Wij geven tips voor het perfecte huwelijksaanzoek!

Gefeliciteerd! Jij staat namelijk op het punt om iets heel bijzonders te doen, namelijk de hand van jouw partner vragen. Wij kunnen ons heel goed voorstellen dat het enorm lastig is om dit te organiseren, aangezien jouw partner het beste van het beste verdient. Geen stress! Wij hebben namelijk een aantal tips voor je waardoor het aanzoek perfect zal verlopen. 

George Rudy
Shutterstock. Credits: George Rudy

 Traditioneel of niet? 

Vanuit het traditionele oogpunt vraag je eerst de ouders van jouw aanstaande bruid of bruidegom om de hand van hun zoon of dochter. Dit wordt tegenwoordig wel eens achter wegen gelaten, maar het kan natuurlijk geen kwaad om dit alsnog te doen. Denk hier dus eerst over na voor je jouw toekomstige partner ten huwelijk vraagt. Probeer je hierbij te verplaatsen in de ouders van je partner om te weten wat zij het meest zouden waarderen.

Rawpixel.com
Shutterstock. Credits: Rawpixel.com

 Wat is de perfecte dag? 

Als we heel eerlijk zijn zal het waarschijnlijk niet zo gek veel uitmaken op welke dag jij je partner ten huwelijk vraagt. Nadat jullie beiden de wil om ja te zeggen uit hebben gesproken zal de dag namelijk vanzelf perfect worden. Sommigen zijn helemaal gek van kerst of Valentijnsdag. In dat geval is het leuk om een thema aan jouw aanzoek te hangen en deze dagen nog perfecter te maken!

Madiwaso
Shutterstock. Credits: Madiwaso

 Waar vraag ik mijn partner ten huwelijk? 

Dit is een heel persoonlijke keuze. Je moet je eerst afvragen wat jij zelf het liefste zou willen. Voel jij ervoor om jouw partner ten huwelijk te vragen in een intieme setting thuis of houd je er meer van als jullie in het middelpunt van de aandacht staan tijdens een chique diner met zijn tweeën? Nadat jij hier zelf een keuze in hebt gemaakt denk je na over het antwoord dat jouw partner op deze vraag zou geven. Denken jullie hier hetzelfde over of verschillen jullie van mening? In dat laatste geval adviseren wij je te kiezen voor de voorkeur van je partner. Op deze manier laat je ook gelijk blijken dat jij er alles aan zal doen om hem of haar gelukkig te maken.

Als je zelf niet zo goed weet wat de juiste plek zou zijn, dan kun je er altijd nog voor kiezen om de plek van jullie eerste date uit te kiezen. Hij of zij zal dit heel romantisch vinden!

g-stockstudio
Shutterstock. Credits: g-stockstudio

 Wie is erbij? 

Dit is een goede vraag en heeft ook weer te maken met de plek waar je jouw partner ten huwelijk vraagt. Weet jij bijvoorbeeld uit eerdere gesprekken met je partner dat hij of zij het heel belangrijk zou vinden dat de familie deel uitmaakt van haar huwelijksaanzoek? Dan zou je dit kunnen plannen op een familie bijeenkomst. Je kunt er dan zelfs nog voor kiezen om hen mee te laten helpen bij het vragen van de hand van jouw partner.

Kristin Weaver Photography
Foto: Kristin Weaver Photography

 Hoe groots moet het zijn? 

Dit is een hele persoonlijke vraag. Helaas kunnen wij deze niet voor jou beantwoorden. Wij hebben wel een paar ideeën op een rijtje gezet voor een mooi huwelijksaanzoek:

  • Maak een boekje voor hem of haar met mooie foto’s van jullie samen door de jaren heen. Geef deze op een bijzondere plek en stel aan het einde van het boekje de vraag. Op dit moment kniel je op één knie en haal je de ring tevoorschijn.
  • Neem jouw partner mee op een luchtballonvaart en stel hier hoog in de wolken de romantische vraag.
  • Kies voor een huwelijksaanzoek onder water. Dit kun je bijvoorbeeld doen als jullie samen op vakantie zijn. Zijn jullie gek op duiken? Haal de ring dan hier tevoorschijn en zet het op film!
  • Organiseer een romantische picknick voor jouw partner. Plant het park vol met lampjes waardoor je een warme sfeer creëert en zet jullie favoriete muziek op. Tip: kies hier wel voor rustige, romantische muziek. Op dit moment hardcore uit de speakers te laten blazen is wellicht niet helemaal op zijn plaats…
marienalien
Shutterstock. Credits: marienalien

Uiteindelijk is de keuze geheel aan jou en moet het goed komen. Als jij er verzekerd van bent dat je de rest van je leven met iemand samen wilt brengen dan weet jij absoluut ook hoe je het perfecte huwelijksaanzoek moet plannen. Als jullie beiden ja zeggen zal het moment al gauw vanzelf perfect worden. Mocht het uiteindelijk zover zijn dan helpen wij je graag verder met de organisatie door middel van deze GRATIS checklist voor het plannen van de bruiloft en deze tips voor het kiezen van de juiste trouwdatum

Voor meer inspiratie en de laatste trouwtrends volg je ons op PinterestInstagram en Facebook

Laat een bericht achter

Foto: Shutterstock
5 tips om de perfecte trouwringen te kiezen
Trouwringen uitkiezen is super leuk, maar er komt vaak wel meer bij kijken dan je in eerste instantie denkt! Met deze 5 tips zijn jullie er helemaal klaar voor om de beste keuze te maken! Succes!
De beste winkels voor het kopen van het perfecte pak voor de bruidegom
De beste winkels voor het kopen van het perfecte pak voor de bruidegom
In tegenstelling tot wat je misschien denkt, draait de bruiloft echt niet alleen om de bruid en hoe zij eruit ziet. Ook het kiezen van het perfecte trouwpak is belangrijk, zodat de bruidegom er op zijn knapst uitziet op de trouwdag. Hier kun je het beste slagen voor de meest prachtige trouwpakken!
Foto: Shutterstock
Hoe kies je de perfecte bruidstaart? Wij helpen je!
Op zoek naar de perfecte bruidstaart? Lees dan snel deze tips! Wat voor ontwerp kiezen jullie, hoe veel lagen moet de bruidstaart hebben en voor welke kleuren gaan jullie?

Creëer een bruiloft website

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Ontvang vrijblijvend informatie over de mogelijkheden die Zankyou uw bedrijf kan bieden! Meer informatie