Krullen? De perfecte verzorging voor een perfect krullend bruidskapsel!

Vrouwen met krullen willen heel graag stijl haar én vrouwen met stijl haar willen juist weer krullen. Gelukkig zijn er een heleboel styling apparaten en tips waarmee je een heel eind kunt komen, het vergt alleen een beetje handigheid en de juiste informatie. Volg simpelweg deze handige tips voor perfecte natuurlijke krullen op jullie trouwdag.

Ook problemen met je natuurlijke krullen? Zijn ze pluizig, dof of heel erg droog? Deze problemen komen erg vaak voor want in het algemeen is krullend en golvend haar droger dan steil haar. Maar hoe houd je pluizig haar op afstand en creëer je een mooie volle glanzende bos krullen?

Foto credits: Jouke Bos / Ass. Hairstyling: Lonneke van Dijk Fashion Hairstylist.
Foto credits: Jouke Bos / Ass. Hairstyling: Lonneke van Dijk Fashion Hairstylist.

Het zal je niet verbazen dat krullend haar een andere verzorging en styling vereist dan steil haar. Sommige hebben geluk en zijn in het bezit van een grove slag of krul van zichzelf. Als je kiest voor een styling product die je krullen extra veerkracht geeft in combinatie met een een diffuser haal je het mooiste uit je eigen krullen. Volg simpelweg deze handige tips voor perfecte natuurlijke krullen.

1) Hoe je je haren wast is zonder twijfel het belangrijkste onderdeel van perfecte krullen. Gebruik hiervoor een rijke en vocht inbrengende shampoo en het liefst sulfaat-vrij, deze droogt het haar juist uit. Masseer je haar voorzichtig om beschadiging te voorkomen. Was het niet te vaak, elke 2 tot 3 dagen is prima, het zit vaak beter de tweede en derde dag. Gebruik na het wassen altijd een conditioner die je uitspoelt of als je minder tijd hebt een leave-in verzorging. Wil je na het sporten of een warme zomerdag je haren toch eerder wassen, spoel het dan met ruim water en gebruik alléén je conditioner!

2) Wrijf je haar na het wassen niet ruw droog met je handdoek maar dep het voorzichtig droog, deze wrijving maakt je haar onrustig en scheid je natuurlijke krul. Door het droog te deppen krijg je een mooiere kruldefinitie bij het stijlen van je haar. Gebruik in plaats van een borstel een grove kam of je vingers om het haar te ontwarren. Liever niet kammen na het wassen, borstel het dan voor het wassen, scheelt ook haren in het doucheputje.

3) Gebruik, om pluizen te voorkomen, altijd een stylingsproduct op handdoek droog haar voordat je gaat föhnen. Lees de instructies van je stylings producten goed voordat je deze gaat gebruiken, zo krijg je het beste resultaat. Droog je haar met een diffuser- dit simuleert het natuurlijke droog proces omdat de luchtstroom zich verspreid over een groter oppervlak en hierdoor beter circuleert. Scrunch je haar niet met je handen terwijl je het met de diffuser föhnt, zo creëer je juist meer frizz. Haast je niet bij het stylen van je haren dit zorgt juist voor meer pluis en minder glans. Voor het mooiste effect föhn je op de lage temperatuur stand, houdt je de diffuser stil met de “noppen” op je hoofd en droog je je haar 80% droog en laat je de rest natuurlijk drogen. Tip: Natuurlijk drogen zorgt voor minder schade aan je haar en een stevige compacte krul, door je haren te föhnen krijg je een lossere en speelse krul met meer volume.

Credits: Dario Endara Photography
Credits: Dario Endara Photography

4) Krullend haar kammen als het haar al droog is een absolute no-no. En als je haar hebt gestyled en je bent hier blij mee probeer het dan verder niet aan te raken. Ik weet dat dit moeilijk is maar de olie en het vuil op je handen zorgen juist voor meer pluis. Als je haar gedurende de dag wat platter gaat zitten, hoofd ondersteboven en zachtjes schudden. Bad hair day? probeer je natuurlijke scheiding dan iets verder naar de zijkant te verplaatsen, je zult zien dat je direct meer volume krijgen waardoor het minder plat gaat zitten. Door s’ nachts op een zijden kussensloop te slapen blijft je haar gedurende de nacht rustiger waardoor je het niet iedere dag nat moet maken om het weer in model te krijgen. Je haren losjes vlechten kan ook helpen het ‘s nachts rustiger te houden.

Tip: Op zoek naar een goede haarstylist voor jouw bruidskapsel? Vraag eerst hoeveel ervaring hij/zij heeft met het stylen of opsteken van natuurlijk krullend of golvend haar.


Guest blogger: Lonneke heeft ruim 13 jaar ervaring als bruidshaarstyliste en verzorgde het haar voor o.a de Amsterdam International Fashion Week en Benelux Next Topmodel. Door haar passie voor haarstyling is zij de webwinkel Fashion Hair Accessories begonnen. Hier vind je de mooiste bruids- en haaraccessoires, variërend van handgemaakt tot vintage en modern. Kijk ook eens op Fashion & Hair Accessories. Je kunt haar ook volgen via Twitter! 

Ben jij ook een expert op het gebied van bruiloften en wil je voor Zankyou schrijven? Neem contact met ons op.

Reacties (2)

Laat een bericht achter

Foto: Shutterstock
Deze visagisten en haar stylisten uit Noord-Holland laten jou stralen op je trouwdag!
Reken voor jouw trouwdag op een professional die jou klaarstoomt voor de grote dag, waarop je kan huilen - van geluk - terwijl jouw make up, ondanks alle uitdagingen, op en top blijft zitten. Zankyou presenteert: de zeven beste visagisten van Noord-Holland!
De mooiste bloemenkapsels voor jouw wedding
De mooiste bloemenkapsels voor jouw wedding
Waar moet je aan denken als je bloemen in je kapsel wilt verwerken? Wij geven de beste tips, en Hilde van 't Bloemeke helpt ons met de keuze en de details. Een compleet artikel om het allerbeste uit jouw bloemenkapsel te halen!
Wij geven tips voor het perfecte huwelijksaanzoek!
Wij geven tips voor het perfecte huwelijksaanzoek!
Wanneer je deze tips opvolgt zal jouw huwelijksaanzoek gegarandeerd perfect verlopen! Lees snel verder!

Creëer een bruiloft website

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Ontvang vrijblijvend informatie over de mogelijkheden die Zankyou uw bedrijf kan bieden! Meer informatie