5 stappen om de juiste trouwfotograaf te kiezen!

5 stappen om de juiste trouwfotograaf te kiezen!

Er zijn zoveel keuze´s die gemaakt moeten worden in aanloop naar jullie trouwdag! Maar waar moet je eigenlijk op letten bij het inhuren van een trouwfotograaf? Wij geven je een aantal tips!

  • Foto en video
  • Adviseren
  • Bruidspaar
  • 2017
  • Nederland

Keuzes, keuzes en keuzes… Als je gaat trouwen kom je voor een enorme hoeveelheid aan keuzes te staan; de gastenlijst, het kiezen van de kleding, de locaties, muziek en het diner of de catering… Maar één van de keuzes die een échte must zijn voor je bruiloft, is het kiezen van een professionele bruidsfotograaf. Hoe wil je je dag laten vastleggen en wie mag dat doen?

Kies je voor een professionele fotograaf, dan vind je op internet een enorm aanbod aan fotografen. Uit alle regio´s bieden fotografen zichzelf en hun diensten aan en allen hebben ze een eigen stijl! Wij hebben alvast de beste trouwfotografen uit Amsterdam, Eindhoven en Maastricht voor jullie op een rijtje gezet! Voor welke fotograaf  gaan jullie en wat is de stijl van fotografie die bij jullie past? Kom erachter in dit artikel!

  1. Welke fotograaf past bij jullie?
  2. Offertes aanvragen
  3. Ontmoeting met de fotograaf
  4. Kiezen jullie voor een pre-weddingshoot?
  5. De laatste loodjes voor de bruiloft…
opslaanFoto: Fotobelle
Foto: Fotobelle

1. Welke fotograaf past bij jullie?

Voor je überhaupt een keuze gaat maken moet je nadenken over wat voor fotograaf bij je past. Daarvoor ga je eerst kijken naar de stijl van de fotograaf. Er zijn drie soorten stijlen trouwfotografie: traditionele trouwfotografie, journalistieke trouwfotografie en editorial trouwfotografie.

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Traditionele trouwfotografie houdt in dat de fotograaf zoveel mogelijk instructies zal geven om voor jullie de perfecte trouwfoto’s te maken. Hier komen de klassieke geposeerde trouwfoto’s uit. Hierbij wordt vaak ook veel tijd uitgetrokken voor een fotoshoot op een mooie/speciale locatie.

Journalistieke trouwfotografen leggen alle momenten vast zoals zij zijn. Ze zullen zich op de dag zelf op de achtergrond houden en de foto’s die zij maken zijn absoluut niet geposeerd. Een trouwfotograaf die journalistiek te werk gaat zal nooit jullie dag onderbreken omdat het moment er nog niet goed genoeg op staat.

Editorial trouwfotografen hebben veel oog voor details. Denk hierbij aan veel foto’s van bloemen en de locatie. Je vindt bij hen in de portfolio’s dan ook veel foto’s van stillevens en portretten en minder van het hele verhaal van de trouwdag.

Wanner jullie gekozen hebben voor een stijl van de fotografie ga je op zoek naar een trouwfotograaf. Hier moet je letten op het portfolio van de fotograaf, de regio waarin de fotograaf te werk gaat, de prijs van de fotograaf en of deze ook beschikbaar is op jullie trouwdatum. Zankyou helpt jullie de juiste foto- en videograaf voor jullie trouwdag te vinden via onze database.

opslaanFoto: Fotobelle
Foto: Fotobelle

2. Offertes aanvragen

Als je een aantal fotografen hebt gevonden die je interessant vindt, is de volgende stap om ze te benaderen voor een (vrijblijvende) offerte, zodat je weet wat de fotograaf biedt voor welk budget. Antwoorden die je in ieder geval op de offerte terug wilt vinden zijn: hoe lang komt de fotograaf fotograferen, hoe zit het met reiskosten en -tijd, hoeveel foto’s krijg je uiteindelijk, hoe lang moet je op je foto’s wachten en hoe worden de foto’s aangeleverd? Waar je zelf over na kunt denken is of je de gehele dag de fotograaf aanwezig wilt hebben of dat je hem/haar alleen op de voor jou belangrijkste momenten van de dag aanwezig laat zijn.

opslaanFoto: De Grote Dag
Foto: De Grote Dag

3. Ontmoeting met de fotograaf

Veel stellen zullen voor de grote dag nog een ontmoeting met de fotograaf willen. Ook bij het kiezen van een fotograaf geldt namelijk dat communicatie een heel belangrijk element is. Tijdens deze ontmoeting kunnen jullie samen met de fotograaf nog een keer het portfolio bekijken en bespreken wat jullie wensen zijn en of hij/zij degene is die deze kan verwezenlijken.

opslaanFoto: Erwin Beckers Bruidsfotografie
Foto: Erwin Beckers Bruidsfotografie

4. Kiezen jullie voor een pre-weddingshoot?

Wat door sommige fotografen wordt aangeboden is een pre-weddingshoot. Dit is een portretfotosessie van jou en je aanstaande, die je enerzijds een mooie serie foto’s oplevert en jullie anderzijds de kans biedt om alvast kennis te maken en een beetje te wennen aan de (werkwijze van de) fotograaf. Dit is bijvoorbeeld ook ontzettend leuk als je een foto op je trouwkaart wilt plaatsen, je hebt dan foto’s in dezelfde stijl als de uiteindelijke trouwfoto’s!

opslaanFoto: De Grote Dag
Foto: De Grote Dag

5. De laatste loodjes voor de bruiloft…

In de aanloop naar de grote dag is het goed om duidelijke afspraken met de trouwfotograaf te maken. Hoe laat en waar wordt hij/zij verwacht, hoe lang blijft hij/zij, wat zijn de precieze adressen van de locaties waar jullie die dag heen gaan en wat verwachten jullie van de foto’s? Op welk punt in het programma van de dag past het om reportagefoto’s te maken (en hoe ontspannen of juist ‘netjes’ willen jullie dat graag?) Het is vaak prettig om al op tijd met een fotograaf te overleggen. Niet iedereen heeft dezelfde werkwijze en samen kunnen jullie bepalen hoe de foto-momenten zo prettig mogelijk in het dagprogramma kunnen worden opgenomen. Als je weet waar je op de dag zelf aan toe bent kun je zo ontspannen mogelijk genieten van de fotosessie(s), en later van de foto’s!

opslaanFoto: Erwin Beckers Bruidsfotografie
Foto: Erwin Beckers Bruidsfotografie

Lees deze stappen nog een aantal keer door wanneer je een lijstje hebt gemaakt van fotografen die jij het meest interessant vindt. Onthoud dat het kiezen van een fotograaf en het contact met diegene van groot belang is, besteed hier dus alle nodigde aandacht aan!

Wil jij erachter komen welke stijl van fotografie bij jullie past? Doe dan nu de test:

Wil jij niks van ons missen? Volg dan onze Facebook en Instagram pagina!

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

De Grote Dag Trouwfotografen
FotoBelle Trouwfotografen

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!