Met deze gouden tips hebben jullie de meest spontane bruidsfoto's!

Het zou jammer zijn als jullie later naar de trouwfoto’s kijken en je overal dezelfde neppe ‘Prodent-smile’ ziet. Sommige geposeerde foto’s zijn leuk, maar eigenlijk zijn het die mooie en pure spontane foto’s die je het meeste bijblijven. Maar hoe krijg je die foto’s? Wij hebben hier wat handige tips voor en deze tips zijn van niemand minder dan van Freek van Platimo Fotografie. Freek zit al ruim 10 jaar in het vak en hij weet als geen ander hoe je de mooiste en meest spontane foto’s krijgt tijdens jullie trouwdag. Zoals Freek zegt: ‘Schitterende momenten kun je vooraf niet registeren.’ Die ontstaan. Hoe? Lees hier de tips om de meest spontane foto’s te krijgen!

Persoonlijk contact en een goede klik

Bij het maken van foto’s is het belangrijk dat je een persoonlijk en leuk contact hebt met de fotograaf. Als jullie de fotograaf totaal niet kennen wordt het een ongemakkelijke situatie en daardoor ook ongemakkelijke foto’s. Om die reden voert Freek altijd een kennismakingsgesprek met de bruidsparen zodat er een band opgebouwd kan worden. Hoe beter je elkaar kent en weet wat de wensen en verwachtingen zijn, hoe eerder je een klikt krijgt. En deze belangrijke klik zorgt ervoor dat je meer kunt ontspannen voor de camera.

Boek een ‘oefen-shoot’

Zijn jullie beide geen fotomodellen met bakken ervaring? Geen probleem, want dat is bijna niemand. Sommige mensen voelen zich op hun gemak voor de camera, andere mensen niet. Om uit te vinden wat voor personen jij en je partner zijn is het goed om een soort van ‘oefen-shoot’ te doen. Freek van Platimo Fotografie noemt dit een ‘loveshoot’ of ‘pre-weddingshoot’. Deze shoots doe je voorafgaand van de bruiloft en is een goede manier om elkaar nog beter te leren kennen, maar nu met een camera erbij. Net zoals bij de fotoshoot op de grote dag zelf, zal de fotograaf jullie aanwijzingen geven en verder weg of dichterbij gaan staan. Jullie krijgen zo een goed idee van de manier van werken, hoe een fotoshoot gaat en waar jullie op kunnen letten. Wat heel belangrijk is, is dat jullie de focus op elkaar leggen en niet op de fotograaf.

Let niet op de camera

Als je jezelf de hele tijd bewust bent van de camera, ga je jezelf anders gedragen en ga je ook (onbewust) poseren. En dat willen we juist niet! Probeer de fotograaf dus te ‘vergeten’ en geniet gewoon van je dag. De spontane en mooie foto’s komen dan vanzelf, want een goede fotograaf weet hoe hij of zij spontane en waardevolle momenten kan vastleggen. Veel bruidsparen zeggen achteraf tegen Freek: ‘Oh dat is echt een gave foto! Waar stond jij dan?’

Creëer mooie momenten

Het mooiste is om de hele dag van jullie bruiloft voorbij te laten komen in een chronologische reeks vol emotionele en spontane momenten. Als jullie genieten van de dag en jullie gewoon gedragen als normaal komt dat vanzelf. Maar daarnaast kun je ook bepaalde momenten extra mooi maken. Denk bijvoorbeeld aan het moment dat jullie elkaar voor het eerst gaan zien. Belt de bruidegom aan, of maak je hier een heel bijzonder moment van? Als je voor dat laatste kiest, heb je natuurlijk ook mooiere foto’s! Tips om dit eerste moment bijzonder te maken vind je hier! Zo kun je ook andere momenten wat ‘uitvergroten’ om de beleving intensiever te maken. Denk aan iets extra’s doen tijdens het boeket gooien, taart aansnijden of opkomst van de bruid of bruidegom. When you create magical moments, they come to life!

Maak de planning niet te strak

Als jullie een draaiboek hebben die tot de minuut gepland is en waarbij er geen enkele ruimte overblijft doet dat de spontaniteit niet ten goede. Plan de dag in met wat ruimte zodat er meer spontane momenten gecreëerd kunnen worden. Bijvoorbeeld besluiten om een wilde shoot met je vrienden te doen. Of laat jezelf eens in de lucht gooien door wat potige neven. Gegarandeerd heel veel lol!

Mobiel telefoons

Gasten die de helft van de tijd op hun mobiel staan te kijken leveren verschrikkelijk saaie foto’s op. Dat wil je absoluut niet hebben op jullie prachtige en bijzondere dag. Weg met die telefoon dus! Zo zal iedereen echt aanwezig en betrokken zijn op de bruiloft, wordt er meer gepraat, meer gelachen en… jawel… er komen meer spontane foto’s! Je kunt je gasten natuurlijk informeren dat zij na de bruiloft de mobiel er gewoon weer bij mogen pakken.

Dankzij de tips van Freek van Platimo Fotografie kunnen jullie ‘dag’ zeggen tegen de Prodent-smiles en houterige posities en ‘hallo’ zeggen tegen foto’s met een stralende lach, twinkelende ogen en prachtige tranen. Wil je Freek inhuren om jullie dag vast te leggen? Dat kan, Freek werkt door heel Nederland. Meer informatie over deze topfotograaf en zijn unieke Moments of Life aanpak lees je hier. Voor meer inspiratie voor jullie grote dag of leuke weetjes of tips, volg ons op Facebook, Instagram en Pinterest

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Meer informatie over

Laat een bericht achter

Foto: In Style Styling & Decoraties / Bianca Rijkenbarg
Hoe zorgen jullie voor de meest sfeervolle bruiloft in de koude herfst?
Trouwen in een omgeving bedolven onder herfstbladeren. Hartstikke tof! Maar hoe decoreer je deze het beste? Wij hebben een aantal tips op een rij gezet.
5 stappen om de juiste trouwfotograaf te kiezen!
5 stappen om de juiste trouwfotograaf te kiezen!
Er zijn zoveel keuze´s die gemaakt moeten worden in aanloop naar jullie trouwdag! Maar waar moet je eigenlijk op letten bij het inhuren van een trouwfotograaf? Wij geven je een aantal tips!
Foto: Eppel Fotografie
7 redenen om voor een loveshoot te gaan
Een loveshoot doen? Wij geven je 7 redenen waarom het doen van een loveshoot het absolute einde is. Lees snel verder!

Creëer een bruiloft website

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Ontvang vrijblijvend informatie over de mogelijkheden die Zankyou uw bedrijf kan bieden! Meer informatie