Hoe leg je de perfecte verlovingsshoot vast? Lees het op Zankyou!

Hoe leg je de perfecte verlovingsshoot vast? Lees het op Zankyou!

Een fotograaf inhuren die jullie eerste momenten vastgelegd van jullie als een verloofd stel? Lees hier hoe je zorgt voor de perfecte foto's.

  • Foto en video
  • Adviseren

Jullie droom bruiloftsreportage begint met de perfecte verlovingsshoot. Koppels zitten vol energie en vreugde wanneer ze de beslissing nemen om in het huwelijksbootje te stappen. Het is de start van hun liefdesleven als getrouwd stel. Voor veel koppels, is het ook vaak hun eerste professionele fotoshoot. Om de droomshot te krijgen, moet je natuurlijk ook iets voorbereiden… Hier is alles wat je moet weten over de perfecte verlovingsshoot!

opslaanFoto: Marnix de Stigter
Foto: Marnix de Stigter

Ken je stijl

Natuurlijk is het van essentieel belang dat jullie er prachtig uitzien en je op jullie gemak voelen. Het is ook belangrijk om te beseffen wat er goed uitziet in de spiegel, soms op de foto niet net zo goed uitziet. Vermijd daarom kleding die op de achtergrond verdwijnt of de aandacht steelt van de foto.

Als het gaat om het kiezen van de juiste stijl, draait het allemaal om de neutrale looks die jullie zelfvertrouwen geven. Om de beste opties te bepalen, raden wij je aan om jullie eigen foot’s te maken in lichtomstandigheden die vergelijkbaar zijn met het licht die je hebt op de jullie grote dag. Op deze manier komen jullie er ook sneller achter wat jullie leuk vinden.

En, een tip voor de dames: fotografeer van tevoren je make-up! De camera kan je cosmetica er heel anders uit laten zien, dus kies voor een stijl die goed op beeld staat.

opslaanFoto: Marnix de Stigter
Foto: Marnix de Stigter

Wees comfortabel 

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Dit is het moment om je comfortabel te voelen voor de camera! Terwijl je je misschien wel comfortabel voelt met een selfiestick in de hand, kan het heel anders zijn om echt te gaan zitten voor een professionele fotoshoot. Oefen daarom alvast thuis. Neem foto’s van elkaar en vraag vrienden en familie om formele foto’s te maken van jullie verlovingsdiner, vrijgezellenfeest en elke andere grote dag zodat jullie natuurlijker gaan poseren. Fotograaf Marnix de Stigter vertelt: “Het is ook handig om alvast te oefenen voor de grote dag! Dan staan jullie dan ook relaxter en zelfverzekerder voor de camera.”

Het is ook essentieel om jullie trouwfotograaf te leren kennen! Zorg dat jullie je op jullie gemak voelen bij de fotograaf, zodat jullie (op het moment!) ook natuurlijk en vrij voelen tijdens de verlovingsshoot.

opslaanFoto: Marnix de Stigter
Foto: Marnix de Stigter

Vind de perfecte plek

Er zijn zoveel prachtige locaties in Nederland om een verlovingsshoot te houden. Van de kust tot het stadscentrum, je bent altijd dichtbij bij de perfecte locatie.

Er is ook heel veel schoonheid te vinden op de meest onverwachte plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan een afgelaten stuk bos, of de knusse winkelstraatjes, maar zelf jullie favoriete park om de hoek. Of, een van de favoriete momenten van Marnix de Stigter, een fotoshoot tijdens zonsondergang!

opslaanFoto: Marnix de Stigter
Foto: Marnix de Stigter

Zijn jullie er klaar voor om de perfecte verlovingsshoot te plannen? Twijfel niet. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij de fotograaf Marnix de Stigter. Willen jullie weten hoeveel een trouwfotograaf kost? Dat lees je hier! En hier lees je hoe jullie een trouwfotograaf vinden die bij jullie past. Wil je nog meer leuke informatie en inspiratie opdoen? Bekijk dan FacebookPinterest en Instagram!

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!