Tips voor de meest spontane trouwfoto's!

De bruidsfoto's.. Sommige bruiden krijgen de kriebels als ze er aan denken. Stijf, saai op de foto staan, nee! Met spontane bruidsfotografie staat iedereen prachtig op de foto en heb jij beelden van hoe jouw bruiloft er écht aan toe ging. Met deze tips krijg jij ook de meest spontane foto's!

Tips voor de meest spontane trouwfoto's!
Foto: Roy van der Wens Roy van der Wens Bruidsfoto & Film
  • Foto en video
  • Editorial
  • Origineel
  • Artistiek

Iedereen kent ze: de standaardtrouwfoto met het pasgetrouwde stel in het midden en de familie en schoonfamilie in een rijtje ernaast. Hoewel deze best leuk kunnen zijn gaan we anno 2021 toch vaker voor andere soort beelden die laten zien hoe jouw bruiloft er écht aan toe ging, namelijk de spontane trouwfoto’s. Wij hebben expert op het gebied en top trouwfotograaf en videograaf Roy van der Wens Bruidsfoto & Film gevraagd om ons te helpen met tips voor spontane trouwfoto’s. Doe er je voordeel mee!

opslaan
Roy van der Wens Bruidsfoto & Film
Adverteren

Spontane trouwfoto’s zijn zoveel leuker dan stijve foto’s waarin je jezelf niet herkent. Met spontane bruidsfoto’s herken je jezelf wél terug, en kun je ook goed zien hoe je je op die dag voelde. Maar, echt spontaan op de foto’s staan is nog wel eens lastig. Met deze tips krijg je die prachtige spontane foto’s waar je jarenlang van zult nagenieten!

Roy van der Wens is een trouwfoto- en videograaf die in 2019 is uitgeroepen tot de beste trouwfotograaf van Nederland. Met zijn Brabantse gezelligheid weet hij als geen ander bruidsparen op hun gemak te stellen. Op deze manier ontstaan de meest unieke en spontane beelden. Door zijn jaren lange ervaring als fashion fotograaf werkt hij snel en op een kwalitatief hoog niveau. Met liefde voor het vak legt hij jullie grote dag vast op de meest mooie manier; zijn foto´s zijn dé perfecte manier om jullie grote dag voor altijd te kunnen blijven herinneren.

Beweeg!

Stijve foto’s zoals we die in het verleden kenden zijn voorbij. Dus vergeet het stilstaan en ga voor beweging! Beweging en afleiding zorgen ervoor dat je ontspant, en een ontspannen situatie zorgt voor een relaxte uitdrukking op je gezicht. En zodra je je goed en ontspannen voelt, is er ruimte voor spontaniteit! Dus waag een dansje, spring in het rond, ren naar elkaar toe en wees jezelf. Voel je vrij om te bewegen en gekke dingen te doen. Het is jullie moment! Zodra je het ‘moeten’ en het ‘poseren’ loslaat, zul je zien je dat er heel bijzondere dingen gebeuren.

opslaan
Roy van der Wens Bruidsfoto & Film

Vergeet de spanning

We weten dat het makkelijk gezegd is, maar het doen is een ander verhaal. Zorgen dat je geen zenuwen meer voelt tijdens de shoot is voor velen een lastige opgave. Logisch, want niet iedereen voelt zich even fijn voor de camera. Er zijn een paar trucjes die je kunt proberen om ervoor te zorgen dat je je iets meer op je gemak voelt op de foto’s. Ten eerste kun je de weken voor de bruiloft voor de spiegel oefenen. Raak gewend aan je eigen verschijning. Vervolgens kun je jezelf filmen om te zien hoe je overkomt – en wennen aan hoe mooi je bent! Tot slot kun je kiezen voor een loveshoot. De meeste fotografen bieden deze pre-wedding shoot aan. Soms zit het zelfs in het bruidspakket inbegrepen – afhankelijk van het pakket dat je kiest. Tijdens deze pre-wedding shoot kun je wennen aan het voor een camera staan en leer je de fotograaf ook meteen beter kennen. Dit zorgt ervoor dat je op de dag zelf meer op je gemak bent, en dus spontaner op de foto’s kunt staan. Daarnaast heb je dan nog meer beelden van jou en je lover samen, dus is het een win-win!

opslaan
Roy van der Wens Bruidsfoto & Film

Doe wat natuurlijk voelt

De hele dag gefotografeerd worden kan vermoeiend zijn. Hierdoor zien koppels er vaak stijf uit op de foto’s. Blijf daarom doen wat natuurlijk voelt. Denk aan dingen die je normaal samen doet. Bijvoorbeeld elkaars handen vasthouden, of met je armen om elkaars middel staan. Hoe comfortabeler je je voelt, hoe natuurlijker het zal worden. Poseer niet omdat je denkt dat het zo hoort: als je elkaars handen normaal niet vasthoudt, doe dat dan ook niet tijdens de shoot, om het niet ongemakkelijk te maken. Het is ook mooi wanneer je tijdens het shooten niet in de camera zelf, maar naar elkaar kijkt.

Geef je fotograaf geen to-do-lijst

Het probleem met een checklist is dat ze niet gebaseerd zijn op echte feiten. De verzoeken kunnen gaan over dingen die die dag misschien wel niet gebeuren. Maar toch is de fotograaf hierdoor wel verplicht is om zijn aandacht te richten op het kijken naar die mensen, zoekend naar de gebeurtenissen die je op de lijst hebt geschreven. En hierdoor mist de fotograaf misschien de spontane momenten die wél gebeuren tijdens je bruiloft. Veel krachtiger, rijker en betekenisvoller zijn de momenten die je niet aan ziet komen.

opslaan
Roy van der Wens Bruidsfoto & Film

Zorg ervoor dat jullie je op je gemak voelen

Roy van der Wens zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat jullie je op je gemak voelen voor de camera. Tijdens het shooten blijft die dan ook met jullie in gesprek, zodat jullie geen druk voelen. Bovendien zal hij jullie nooit vragen om te poseren. De spontane beelden zijn immers veel meer waard!

Vertrouw op het instinct van je fotograaf

Weet dat als je fotograaf een ander plekje aanbeveelt, of iets eerder of later begint dan dat je eerst gepland had, hier een reden achter zit. Een ander plekje kan mooier zijn dat het plekje dat je had bedacht en een ander tijdstip kan zorgen voor een betere lichtinval. De fotograaf weet dat de foto’s belangrijk zijn, en wil je het allerbeste geven. Vertrouw op het kunnen van je fotograaf. De fotograaf is de pro die er voor zorgt dat jullie spontaan op de foto’s zullen staan. Zorg er ten slotte voor dat je een goede klik hebt met de fotograaf. Je zult zien dat het invloed daarvan op de beelden bizar is!

Dus, ben jij ook nog op zoek naar een professionele trouwfotograaf die spontane foto’s van jullie grote dag schiet? Neem dan nu vrijblijvend contact op met Roy van der Wens!

Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!