4 tips om de juiste trouwfotograaf te kiezen!

Keuzes, keuzes en keuzes… Als je gaat trouwen kom je voor een enorme hoeveelheid aan keuzes te staan; de gastenlijst, het kiezen van de kleding, de locaties, muziek en het diner of de catering… Maar één van de keuzes die een échte must zijn voor je bruiloft, is het kiezen van een professionele bruidsfotograaf. Hoe wil je je dag laten vastleggen en wie mag dat doen?

Kies je voor een professionele fotograaf, dan vind je op internet een enorm aanbod aan fotografen. Uit alle regio´s bieden fotografen zichzelf en hun diensten aan en allen hebben ze een eigen stijl! Ook in onze database vind je een groot aanbod van de beste trouwfotografen in jouw regio: Van Groningen en Limburg, tot in Utrecht!

Foto: Muruelle Oldenburger

1. Hoe ga ik kiezen?

De stijl van fotograferen is natuurlijk één van de eerste dingen waar je op kunt letten: wat vind je mooi? De ene trouwfotograaf zal meer journalistiek te werk gaan en de andere fotograaf let vooral op details (de meesten combineren dit waarschijnlijk). Je kunt letten op de sfeer van de foto´s: past deze bij jou? Vind je de kleuren mooi? Is dit wat je in gedachte had voor jullie trouwfoto´s? Spreekt de rest van de website je aan? En natuurlijk: is deze fotograaf beschikbaar op jullie trouwdatum?

Foto: Muruelle Oldenburger

2. Offertes aanvragen

Als je een aantal fotografen hebt gevonden die je interessant vindt, is de volgende stap om ze te benaderen voor een (vrijblijvende) offerte, zodat je weet wat de fotograaf biedt voor welk budget. Antwoorden die je in ieder geval op de offerte terug wilt vinden zijn: hoe lang komt de fotograaf fotograferen, hoe zit het met reiskosten en -tijd, hoeveel foto’s krijg je uiteindelijk, hoe lang moet je op je foto’s wachten en hoe worden de foto’s aangeleverd? Waar je zelf over na kunt denken is of je de gehele dag de fotograaf aanwezig wilt hebben of dat je hem/haar alleen op de voor jou belangrijkste momenten van de dag aanwezig laat zijn.

foto: Annelien Nijland Fotografie
foto: Annelien Nijland Fotografie

3. Preweddingshoot

Wat door sommige fotografen wordt aangeboden is een pre-weddingshoot. Dit is een portretfotosessie van jou en je aanstaande, die je enerzijds een mooie serie foto’s oplevert en jullie anderzijds de kans biedt om alvast kennis te maken en een beetje te wennen aan de (werkwijze van de) fotograaf. Dit is bijvoorbeeld ook ontzettend leuk als je een foto op je trouwkaart wilt plaatsen, je hebt dan foto’s in dezelfde stijl als de uiteindelijke trouwfoto’s!

foto: Erwin Beckers Bruidsfotografie
foto: Erwin Beckers Bruidsfotografie

4. Voorbereiding op de trouwdag

In de aanloop naar de grote dag is het goed om duidelijke afspraken met de trouwfotograaf te maken. Hoe laat en waar wordt hij/zij verwacht, hoe lang blijft hij/zij, wat zijn de precieze adressen van de locaties waar jullie die dag heen gaan en wat verwachten jullie van de foto’s? Op welk punt in het programma van de dag past het om reportagefoto’s te maken (en hoe ontspannen of juist ‘netjes’ willen jullie dat graag?) Het is vaak prettig om al op tijd met een fotograaf te overleggen. Niet iedereen heeft dezelfde werkwijze en samen kunnen jullie bepalen hoe de foto-momenten zo prettig mogelijk in het dagprogramma kunnen worden opgenomen. Als je weet waar je op de dag zelf aan toe bent kun je zo ontspannen mogelijk genieten van de fotosessie(s), en later van de foto’s!

foto: Rox and San Bruidsfotografie
foto: Rox and San Bruidsfotografie

Lees rustig de tips nog een aantal keer door wanneer je een lijstje hebt gemaakt aan fotografen die jij het meest interessant vindt. Onthoud dat het kiezen van een fotograaf en het contact met diegene van groot belang is, besteed hier dus alle nodigde aandacht aan!

Wil jij niks van ons missen? Volg dan onze Facebook en Instagram pagina!

Contact opnemen met de bedrijven in dit artikel

Vindt u dit artikel leuk? Dan kunt u het delen

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Meer informatie