Blondine of brunette: deze kleur feestjurk past het beste bij jouw haarkleur!

Voor welke kleur kan jij het beste kiezen op de bruiloft op basis van jouw haarkleur? Wij vertellen het je!

  • Feestjurken
  • Adviseren
  • Gast

‘Wat ga ik dragen?’, is één van de meestvoorkomende gedachtes die voorbij komen wanneer een vrouw is uitgenodigd voor een bruiloft. We willen allemaal de mooiste outfits shoppen en het beste voor de dag komen, maar in realiteit blijkt dat nog knap lastig te zijn.

Adverteren

Natuurlijk let je bij het kiezen van de outfit op de soort bruiloft, de temperatuur en de locatie van de bruiloft, maar we horen niemand ooit nadenken over de haarkleur terwijl deze wel degelijk een belangrijke rol speelt. In dit artikel scheppen wij van Zankyou voor eens en altijd duidelijkheid over de perfecte kleuren voor jouw haarkleur!

opslaanFoto: SUEGRAPHY
Foto: SUEGRAPHY

De perfecte kleuren voor bij donker haar
1. Optimistisch geel 

Je hebt het misschien al voorbij zien komen, maar geel is helemaal hot and happening! De kleur staat voor optimisme, diversiteit, spontaniteit en geluk en past daarom helemaal thuis op een bruiloft. Als jij een brunette bent zal je deze kleur zonder twijfel rocken, aangezien die perfect past bij jouw mooie bruine lokken. Je kunt kiezen uit verschillende tinten geel, waaronder mosterdgeel, limoen en goudgeel. En wist je ook dat je in geel bruiner lijkt? Word het stralende zonnetje van de bruiloft met een gele outfit!

2. Romantisch roze 

Roze is zonder de twijfel de meest feminiene en romantische kleur die er bestaat. Als jij voor een zachte uitstraling wilt gaan is een poeder of pastel roze de perfecte optie. Wil je juist jouw jeugdige kant naar voren laten komen, kies dan voor fuchsia of felroze. Een ding is zeker: wanneer jij als brunette voor een roze outfit kiest zijn alle ogen op jou gericht.

3. Elegant beige 

Als jij elegant voor de dag wilt komen op de bruiloft raden wij je aan om voor een beige outfit te gaan. Deze kleur staat voor stabiliteit, soberheid en is hartstikke elegant. De natuurlijke tinten zorgen voor een verfijnde uitstraling en brengen vanzelf een stukje zelfverzekerdheid met zich mee. Er zijn verschillende tinten beige, sommige donkerder dan anderen. Kies er een en je zult ongetwijfeld stralen op de bruiloft.

opslaanRoze feestjurken van Amarca. Credits: Pasarela Costura España.
Roze feestjurken van Amarca. Credits: Pasarela Costura España.

De mooiste kleuren voor de blondines onder ons
1. Sensueel rood 

Rood is de meest sensuele kleur die er bestaat. Hij staat voor passie, liefde en aantrekkingskracht. Door jouw blonde lokken met een vurig rood te combineren creëer je een sexy look en zul je het onweerstaanbare middelpunt van de bruiloft zijn.

2. Geraffineerd zwart 

Wie zegt dat zwart thuishoort op een begrafenis en niet op een bruiloft heeft het niet helemaal begrepen. Het is niet gebruikelijk om zwart te dragen op een bruiloft overdag, maar laat je niet weerhouden te stralen in een zwarte outfit wanneer de zon dat niet meer doet. Deze kleur staat voor elegantie en zorgt ervoor dat jij heel verfijnd op de bruiloft verschijnt. Daarnaast kun je de plank toch nooit misslaan met een little black dress? 

3. Diepblauw 

Bij de kleur blauw dwalen de gedachten al snel af naar rust, de zee, de lucht, maar let op! De kleur kan ook gerelateerd worden aan kou en ijs. Aangezien het niet jouw bedoeling is om als ijskoningin op de bruiloft te verschijnen moet je kiezen voor een diepblauwe kleur, zoals indigoblauw of kobaltblauw. Deze laten jouw blonde haren nog meer stralen, waardoor de vrijgezelle bruidsgasten voor jou in de rij zullen staan.

opslaanFeestjurken. Credits: Pronovias
Feestjurken. Credits: Pronovias

Kleuren voor iedereen 

Elke blondine heeft haar brunette nodig (en andersom) dus om conflicten te vermijden hebben wij hier nog een aantal kleuren die beide haarkleuren zullen doen stralen.

1. Verfrissend groen 

Groen is een kleur die rust en frisheid genereert en ons doet denken aan de lente en de natuur. Binnen de kleur zijn verschillende tinten welke perfecte passen bij zowel blondines als brunettes. Legergroen en pastelgroen zijn top, maar fel groen ontwijk je liever wanneer je elegant op de bruiloft wilt verschijnen.

2. Koninklijk aubergine 

Deze variatie op de paarse keur is in de loop van de geschiedenis in verband gebracht met het begrip koninklijkheid, vanwege haar elegante en romantische kenmerken. Aubergine is een diepe kleur en staat daarmee ook voor kracht. Ben jij een powervrouw? Durf je dan in deze kleur te kleden en blaas iedereen op de bruiloft omver met jouw outfit.

opslaanGroene feestjurken. Credits: Cabotine & Pronovias
Groene feestjurken. Credits: Cabotine & Pronovias

Nu je weet wat voor een kleur het gaat worden kan jouw zoektocht naar de perfecte outfit beginnen. Voorkom ongemakkelijke momenten door hier te bekijken wat van jouw look verwacht wordt als gast op een bruiloft overdag en ‘s avonds. Ontdek daarna hier de beste online winkels voor het scoren van die look!

Voor meer hulp en inspiratie volg je ons op Pinterest, Instagram en Facebook!

Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!