Kies het perfecte huwelijksbedankje met deze 5 simpele stappen

Het vieren van de liefde is prachtig, maar nog mooier wordt het als je deze grote dag kunt delen met je naasten. Want ook al gaat de bruiloft om jullie als stel, een viering met alle genodigden geeft nét dat beetje extra waardoor de bruiloft een onvergetelijke dag wordt. Een bedankje is dan ook op zijn plek en bovendien dé manier om te laten weten hoe fijn jullie het vinden dat de familie en vrienden op deze grote dag aanwezig waren. Maar hoe kies je een leuk bedankje? Wij helpen je graag verder in deze zoektocht!


1. Wat is de stijl van de bruiloft?

Het belangrijkste en eigenlijk ook meest logische bij een bruiloft, is coherentie. Een saai woord, maar zó belangrijk! Coherentie geeft rust en herkenbaarheid, en zorgt ervoor dat de hele dag eenheid uitstraalt. Een klassieke bruiloft met een moderne catering, bijvoorbeeld, is gewoon geen logische combinatie. De bedankjes moeten dan ook bij de rest van de bruiloft passen. Als jullie een uitgesproken levensstijl of smaak hebben, gaan de gasten er vanuit dat dit ook terug te zien is op jullie bruiloft. Het is dan ook belangrijk dat een bedankje in de lijn van de bruiloft past. Zo kun je denken aan een cadeau dat past bij jullie persoonlijkheid, hobbies, overtuiging, of levensfilosofie. Het klinkt als een lastige opgave maar alles is mogelijk met een kleinigheidje, zolang het maar gekoppeld is aan jullie persoonlijkheid en de liefde voor elkaar!

Lees ook: In 4 stappen een succesvolle thema bruilloft organiseren.

Foto: Creatieve Fotomissies
Foto: Creatieve Fotomissies

2. Wat is het budget?

Er is geen twijfel over mogelijk dat het budget centraal staat in de organisatie van de bruiloft. Het budget is de basis waarmee je de verdere indeling van de grote dag organiseert. Als het budget niet erg groot is, besteedt dan aandacht aan grote en belangrijkere elementen, zoals de kleding, de plaats van feest en de catering en probeer van het bedankje een klein gebaar te maken. Hier wint do-it-yourself elke keer meer terrein. DIY’en is namelijk de perfecte oplossing voor een origineel en toch goedkoop bedankje. Deze bedankjes laten zien dat er tijd en liefde is ingestoken, en zijn ideaal voor een huiselijk of ambachtelijk presentje. Vaak kiezen de bruid en bruidegom voor een culinair cadeau, met een eigen gemaakt label. Zo kun je denken aan zelfgemaakte thee, snoepjes of koekjes.

Als er een groot budget is, kun je het eigenlijk zo gek maken als je zelf wilt. Er zijn veel bedankjes die het goed doen bij elk type publiek. En hoewel gekochte details niet door jullie zelf gemaakt zijn, is de investering en de ambacht terug te zien in de bedankjes, waarmee je de gasten zeker positief verrast!

Lees ook: hoe bereken je het budget van je bruiloft?

Mugsterpiece. Foto: Anneke Veronica Photography
Mugsterpiece. Foto: Anneke Veronica Photography

3. Welke boodschap wil je overbrengen?

We hebben al vaker gezegd dat personaliseren belangrijk is bij elk aspect van de bruiloft. Probeer traditionele en standaard bedankjes uit de weg te gaan, en ga voor een bijzonder detail, speciaal voor jullie gasten. Cadeaus krijgen een speciale touch door middel van persoonlijk briefje, een foto, een herinnering aan jullie liefdesverhaal of jawoord, bijvoorbeeld, speciaal voor iedereen die deze mooie dag met jullie heeft meegevierd. Je kunt ook denken aan een foto van jullie als koppel, een collage, een cd met jullie favoriete liedjes, of een notebook met leuke feitjes over jullie.

Het enige limiet hier is jullie verbeelding! In het volgende punt leggen we uit wat voor geschenken er zijn, en hoe je een krachtige, leuke boodschap over kunt brengen!

Foto: OuiYesSi
Foto: OuiYesSi

4. Welke bedankjes zijn er?

Het is goed om na te denken over het geschenk dat jullie willen geven. Als je in de details wil gaan, kun je nadenken over de persoon aan wie jullie het bedankje geven, en het geschenk personaliseren. Soms kan een eenvoudig kaartje met een paar zinnen genoeg zijn, maar je kunt ook denken aan een cd met nummers die je aan die persoon doet denken. Gasten waarderen deze details en voelen zich speciaal. Bij een bruiloft met meer dan 100 genodigden is dit natuurlijk wat lastiger en kun je beter voor een ander soort bedankje gaan.

Een ander typisch geschenk, waar we het eerder over hebben gehad, is een bedankje waar jullie liefdesgeschiedenis, of jullie passie voor elkaar naar voren komt. Als het geschenk visueel mooi is, zullen de gasten deze ook graag in het huis plaatsen, als onderdeel van de inrichting. Dit kunnen bijvoorbeeld foto’s zijn of mooie decoratie.

Een solidary-geschenk is fantastisch om de gasten te prikkelen en ook meteen steun te geven aan jullie favoriete goede doelen. Het geld dat gewoonlijk wordt gebruikt voor geschenken voor de gasten, is bij het goede-doelen-geschenk geïnvesteerd in een van jullie meest gewaardeerde goede doelen, uit naam van de gasten. Zonder twijfel een van de beste manieren om geld uit te geven!

Foto: OuiYesSi
Foto: OuiYesSi

Handgemaakte geschenken die erg succesvol zijn in de afgelopen tijd, zijn vaak home made zoetigheden. Deze zijn door jullie zelf gemaakt, of door een bekende die ervaring heeft in deze sector. Je kunt denken aan zelfgemaakte jam, koekjes, of wijn van de eigen oogst, met het bijbehorende etiket van de grote dag, jullie namen en een persoonlijke noot, natuurlijk.

De nuttige cadeaus zijn een van de bedankjes die de laatste tijd steeds meer terrein winnen. Van een zonnebril tot een simpele slipper, een notebooks of een mooi boek. Deze giften zullen daadwerkelijk worden gebruikt en belanden tenminste niet in een lade waar nooit meer iemand in kijkt. Helemaal in stijl met het trendy minimalisme!

Verder bestaan er natuurlijk de traditionele geschenken zoals een fles drank of wijn voor hem, en een detail – sieraden, iets voor het haar – voor haar.

Foto: Creatieve Fotomissies
Foto: Creatieve Fotomissies

5. En wat vinden wij van Zankyou het leukst?

Vanuit Zankyou proberen wij de filosofie van het unisex cadeau te promoten, en geen onderscheid tussen man en vrouw te maken als het aankomt op de geschenken. Je weet nooit wat iemands voorkeur is, en kunt daarom beter voor één algemeen passend geschenk gaan. Daarnaast zijn wij voorstander van bruikbare cadeaus, iets waar je echt iets mee kunt. De gasten zullen het gebruiken, en ondertussen altijd aan jullie bruiloft terugdenken! Aan het einde van de rit is het fijn als een geschenk echt wordt gebruikt, en niet ergens in een hoekje ligt te verstoffen. Zonde!

Foto: Creatieve Fotomissies
Foto: Creatieve Fotomissies

Een perfect bedankje is een geschenk die al deze functies dekt, en bovendien een echte herinnering aan jullie bruiloft is. Producten die je kunt eten of opmaken, met een eigen gemaakt label, vinden wij dan ook geweldig. En jullie gasten vast ook! Wij hopen dat je met deze tips een geweldig huwelijksbedankje kunt kiezen. Als je nog op zoek bent naar meer tips voor jullie grote dag, volg ons dan op Instagram, Facebook en Pinterest!

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Meer informatie over

Laat een bericht achter

Foto: Shutterstock
In 5 stappen bij de perfecte accessoires voor de bruidegom!
Volg deze 5 stappen en leer over de tradities op het gebied van kleding en accessoires voor de bruidegom. Kleed je als je een echte dandy!
Foto: Shutterstock
Hoe kies je de perfecte trouwlocatie in 5 stappen
Met zoveel prachtige trouwlocatie in Nederland en het buitenland kunnen wij ons voorstellen dat het heel lastig is om een keuze te maken. Wij hebben daarom 5 stappen op een rij gezet waarmee jullie zo de perfecte uitkiezen!
Foto: Exquisite Gay Weddings
Volg deze 5 stappen en kies de weddingplanner van je dromen!
Een (nagenoeg) stressvrije, unieke en onvergetelijke bruiloft krijg je met behulp van een weddingplanner. Volg ons stappenplan dat je zal leiden naar jullie droom weddingplanner!

Creëer een bruiloft website

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Ontvang vrijblijvend informatie over de mogelijkheden die Zankyou uw bedrijf kan bieden! Meer informatie