De beste tips en ideeën voor een perfect huwelijksaanzoek!

Met deze tips maak je er een origineel huwelijksaanzoek van om nooit meer te vergeten! 

De beste tips en ideeën voor een perfect huwelijksaanzoek!
Foto: Shutterstock
  • Huwelijksaanzoek
  • Adviseren
  • Bruid
  • Bruidegom

Gefeliciteerd! Jij staat namelijk op het punt om iets heel bijzonders te doen, namelijk jouw partner ten huwelijk vragen. Wij kunnen ons heel goed voorstellen dat het enorm lastig is om dit te organiseren, aangezien jouw partner het beste van het beste verdient. Geen stress! Wij hebben namelijk een aantal tips voor je waardoor het aanzoek perfect zal verlopen. 

In deze blog lees je over:

opslaanVerlovingsrings voor huwelijksaanzoek met rode rozen
Foto: Shutterstock

Wat is een traditioneel huwelijksaanzoek?

Adverteren

Vanuit het traditionele oogpunt vraag je eerst de ouders van jouw aanstaande bruid of bruidegom om de hand van hun zoon of dochter. Dit wordt tegenwoordig wel eens achterwege gelaten, maar het kan natuurlijk geen kwaad om dit alsnog te doen. Denk hier dus eerst over na voor je jouw toekomstige partner ten huwelijk vraagt. Probeer je hierbij te verplaatsen in de ouders van je partner om te weten wat zij het meest zouden waarderen.

Wacht niet te lang met je aanzoek

Wacht niet te lang met het huwelijksaanzoek je hebt de ring al in huis, je gaat je partner ten huwelijk vragen, maar je blijft maar zitten dubben over wanneer je hem/haar gaat vragen. Just go for it! Hoe langer je wacht, hoe moeilijker je het voor jezelf maakt. Je blijft met een geheim rondlopen en voordat je het weet heeft je partner in de gaten dat je iets verbergt. En dat is natuurlijk niet de bedoeling! Raap daarom alle moed bij elkaar en just pop the question, je zult zien dat daarna al je zenuwen als sneeuw voor de zon zullen verdwijnen en je alleen maar zult genieten van dit bijzondere moment!

Maak het aanzoek persoonlijk

Als we heel eerlijk zijn zal het waarschijnlijk niet zo gek veel uitmaken op welke dag jij je partner ten huwelijk vraagt. Nadat jullie beiden de wil om ja te zeggen uit hebben gesproken zal de dag namelijk vanzelf perfect worden. Sommigen zijn helemaal gek van kerst of Valentijnsdag. In dat geval is het leuk om een thema aan jouw aanzoek te hangen en deze dagen nog perfecter te maken! Natuurlijk maakt de dag niet zoveel uit, zolang je maar bent voorbereid… neem de tijd (maar niet teveel, zie het vorige punt) om het huwelijksaanzoek van je dromen voor te bereiden. Kies de allermooiste verlovingsring en neem je partner mee naar een plek die voor jullie veel betekent. Zoals de plek waar jullie elkaar ontmoet hebben of waar jullie je eerste kus hebben gedeeld. Super romantisch en succes gegarandeerd! 

Een verrassings aanzoek

Laat je partner merken dat hij/zij wacht op je huwelijksaanzoek? Maak hier gebruik van! Wedding Eve geeft als leuke tip: “Verras haar! Het is bijna vanzelfsprekend dat het aanzoek een verrassing moet zijn! Verpak daarom het aanzoek in een mooie beleving. Een mooie wandeling die eindigt met een romantische picknick… Of tijdens een etentje wordt er een toetje geserveerd met een ring… Het tevoorschijn toveren van de ring moet voor haar echt een verrassing zijn. Blijf daarbij wel dicht bij jezelf!

De plek van het huwelijksaanzoek

Een belangrijke vraag die je jezelf kunt stellen is hoe het droom huwelijksaanzoek van je partner eruit ziet. Jij bent degene die je partner door en door kent dus probeer de situatie eens voor jezelf te schetsen. Misschien heeft je partner wel al stiekeme hints gegeven. Mocht je er echt niet uitkomen zou je altijd de hulp van beste vrienden of vriendinnen in kunnen schakelen. Het is natuurlijk ook jouw aanzoek, maar een volmondige JA van jouw partner is toch het allerbelangrijkste! Pas de setting aan naar de voorkeuren van jouw partner, staat hij/zij graag in de belangstelling? Maak er dan een groots huwelijksaanzoek in het openbaar van! Maar, als jouw partner meer timide is wil je dit liever vermijden. Zorg dan voor een intieme setting, alleen jullie tweetjes en dan rest alleen nog dé grote vraag. Weet je niet zo goed wat de juiste plek zou zijn? Dan kun je er altijd nog voor kiezen om de plek van jullie eerste date uit te kiezen. Hij of zij zal dit heel romantisch vinden!

Ideeën voor plekken voor het huwelijksaanzoek

Maak een boekje voor hem of haar met mooie foto’s van jullie samen door de jaren heen. Geef deze op een bijzondere plek en stel aan het einde van het boekje de vraag. Op dit moment kniel je op één knie en haal je de ring tevoorschijn.

  • Neem jouw partner mee op een luchtballonvaart en stel hier hoog in de wolken de romantische vraag.
  • Kies voor een huwelijksaanzoek onder water. Dit kun je bijvoorbeeld doen als jullie samen op vakantie zijn. Zijn jullie gek op duiken? Haal de ring dan hier tevoorschijn en zet het op film!
  • Organiseer een romantische picknick voor jouw partner. Plant het park vol met lampjes waardoor je een warme sfeer creëert en zet jullie favoriete muziek op. Tip: kies hier wel voor rustige, romantische muziek. Op dit moment hardcore uit de speakers te laten blazen is wellicht niet helemaal op zijn plaats… 
opslaanhuwelijksaanzoek met boeket en vuurwerk
Foto: Shutterstock

Quality time na het huwelijksaanzoek 

Het kan gebeuren dat je het niet langer voor je kan houden en die ene vraag moet nú gesteld worden: ‘Wil je met me trouwen?’ Niks is mooier dat je na dit bijzondere moment tijd hebt om van elkaar te genieten en misschien ook al te beginnen met plannen! Daarom is vrijdag de ideale dag om je partner ten huwelijk te vragen, omdat jullie daarna het hele weekend voor elkaar hebben en om het geluk te laten bezinken. Of tijdens een vakantie, dan zijn jullie tenslotte al samen op een prachtige bestemming en kunnen jullie de hele vakantie nagenieten van dit geluksmoment! Een doordeweekse dag is natuurlijk ook mogelijk, maar als je na de dag van het aanzoek weer terug moet gaan werken kan de hele ‘roze wolk’ van het aanzoek sneller verdwijnen dat de bedoeling is.  

Spreek tijdens het aanzoek vanuit je hart 

Voor je huwelijksaanzoek wil je het allerliefst tegen je partner zeggen hoeveel hij/haar voor je betekent en hoeveel je van hem/haar houdt. Maar hoe doe je dat precies? “Bereid je verhaal voor!” vertelt Wedding Eve aan Zankyou. Een beetje gestotter mag best maar alleen maar stamelen en niet uit je woorden komen is toch heel jammer. Denk goed na wat je haar zou willen zeggen alvorens de vraag te stellen. Vind je het fijn om jouw verhaal op papier te zetten? Doe dat dan vooral. Dat zorgt er waarschijnlijk voor dat je een stuk minder zenuwachtig bent! Ben je niet zo’n schrijver? Je kunt altijd proberen om te improviseren, dit klinkt misschien nóg spannender, maar je zult merken dat het vanzelf gaat! Begin met vertellen waarom je zoveel van je partner houdt, waarom je voor altijd bij hem/haar wilt zijn, maar vooral: spreek vanuit je hart!

opslaanhuwelijksaanzoek met verlovingsring en rode rozen
Foto: Shutterstock

Maak foto’s van het aanzoek

Misschien wel het allermooiste moment van je leven, samen met het huwelijk, wil je natuurlijk vastgelegd hebben op beeld. Zorg daarom dat je na het huwelijksaanzoek foto’s van jullie maakt. Dit is leuk voor later, maar ook om aan familie en vrienden te laten zien! Een andere mogelijkheid is het doen van een loveshoot met een fotograaf. Extra tip: doe het huwelijksaanzoek tijdens de shoot, dat zal fantastische beelden opleveren! Vooral erg belangrijk, vertelt Wedding Eve: “Geniet ervan!” Want het is en blijft een bijzonder moment en de start van de voorbereiding van jullie grote dag!” Ook deze video van het huwelijksaanzoek van YouTuber Dylan Haegens aan zijn vriendin Marit Brugman mag je echt niet missen! Lees hier de Q&A met Marit over de voorbereidingen van haar bruiloft met Dylan Haegens

 

Uiteindelijk is de keuze geheel aan jou en moet het zeker goed komen. Als jij er verzekerd van bent dat je de rest van je leven met iemand samen wilt brengen dan weet jij absoluut ook hoe je het perfecte huwelijksaanzoek moet plannen. Als jullie beiden ja’ zeggen zal het moment al gauw vanzelf perfect worden. Mocht het uiteindelijk zover zijn dan helpen wij je graag verder met de organisatie door middel van deze GRATIS checklist voor het plannen van de bruiloft en deze tips voor het kiezen van de juiste trouwdatum

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!