Hoe leg je de perfecte verlovingsshoot vast? Lees het op Zankyou!

Het inhuren van een trouwfotograaf die de eerste momenten van jullie als verloofd stel vastlegt klinkt fantastisch, maar wat is er nodig om deze verlovingsshoot tot een razend succes te maken? Wij leggen het je uit.

Hoe leg je de perfecte verlovingsshoot vast? Lees het op Zankyou!
Foto: Julie Algra Fotografie
  • Foto en video
  • Adviseren

Jullie droom bruiloftsreportage begint met de perfecte verlovingsshoot. Koppels zitten vol energie en vreugde wanneer ze de beslissing nemen om in het huwelijksbootje te stappen. Het is immers de start van hun liefdesleven als getrouwd stel. Voor veel koppels is het daarnaast hun eerste professionele fotoshoot. Om droomshots te krijgen moet je natuurlijk ook iets voorbereiden… Maar wat precies? Wij vertellen je hier alles wat je moet weten, zodat jij de perfecte verlovingsshoot krijgt!

opslaan
Foto: Julie Algra Fotografie

Ken je stijl

Adverteren

Het is natuurlijk van essentieel belang dat jullie stralen op de foto’s. Dit begint allemaal bij jezelf. Zodra jij je op je gemak voelt straal je dit ook uit en dit komt over op de foto’s. Zorg er dus voor dat je een outfit aan hebt waarin jij je mooi voelt.

Naast het feit dat jij je prachtig moet voelen in jouw outfit is het ook belangrijk om te beseffen dat wat er goed uitziet in de spiegel, soms minder goed uitpakt op de foto. Houd bij het kiezen van jouw outfit rekening met de kleuren van de achtergrond, de kleding van jouw partner en eventuele accessoires die in de shoot gebruikt wordt. Zo voorkom je dat jouw kleding op de achtergrond verdwijnt of juist de aandacht van de foto steelt.

Als het gaat om het kiezen van de juiste stijl, draait het allemaal om de neutrale looks die jullie zelfvertrouwen geven. Om de beste opties te bepalen, raden wij je aan om jullie eigen foot’s te maken in lichtomstandigheden die vergelijkbaar zijn met het licht die je hebt op de jullie grote dag. Op deze manier komen jullie er ook sneller achter wat jullie leuk vinden.

En, een tip voor de dames: fotografeer van tevoren je make-up! De camera kan je cosmetica er heel anders uit laten zien, dus kies voor een stijl die goed op beeld staat.

opslaan
Foto: Julie Algra Fotografie

Wees comfortabel 

Geloof ons wanneer we zeggen dat jij echt niet de eerste zult zijn met angst voor de camera. Maar als er ergens een moment is waarop jij je comfortabel moet voelen is dit het wel. Terwijl je je misschien wel comfortabel voelt met een selfiestick in de hand, kan het heel anders zijn om echt te gaan zitten voor een professionele fotoshoot. Je weet wat ze zeggen: oefening baart kunst en is dan ook helemaal zo een gek idee nog niet! Neem foto’s van elkaar en vraag vrienden en familie om formele foto’s te maken van jullie verlovingsdiner, vrijgezellenfeest en elke andere grote dag zodat jullie natuurlijker gaan poseren. Door van tevoren te oefenen staan jullie relaxter en zelfverzekerder voor de camera. Dit zorgt niet alleen voor een prettige ervaring, maar ook voor betere beelden.

Het is ook essentieel om jullie trouwfotograaf te leren kennen! Zorg dat jullie je op jullie gemak voelen bij de fotograaf, zodat jullie (op het moment!) ook natuurlijk en vrij voelen tijdens de verlovingsshoot.

Als jullie op zoek zijn naar een trouwfotograaf die jullie bruiloft op een intieme wijze vastlegt moet je bij Julie Algra Fotografie zijn. Zij zorgt ervoor dat jullie gehele dag van top tot teen wordt vastgelegd, zodat jullie ook jaren later de dag nog op dezelfde manier kunnen beleven. Met een creatieve benadering, veel enthousiasme en een goede dosis humor maakt zij de mooiste foto’s van jullie grote dag en haar fotografiestijl is dan ook spontane fotojournalistiek. Benieuwd wat Julie voor jullie kan betekenen? Neem dan via deze weg vrijblijvend contact met haar op!

opslaan
Foto: Julie Algra Fotografie

Vind de perfecte plek

Er zijn enorm veel prachtige locaties in Nederland om een verlovingsshoot te houden. Van de kust tot het stadscentrum, je bent altijd dichtbij bij de perfecte locatie. Aan jullie de keuze welke het beste bij jullie past.

Er is ook heel veel schoonheid te vinden op de meest onverwachte plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan een afgelaten stuk bos, of de knusse winkelstraatjes, maar zelf jullie favoriete park om de hoek. Of een shoot op het strand tijdens de zonsondergang.

opslaan
Foto: Julie Algra Fotografie

Een verlovingsshoot levert dus mooie beelden op, is een goede oefening en de perfecte manier om jouw trouwfotograaf nog beter te leren kennen. Zijn jullie nog op zoek naar een trouwfotograaf voor de grote dag? Neem dan nu vrijblijvend contact op met trouwfotografe Julie Algra Fotografie

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Julie Algra Fotografie Trouwfotografen
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!