Originele trouwfoto stijlen voor jullie grote dag: welke stijl van fotograferen past het beste bij jullie?

Welke trouwfotostijl past het beste bij jullie persoonlijkheden en krijg je een resultaat dat echt bij jullie als koppel past? Bekijk de opties en beslis welke stijl de beste match is voor jullie!

Originele trouwfoto stijlen voor jullie grote dag: welke stijl van fotograferen past het beste bij jullie?
Foto: Bart Rondeel Photography
  • Foto en video
  • Aanbeveling

Herinner je je nog die ouderwetse trouwfoto’s van je opa en oma? Prijkend aan de muur of staand op een bijzettafeltje. Het waren heel typische en herkenbare foto’s: het bruidspaar naast elkaar, en daarnaast de ouders. Statig, chique, weinig persoonlijkheid en met een hoog level awkwardness. Gelukkig zijn deze tijden voorbij en mogen trouwfoto’s vrolijk, grappig, romantisch of gek zijn. Want met de boom in de wedding industry is er een hoop veranderd. Je mag je persoonlijkheid laten zien. Wie ben je? Wat voel je? En wat doe je het liefst? Laat het zien! 

Adverteren

Dit allemaal wordt natuurlijk in stijl vastgelegd door een professionele fotograaf. Met welke trouwfotostijl rock je echt de fotoshoot en krijg je een resultaat dat echt bij jullie als koppel past? Lees snel verder en ontdek onze favoriete en unieke trouwfotostijlen!

opslaanFoto: Bart Rondeel Photography
Foto: Bart Rondeel Photography

Reportagefotografie

De naam zegt het al: met deze reportage-achtige stijl vertel je het verhaal van jullie dag, de liefde en jullie bruiloft. Vergeet de poses en vaste momenten, hallo reportage en storytelling! Perfect voor degenen die een natuurlijke sessie willen zonder te veel te poseren. Vertel jullie verhaal door middel van foto’s, en lees het jaren later terug als je lievelingsboek dat nooit verveelt. Net als in de journalistieke fotografie probeert de fotograaf de momenten van de wedding vast te leggen zoals ze gebeuren.

Deze journalistieke huwelijksfotografie is een manier om je bruiloft te fotograferen als een real time evenement. Een moment-tot-moment-verhaal op een openhartige en observerende manier. De taak van de fotograaf is hier om een verhaal te vertellen zonder de momenten te veranderen of te beïnvloeden. Het laat een realistische kant van jullie dag zien. De foto’s zijn niet geposeerd en er is aandacht voor kleine momenten die een totaaloverzicht van jullie grote dag laat zien. Bij de reportagefotografie is veel tijd voor foto’s achter de schermen en creativiteit.

opslaanFoto: Bart Rondeel Photography
Foto: Bart Rondeel Photography
opslaanFoto: Bart Rondeel Photography
Foto: Bart Rondeel Photography

Fusion-fotografie 

Bruiloften zitten vol verrassingen en er is van alles gaande. In tegenstelling tot andere fotografen hanteert Bart Rondeel dan ook niet één, maar meerdere trouwfotostijlen die hij tot de fusion-fotografiestijl bekroond heeft. Hij heeft een mix van stijlen waarin hij zowel de creatieve als journalistieke stijl met alle details, momenten en emoties van de dag op beeld vangt. Een kind dat lacht, een traan en jouw oogverblindende jurk worden daarom allemaal op bijzondere wijze vastgelegd. Daarnaast laat hij jullie op je gemak voelen en zet hij altijd een extra stap om voor jullie de mooiste kleine kunstwerkjes te maken. Hij is er gedurende de hele dag onzichtbaar bij, tenzij er anders van jullie verlangd wordt. Zo wordt ieder moment van liefde, van de voorbereidingen tot aan het feest, op een mooie manier vastgelegd. 

De trouwfoto´s van Bart Rondeel Photography onderscheiden zich in creativiteit: jullie trouwfoto´s zullen zéker geen 13 in een dozijn zijn. Interessante lichtinval, creatieve hoeken en de meest originele momenten worden op beeld vastgelegd. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jullie grote dag? Neem dan contact op met Bart!

opslaanFoto: Bart Rondeel PhotographyBekijk de website van Bart Rondeel Photography
Foto: Bart Rondeel Photography
opslaanFoto: Bart Rondeel Photography
Foto: Bart Rondeel Photography

Casual en intiem met natuurlijk licht

De fotografiestijl met natuurlijk licht is er een die perfect past bij de romantische huwelijksfotografie. Als je trouwfotostijlen op Pinterest of Google intypt, is het dan ook vaak deze stijl die je tegenkomt. Een fotostijl met natuurlijk licht is een stijl waarbij je enkel gebruik maakt van het zonlicht. Er worden geen studiolampen gebruikt, wat er voor zorgt dat je foto’s krijgt die erg casual en intiem zijn. Het natuurlijke licht hoeft niet alleen direct zonlicht zijn. Het kan gefilterd zonlicht zijn, maar ook achtergrondverlichting, verlichting via het raam, of andere soorten lichtinvallen zijn.

opslaanFoto: Bart Rondeel Photography
Foto: Bart Rondeel Photography

Whimsical fotostijl

Waarom zo serieus? Kleurrijk, dromerig, creatief, onvoorspelbaar en grappig. Dat is de whimsical fotografie. Denk aan snorren, photobooth-stijl-foto’s, gekke posities, spontane poses, kleurrijke foto’s, en grappig. De whimsical fotografiestijl is gekkig en soms lijken de foto’s van deze stijl niet helemaal van deze wereld. De meeste whimsical foto’s zijn speelse foto’s. Het is een perfecte stijl voor tijdens het feest, waar de gasten grappige hoeden dragen en kleurrijke slingers en drankjes te zien zijn.

opslaanFoto: Bart Rondeel Photography
Foto: Bart Rondeel Photography

High fashion glamour

Die strakke foto’s uit de tijdschriften? Die chique look? Hiervoor hebben wij de high fashion fotografiestijl. Deze krijg je met fashionable poses en uitdrukkingen. Hoe deze gecreëerd worden verschilt per fotograaf. De een zal hiervoor een studio gebruiken en de ander doet het op zijn eigen manier. De high fashion glamour foto’s hebben een dramatische look. De foto’s zijn vaak modern, zowel in de stijl als in afwerking. Deze fotografie wordt vaak gebruikt voor de aankondiging, de loveshoot, de diashows of de post-wedding-shoot. Een stijl om verliefd op de worden, en perfect om jullie moment of fame te vereeuwigen. Shine like a star!

opslaanFoto: Bart Rondeel Photography
Foto: Bart Rondeel Photography
opslaanFoto: Bart Rondeel Photography
Foto: Bart Rondeel Photography

Fine art fotografie 

Bij fine art fotografie wordt de nadruk vooral op details gelegd. Het heeft een zeer artistieke vibe. Hier wordt niet letterlijk vastgelegd wat er gebeurt of wat er wordt bedoeld, maar meer hoe het uitgedragen wilt worden door de fotograaf. Het gaat dus verder dan hetgeen dat je op beeld ziet, maar wordt door vertaald in de gevoelens van de fotograaf. 

Wij zijn benieuwd of er een stijl is die je aanspreekt. Wij kunnen eigenlijk niet kiezen! Neem contact op met Bart Rondeel en hij vertelt je graag meer over alle andere mogelijkheden voor onvergetelijke bruidsfotografie! 

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Bart Rondeel Photography Trouwfotografen
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!