5 originele trouwfoto stijlen voor jouw grote dag!

5 originele trouwfoto stijlen voor jouw grote dag!

Welke trouwfotostijl past het beste bij jullie persoonlijkheden en krijg je een resultaat dat echt bij jullie als koppel past? Bekijk de opties en beslis welke stijl de beste match is voor jullie!

5 originele trouwfoto stijlen voor jouw grote dag!
  • Foto en video
  • Aanbeveling

Herinner je nog die ouderwetse trouwfoto’s van je opa en oma? Prijkend aan de muur of staand op een bijzettafeltje. Het waren heel typische en herkenbare foto’s: het bruidspaar naast elkaar, en daarnaast de ouders. Statig, chique, weinig persoonlijkheid en met een hoog level awkwardness. Gelukkig zijn deze tijden voorbij en mogen trouwfoto’s vrolijk, grappig, romantisch of gek zijn. Want met de boom in de wedding industry is er een hoop veranderd. Je mag je persoonlijkheid laten zien. Wie ben je? Wat voel je? En wat doe je het liefst? Laat het zien!

Dit allemaal wordt natuurlijk in stijl vastgelegd door een professionele fotograaf. Met welke trouwfotostijl rock je echt de fotoshoot en krijg je een resultaat dat echt bij jullie als koppel past? Lees snel verder en ontdek onze favoriete en unieke trouwfotostijlen!

opslaanFoto: Eduard van der Kulk van Bruidsfotograaf
Foto: Eduard van der Kulk van Bruidsfotograaf

Een professionele fotograaf weet wat hij of zij doet en kan jullie helpen bij het maken van de juiste keuze. Eduard van der Kulk van Bruidsfotograaf.nl is zo’n professional die precies weet wat bij jullie past. “Voor mij is het vertellen van het verhaal de reden dat ik dit werk doe. Een herinnering die het bruidspaar over 20, 30, 40 jaar nog steeds terug kan kijken en die nooit zal vervelen.” In een kennismakingsgesprek vraagt Eduard altijd naar de voorkeuren van het aanstaande bruidspaar, en samen komen ze dan tot een mooie stijl. Een greep uit de meest bijzondere stijlen:

Reportagefotografie

De naam zegt het al: met deze reportage-achtige stijl vertel je het verhaal van jullie dag, de liefde en jullie bruiloft. Vergeet de poses en vaste momenten, hallo reportage en storytelling! Perfect voor degenen die een natuurlijke sessie willen zonder te veel te poseren. Vertel jullie verhaal door middel van foto’s, en lees het jaren later terug als je lievelingsboek dat nooit verveelt. Net als in de journalistieke fotografie probeert de fotograaf de momenten van de wedding vast te leggen zoals ze gebeuren.

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Deze journalistieke huwelijksfotografie is een manier om je bruiloft te fotograferen als een real time evenement. Een moment-tot-moment-verhaal op een openhartige en observerende manier. De taak van de fotograaf is hier om een verhaal te vertellen zonder de momenten te veranderen of te beïnvloeden. Het laat een realistische kant van jullie dag zien. De foto’s zijn ongeposeerd en er is aandacht voor kleine momenten, die een totaaloverzicht van jullie grote dag laat zien. Bij de reportagefotografie is veel tijd voor foto’s achter de schermen en creativiteit.

opslaanFoto: Eduard van der Kulk van BruidsfotograafNeem nu contact op met Eduard van der Kulk!
Foto: Eduard van der Kulk van Bruidsfotograaf

Vintage-stijl

Oude vervlogen tijden, echte liefde, en een prachtige unieke fotoshoot. Veel paren kiezen voor een vintage stijl bruiloft, en daar past de vintage fotografiestijl perfect bij. Statig, met ouderwetse effecten en poses, vaak in zwart-wit. De stijl ademt een sfeer van romantische liefde en onvergetelijke momenten. Perfect voor een wedding.

opslaanFoto: Eduard van der Kulk van BruidsfotograafNeem nu contact op met Eduard van der Kulk!
Foto: Eduard van der Kulk van Bruidsfotograaf

Casual en intiem met natuurlijk licht

De fotografiestijl met natuurlijk licht is er een die perfect past bij de romantische huwelijksfotografie. Als je trouwfotostijlen op Pinterest of Google intypt, is het dan ook vaak deze stijl die je tegenkomt. Een fotostijl met natuurlijk licht is een stijl waarbij je enkel gebruik maakt van het zonlicht. Er worden geen studiolampen gebruikt, wat er voor zorgt dat je foto’s krijgt die erg casual en intiem zijn. Het natuurlijke licht hoeft niet alleen direct zonlicht zijn. Het kan gefilterd zonlicht zijn, maar ook achtergrondverlichting, verlichting via het raam, of andere soorten lichtinvallen zijn.

Foto: Eduard van der Kulk van Bruidsfotograaf

Whimsical fotostijl

Waarom zo serieus? Kleurrijk, dromerig, creatief, onvoorspelbaar en grappig. Dat is de whimsical fotografie. Denk aan snorren, photobooth-stijl-foto’s, gekke posities, spontane poses, kleurrijke foto’s, en grappig. De whimsical fotografiestijl is gekkig en soms lijken de foto’s van deze stijl niet helemaal van deze wereld. De meeste whimsical foto’s zijn speelse foto’s. Het is een perfecte stijl voor tijdens het feest, waar de gasten grappige hoeden dragen en kleurrijke slingers en drankjes te zien zijn.

opslaanFoto: Eduard van der Kulk van BruidsfotograafNeem nu contact op met Eduard van der Kulk!
Foto: Eduard van der Kulk van Bruidsfotograaf

High fashion glamour

Die strakke foto’s uit de tijdschriften? Die chique look? High fashion fotografie krijg je met strak studiolicht en fashionable poses en uitdrukkingen. De high fashion glamour foto’s worden vaak in de studio gemaakt en hebben een dramatische look. De foto’s zijn vaak modern, zowel in de stijl als in afwerking. Deze fotografie wordt vaak gebruikt voor de aankondiging, de loveshoot, de diashows of de post-wedding-shoot. Een stijl om verliefd op de worden, en perfect om jullie moment of fame te vereeuwigen. Shine like a star!

opslaanFoto: Eduard van der Kulk van BruidsfotograafNeem nu contact op met Eduard van der Kulk!
Foto: Eduard van der Kulk van Bruidsfotograaf

Wij zijn benieuwd of er een stijl is die je aanspreekt. Wij kunnen eigenlijk niet kiezen! Neem contact op met Eduard en hij vertelt je graag meer over alle andere mogelijkheden voor onvergetelijke bruidsfotografie! Voor meer inspiratie en de laatste trouwtrends volg je ons op PinterestInstagram en Facebook

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Bruidsfotograaf.nl Trouwfotografen

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!