Verloofd! Wat nu? Alle tips en informatie over de verloving

Jullie zitten op een roze wolk en het geluksgevoel kan niet op... jullie zijn verloofd! Lees hier tips en informatie over de verloving!

Verloofd! Wat nu? Alle tips en informatie over de verloving
Foto: Shutterstock
  • Huwelijksaanzoek
  • Voorstel

Jullie zijn verloofd! Het geluk kan niet op en jullie willen iedereen op de hoogte stellen van deze bijzondere gebeurtenis. Maar, waar moet je nu eigenlijk allemaal rekening mee houden? Lees snel verder voor tips en informatie over de verloving!

opslaan
Foto: Shutterstock

Wat is verloven?

Adverteren

Verloven betekent: een voorgenomen huwelijk bekendmaken. Zo wordt verloven omschreven in het woordenboek. In de huidige digitale wereld hebben we (bijna) allemaal de behoefte om belangrijke in ons leven, zoals de verloving en het huwelijk, met familie, vrienden of zelfs met de buitenwereld te delen. Als je verloofd bent, maak je eigenlijk publiekelijk bekend dat jullie van plan zijn om te gaan trouwen. Dit gaat vaak samen met het dragen van een verlovingsring, die gewoonlijk aan de ringvinger wordt gedragen. Tijdens de verloving vindt deondertrouw plaats. In Nederland is ‘in ondertrouw gaan’ een verplichte gebeurtenis om te kunnen trouwen en deze wordt voltrokken door een Ambtenaar van de Burgerlijke stand. Zo wordt er stap voor stap naar jullie grote dag toegewerkt!

Wij zijn verloofd!

Jullie hebben volmondig JA gezegd tegen elkaar, het is officieel.. jullie zijn verloofd! Een grote en belangrijke stap in jullie leven, jullie zitten op een roze wolk en gaan een hele speciale tijd tegemoet. Maar, what’s next na jullie verloving? Wij geven jullie tips die jullie op weg zullen helpen bij een succesvolle wedding planning!

opslaan
Foto: Shutterstock

Spread the word!

Jullie relatie heeft een nieuw hoofdstuk bereikt en dat is natuurlijk heel bijzonder. Zonder twijfel willen jullie dit aan iedereen vertellen! Begin eerst met jullie familie, zoals ouders, broers, zussen en grootouders. Met hen kun je het nieuws eerst persoonlijk delen, door ze allemaal op te bellen of bij jullie thuis uit te nodigen om het grote nieuws te vertellen! Wanneer jullie familie op de hoogte is, kunnen jullie het vervolgens op social media delen met de perfecte verlovings post. Het aankondigen van de verloving wordt vaak ook gedaan door het versturen van verlovingskaarten of huwelijksaankondigen. Soms komt het voor dat de verloving wordt aangekondigd door middel van een verlovingsadvertentie in een landelijke, regionale of plaatselijke krant, zoals popster Ellie Goulding heeft gedaan! Tips nodig om jullie huwelijk aan te kondigen? Neem dan snel hier een kijkje!

opslaan
Foto: Shutterstock

Geniet van het moment

Het begint vast meteen te kriebelen om te beginnen met het organiseren van jullie bruiloft. Maar probeer de eerste dagen of weken na de verloving even van elkaar en het moment te genieten. Er zal later zeker nog genoeg tijd zijn om over jullie bruiloft na te denken en om alles te plannen. Omarm daarom eerst de romantiek door romantische date avondjes te houden, op verlovingsreis te gaan of organiseer zelfs een verlovingsfeest! Wen aan het idee dat je jouw partner nu jouw ‘verloofde’ mag noemen en geniet met volle teugen van alle felicitaties die jullie zullen ontvangen!

Het verlovingsfeest

Zodra jullie de verloving hebben bekend gemaakt, is het tijd voor het verlovingsfeest! Dit feest kan eigenlijk gezien worden als generale repetitie voor jullie trouwfeest. Je kunt het zo groot maken als jullie zelf willen, of een klein en intiem verlovingsfeest organiseren met familie en een aantal vrienden. Let wel: wie je op jullie verlovingsfeest verwacht ook dat hij of zij naar het trouwfeest mogen komen, houd hier dus rekening mee!

opslaan
Foto: Shutterstock

De bruiloft van jullie dromen

Jullie hebben vast wel al eens nagedacht over hoe jullie droom bruiloft eruit zou komen te zien. Nu is het moment eindelijk daar! Neem daarom eens een kijkje op internet of in tijdschriften en maak een moodboard met alles wat jullie mooi vinden en misschien wel op jullie bruiloft zouden willen hebben. Pinterest is ook een fijne tool om moodboards te maken met jullie interesses. Kijk uiteindelijk naar wat jullie allebei mooi vinden en mix & match jullie ideeën. Zo wordt het een bruiloft met een persoonlijke touch van jullie beiden. Aan de hand daarvan kunnen jullie prioriteiten gaan stellen voor de bruiloft en verder beginnen met plannen. Inspiratie tips nodig voor het plannen? Wij geven hier tips met handige online tools voor het plannen van jullie huwelijk!

opslaan
Foto: Shutterstock

De trouwdatum

Voordat jullie een trouwdatum gaan prikken houd dan rekening met deze 5 dingen. Denk ook alvast aan in welk seizoen jullie willen trouwen. Een zomerse bruiloft in gedachten op een prachtige buitenlocatie? Of toch liever een winterse bruiloft in kerstsferen? Neem jullie agenda’s erbij en kijk naar welke datums het beste voor jullie uitkomen en waar jullie je goed bij voelen. Denk eraan: de trouwdatum zal de rest van jullie leven een heel bijzondere dag met veel herinneringen zijn!

Meer lezen over de verloving? Neem dan snel een kijkje:

Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!