Wij geven tips voor het perfecte huwelijksaanzoek!

Wij geven tips voor het perfecte huwelijksaanzoek!

Wanneer je deze tips opvolgt zal jouw huwelijksaanzoek gegarandeerd perfect verlopen! Lees snel verder!

  • Huwelijksaanzoek
  • Adviseren
  • Bruid
  • Bruidegom
  • 2018

Gefeliciteerd! Jij staat namelijk op het punt om iets heel bijzonders te doen, namelijk de hand van jouw partner vragen. Wij kunnen ons heel goed voorstellen dat het enorm lastig is om dit te organiseren, aangezien jouw partner het beste van het beste verdient. Geen stress! Wij hebben namelijk een aantal tips voor je waardoor het aanzoek perfect zal verlopen. 

opslaanGeorge Rudy
Shutterstock. Credits: George Rudy

 Traditioneel of niet? 

Vanuit het traditionele oogpunt vraag je eerst de ouders van jouw aanstaande bruid of bruidegom om de hand van hun zoon of dochter. Dit wordt tegenwoordig weleens achter wegen gelaten, maar het kan natuurlijk geen kwaad om dit alsnog te doen. Denk hier dus eerst over na voor je jouw toekomstige partner ten huwelijk vraagt. Probeer je hierbij te verplaatsen in de ouders van je partner om te weten wat zij het meest zouden waarderen.

Wedding Eve geeft als leuke tip: “Verras haar! Het is bijna vanzelfsprekend dat het aanzoek een verrassing moet zijn! Verpak daarom het aanzoek in een mooie beleving. Een mooie wandeling die eindigt met een romantische picknick… Of tijdens een etentje wordt er een toetje geserveerd met een ring… Het tevoorschijn toveren van de ring moet voor haar echt een verrassing zijn. Blijf daarbij wel dicht bij jezelf!

opslaanRawpixel.com
Shutterstock. Credits: Rawpixel.com

 Wat is de perfecte dag? 

Als we heel eerlijk zijn zal het waarschijnlijk niet zo gek veel uitmaken op welke dag jij je partner ten huwelijk vraagt. Nadat jullie beiden de wil om ja te zeggen uit hebben gesproken zal de dag namelijk vanzelf perfect worden. Sommigen zijn helemaal gek van kerst of Valentijnsdag. In dat geval is het leuk om een thema aan jouw aanzoek te hangen en deze dagen nog perfecter te maken! Natuurlijk maakt de dag niet zoveel uit, zolang je maar bent voorbereid…

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

“Bereid je verhaal voor!” vertelt Wedding Eve aan Zankyou. Een beetje gestotter mag best maar alleen maar stamelen en niet uit je woorden komen is toch heel jammer. Denk goed na wat je haar zou willen zeggen alvorens de vraag te stellen. Vind je het fijn om jouw verhaal op papier te zetten? Doe dat dan vooral. Dat zorgt er waarschijnlijk voor dat je een stuk minder zenuwachtig bent!

opslaanMadiwaso
Shutterstock. Credits: Madiwaso

 Waar vraag ik mijn partner ten huwelijk? 

Dit is een heel persoonlijke keuze. Je moet je eerst afvragen wat jij zelf het liefste zou willen. Voel jij ervoor om jouw partner ten huwelijk te vragen in een intieme setting thuis of houd je er meer van als jullie in het middelpunt van de aandacht staan tijdens een chic diner met zijn tweeën? Nadat jij hier zelf een keuze in hebt gemaakt denk je na over het antwoord dat jouw partner op deze vraag zou geven. Denken jullie hier hetzelfde over of verschillen jullie van mening? In dat laatste geval adviseren wij je te kiezen voor de voorkeur van je partner. Op deze manier laat je ook gelijk blijken dat jij er alles aan zal doen om hem of haar gelukkig te maken.

Als je zelf niet zo goed weet wat de juiste plek zou zijn, dan kun je er altijd nog voor kiezen om de plek van jullie eerste date uit te kiezen. Hij of zij zal dit heel romantisch vinden!

opslaang-stockstudio
Shutterstock. Credits: g-stockstudio

 Wie is erbij? 

Dit is een goede vraag en heeft ook weer te maken met de plek waar je jouw partner ten huwelijk vraagt. Weet jij bijvoorbeeld uit eerdere gesprekken met je partner dat hij of zij het heel belangrijk zou vinden dat de familie deel uitmaakt van haar huwelijksaanzoek? Dan zou je dit kunnen plannen op een familiebijeenkomst. Je kunt er dan zelfs nog voor kiezen om hen mee te laten helpen bij het vragen van de hand van jouw partner.

opslaanWedding Eve. Foto: Anneke Veronica Photography
Wedding Eve. Foto: Anneke Veronica Photography

 Hoe groots moet het zijn? 

Dit is een hele persoonlijke vraag. Helaas kunnen wij deze niet voor jou beantwoorden. Wij hebben wel een paar ideeën op een rijtje gezet voor een mooi huwelijksaanzoek:

  • Maak een boekje voor hem of haar met mooie foto’s van jullie samen door de jaren heen. Geef deze op een bijzondere plek en stel aan het einde van het boekje de vraag. Op dit moment kniel je op één knie en haal je de ring tevoorschijn.
  • Neem jouw partner mee op een luchtballonvaart en stel hier hoog in de wolken de romantische vraag.
  • Kies voor een huwelijksaanzoek onder water. Dit kun je bijvoorbeeld doen als jullie samen op vakantie zijn. Zijn jullie gek op duiken? Haal de ring dan hier tevoorschijn en zet het op film!
  • Organiseer een romantische picknick voor jouw partner. Plant het park vol met lampjes waardoor je een warme sfeer creëert en zet jullie favoriete muziek op. Tip: kies hier wel voor rustige, romantische muziek. Op dit moment hardcore uit de speakers te laten blazen is wellicht niet helemaal op zijn plaats…
opslaanmarienalien
Shutterstock. Credits: marienalien

Vooral erg belangrijk, vertelt Wedding Eve: “Geniet ervan! Want het is en blijft een bijzonder moment en de start van de voorbereiding van jullie grote dag!”

Uiteindelijk is de keuze geheel aan jou en moet het goed komen. Als jij er verzekerd van bent dat je de rest van je leven met iemand samen wilt brengen dan weet jij absoluut ook hoe je het perfecte huwelijksaanzoek moet plannen. Als jullie beiden ja zeggen zal het moment al gauw vanzelf perfect worden. Mocht het uiteindelijk zover zijn dan helpen wij je graag verder met de organisatie door middel van deze GRATIS checklist voor het plannen van de bruiloft en deze tips voor het kiezen van de juiste trouwdatum

Voor meer inspiratie en de laatste trouwtrends volg je ons op PinterestInstagram en Facebook

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Wedding Eve Planning & Styling BWPN Beroepsorganisatie

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!