Adverteren
Tips voor de meest spontane trouwfoto's!Tips voor de meest spontane trouwfoto's!

Tips voor de meest spontane trouwfoto's!

De bruidsfoto's.. Sommige bruiden krijgen de kriebels als ze er aan denken. Stijf, saai op de foto staan, nee! Met de nieuwe stijl van bruidsfotografie staat iedereen prachtig op de foto. Met deze tips krijg jij ook de meest spontane foto's!

Tips voor de meest spontane trouwfoto's!
Foto: Hulskers Fotografie
  • Foto en video
  • Editorial
  • Origineel
  • Artistiek

Iedereen kent ze: de standaardtrouwfoto met het pasgetrouwde stel in het midden, en de familie en schoonfamilie in een rijtje ernaast. De ongemakkelijkheid druipt er vanaf… Gelukkig zijn dit soort foto’s verleden tijd! Anno 2019 gaan we voor nieuwe soort bruidsfoto’s: de spontane stijl bruidsfoto.

Spontane trouwfoto’s zijn zoveel leuker dan stijve foto’s waarin je jezelf niet herkent. Met spontane bruidsfoto’s herken je jezelf wél terug, en kun je ook goed zien hoe je je op die dag voelde. Maar, echt spontaan op de foto’s staan is nog wel eens lastig. Met deze tips krijg je die prachtige spontane foto’s waar je jarenlang van zult nagenieten!

opslaanFoto: Hulskers Fotografie
Foto: Hulskers Fotografie

Zorg voor een verrassingseffect

Karel van Hulskers Fotografie weet als geen ander hoe je die mooie spontane foto’s krijgt. Met zijn journalistieke stijl en een combinatie van romantiek en humor maakt hij prachtige foto’s waarop duidelijk te zien is hoe jullie de dag beleefden. Karel brengt altijd graag een verrassingseffect aan in de foto’s. Een verrassingseffect breekt het ijs en zorgt voor spontaniteit. Een ballon? Een bos bloemen? Een huisdier? Een bijzondere setting? Je kunt het zo gek niet bedenken of het haalt het beste uit jouw bruidsfotoshoot.

Een impressie van zijn werk zie je hieronder. Is jouw interesse gewekt? Neem dan eens vrijblijvend contact met hem op om te informeren naar de mogelijkheden!

Beweeg!

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

We zeiden het al in de introductie: de stijve foto’s van vroeger horen tot het verleden. Dus vergeet het stilstaan en ga voor beweging! Beweging en afleiding zorgen ervoor dat je ontspant, en een ontspannen situatie zorgt voor een relaxte uitdrukking op je gezicht. En zodra je je goed en ontspannen voelt, is er ruimte voor spontaniteit! Dus waag een dansje, spring in het rond, ren naar elkaar toe en wees jezelf. Voel je vrij om te bewegen en gekke dingen te doen. Het is jullie moment! Zodra je het ‘moeten’ en het ‘poseren’ loslaat, zie je dat er heel bijzondere dingen gebeuren! Maar, Karel raadt het daarin tegen af om op commando te zoenen, of het zoenen zelfs achterwege te laten tijdens de fotoshoot: “het moment vlak voor de kus (waar je zoooo verlangd) is het moment met de meeste energie.. de kus laat deze energie vervliegen..”

Trends veranderen altijd: dit zijn dé tofste trends in trouwfotografie voor dit jaar!

Vergeet de spanning

We weten dat het makkelijk gezegd is, maar doen eens iets anders. Zorgen dat je geen zenuwen meer voelt tijdens de shoot is voor velen een lastige opgave. Logisch, want niet iedereen voelt zich even fijn voor de camera. Er zijn een paar trucjes die je kunt proberen om ervoor te zorgen dat je je iets meer op je gemak voelt op de foto’s. Ten eerste kun je de weken voor de bruiloft voor de spiegel oefenen. Raak gewend aan je eigen verschijning. Vervolgens kun je jezelf filmen om te zien hoe je overkomt – en wennen aan hoe mooi je bent! Tot slot kun je kiezen voor een loveshoot. De meeste fotografen bieden deze pre-wedding shoot aan. Soms zit het zelfs in het bruidspakket inbegrepen – afhankelijk van het pakket dat je kiest. Tijdens deze pre-wedding shoot kun je wennen aan het voor een camera staan en leer je de fotograaf ook meteen beter kennen. Dit zorgt ervoor dat je op de dag zelf meer op je gemak bent, en dus spontaner op de foto’s kunt staan!

opslaanFoto: Hulskers FotografieVraag vrijblijvend informatie op bij Karel!
Loveshoot door Hulskers Fotografie. Foto: Hulskers Fotografie

Doe wat natuurlijk voelt

De hele dag gefotografeerd worden kan vermoeiend zijn. Hierdoor zien koppels er vaak stijf uit op de foto’s. Blijf daarom doen wat natuurlijk voelt. Denk aan dingen die je normaal samen doet. Bijvoorbeeld elkaars handen vasthouden, of met je armen om elkaars middel staan. Hoe comfortabeler je je voelt, hoe natuurlijker het zal worden. Poseer niet omdat je denkt dat het zo hoort: als je elkaars handen normaal niet vasthoudt, doe dat dan ook niet tijdens de shoot, om het niet ongemakkelijk te maken. Hulkers Fotografie voegt hieraan toe: “het is mooier om als bruidspaar niet in de camera kijken – dat scheelt meteen al een ongemakkelijk gevoel!”

Geef je fotograaf geen to-do-lijst

Het probleem met een checklist is dat ze niet gebaseerd zijn op echte feiten. De verzoeken kunnen gaan over dingen die die dag misschien wel niet gebeuren. Maar toch is de fotograaf hierdoor wel verplicht is om zijn aandacht te richten op het kijken naar die mensen, zoekend naar de gebeurtenissen die je op de lijst hebt geschreven. En hierdoor mist de fotograaf misschien de spontane momenten die wél gebeuren tijdens je bruiloft. Veel krachtiger, rijker en betekenisvoller zijn de momenten die je niet aan ziet komen.

Hoeveel foto´s maakt een trouwfotograaf eigenlijk tijdens een bruiloft? Wij hebben het antwoord!

opslaanFoto: Hulskers Fotografie
Foto: Hulskers Fotografie

Vertrouw op het instinct van je fotograaf

Weet dat als je fotograaf een ander plekje aanbeveelt, of iets eerder of later begint dan dat je eerst gepland had, hier een reden achter zit. Een ander plekje kan mooier zijn dat het plekje dat je had bedacht, en een ander tijdstip kan zorgen voor een betere lichtinval. De fotograaf weet dat de foto’s belangrijk zijn, en wil je het allerbeste geven. Vertrouw op het kunnen van je fotograaf. De fotograaf is de pro die er voor zorgt dat jullie spontaan op de foto’s zullen staan! En zoals Karel aangeeft: “zorg ervoor dat je een klik hebt met de fotograaf, dat is belangrijk om je op je gemak te voelen”.

De beste tips voor het vinden van een trouwfotograaf vind je hier!

opslaanFoto: Hulskers Fotografie
Foto: Hulskers Fotografie

Heb je genoten van dit artikel en ben je benieuwd naar het werk van Hulskers Fotografie? Neem dan een kijkje op zijn pagina. En volg ons op Facebook, Pinterest en Instagram om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws!

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Hulskers Fotografie Trouwfotografen