed voorbereid bij de proefsessies aankomt. Voordat je aan de slag gaat met een hairstylist, is het belangrijk om inspiratie op te doen. Speur het internet af en kijk wat jou aanspreekt. Laat dit aan je hairstylist zien zodat zij weet van welke stijl je houdt en zo kunnen jullie tot het perfecte kapsel komen. Niet alleen in de grote modebladen vind je elke maand weer volop inspiratie, maar ook grote bloggers, Instagram en Pinterest zijn een bron van inspiratie.

opslaanKnapsels - Foto: Flexmi Photography
Knapsels – Foto: Flexmi Photography

Tot slot is het belangrijk zowel je haar als je gezicht goed voor te bereiden op de grote dag. Ga voor een behandeling om je haar te hydrateren, en kies een milde peeling en dieptereiniging om je huid te doen laten stralen.

Hulp nodig? Doe dan deze test!

Met deze tips zul jij zeker dé perfecte haarstijl vinden om te dragen op jouw grote dag. Neem contact op met één van de stylisten uit onze database om zeker te weten dat jij zult stralen op de bruiloft!

Hebben jullie al catering uitgezocht voor de bruiloft? Lees hier hoe je de perfecte cateraar vindt voor jullie bruiloft!

Wil jij niks van ons missen? Volg ons dan op Facebook  Instagram en Pinterest!

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

E-line Hairfashion Haar en Make-up
Knapsels Haar en Make-up
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!