Originele huwelijksbedankjes voor de gasten & leuke ideeën voor trouwbedankjes

Op zoek naar inspiratie voor huwelijksbedankjes voor de bruiloft? Bekijk hier de galerij met originele trouwbedankjes!

 • Bedankjes
 • Aanbeveling
 • Gast

Een van de dingen die bij het plannen vaak voor het allerlaatste moment worden bewaard, zijn de trouwbedankjes voor de gasten! Je wilt graag je waardering uitspreken naar je bruiloftsgasten, maar het moet ook origineel, niet te specifiek en niet te duur zijn! Wij hebben de leukste en meest originele trouwbedankjes voor de gasten op een rijtje gezet!

Het ontstaan van de huwelijksbedankjes 

Adverteren

Vroegen deelde men op bruiloften bruidssuiker uit. Met name de kinderen op de bruiloft kregen zoetje snoepjes getrakteerd. Het kwam ook weleens voor dat de snoepjes werden rondgestrooid op weg naar de kerk. Deze traditie stond symbool voor een huwelijk met veel kinderen. Vandaag de dag worden huwelijksbedankjes gebruikt om de bruiloftsgasten te bedanken voor hun komst. Wij hebben de leukste ideeën voor trouwbedankjes op een rijtje gezet!

opslaan
Credits: Jana Williams Photography

Gepersonaliseerde huwelijksbedankjes

Het liefst geef je een persoonlijke touch aan je huwelijksbedankjes, hebben jullie een specifiek thema voor de bruiloft? Of hebben jullie het liefst dat de trouwbedankjes bij het andere drukwerk van jullie huwelijk passen? Er zijn ontzettend veel mogelijkheen en designs om uit te kiezen! Nog op zoek naar een leverancier voor trouwbedankjes? Neem dan snel een kijkje in onze database met de beste trouwleveranciers voor trouwbedankjes! Voorbeelden van gepersonaliseerde huwelijksbedankjes zijn: kaartjes, kaarsen, notieboekjes, labels en cadeaudoosjes.

opslaan
Credits: Alex Lasota Photography

Plantjes als bedankjes

Go green! Hoe leuk is het om jullie bruiloftsgasten een plantje als bedankje te geven? Hebben jullie een bruiloft in de buitenlucht? Of een boho- of botanisch thema? Dan is een plantje het perfecte trouwbedankje! Ben je bang dat de plantjes het misschien niet zullen overleven bij hun nieuwe eigenaren? Geef dan een vetplantje of een cactusje als trouwbedankje, deze hebben namelijk minder verzorging nodig dan andere plantjes, ideaal!

opslaan
Credits: The Nichols Photography

De leukste foto’s

Foto’s van jullie bruiloft zijn absoluut onmisbaar! Maar om de gasten direct een foto als bedankje te geven, kun je ervoor zorgen dat  Zorg daarom dat er op jullie trouwlocatie polaroidcamera’s aanwezig zijn, zodat trouwgasten zelf foto’s kunnen maken. Of wijs  iemand aan die langs alle gasten gaat om de leukste en en meest spontane foto’s van hen te maken! Zorg voor leuke accessoires, zoals een gekke bril of hoed voor de grappigste foto’s. Jullie kunnen ook een photobooth huren voor jullie bruiloft, veel leveranciers van photobooths bieden ook de mogelijkheid om de fotostrip te personaliseren. Zo geef je jullie trouwgasten het leukste en meest persoonlijke huwelijksbedankje. Wij hebben de beste trouwleveranciers voor photobooths in onze database! 

opslaan
Credits: Shutterstock

Het anti-kater pakket

Houden jullie trouwgasten wel van een feestje? Dan kun je je vast wel inbeelden dat ze de ochtend na de bruiloft een kater kunnen hebben. Help jouw gasten daarom een handje met een anti-kater pakket. Je bruiloftsgasten zullen je ongetwijfeld dankbaar zijn! Wat zit er zoal in een anti-kater pakket:

 • Flesje water
 • Paracetamol
 • Pleisters
 • Oordopjes
 • Zonnebril
 • Voor de gasten die blijven overnachten: nodig ze uit voor een stevig anti-kater ontbijt! 

  opslaan
  Credits: Les Anagnou Photography

  Eetbare huwelijksbedankjes

  Wie houdt er nou niet van een eetbaar cadeautje? Bijvoorbeeld gedecoreerde koekjes met jullie initialen of in de stijl van jullie themavoor jullie bruiloft. Kijk gerust eens in onze database voor leveranciers met de lekkerste taart en zoetigheid.  Wat ook leuk en vooral bijzonder is: streekproducten! Zoals honing van een imker bij jullie uit de buurt of jam van een boomgaard uit de regio, een lekker én origineel cadeau!

  opslaan
  Credits: Yvonne Wong Photography

  Hoe presenteer je de huwelijksbedankjes?

  Plaats de trouwbedankjes op een centrale plek waar ze goed opvallen, je wilt natuurlijk niet dat de gasten zonder bedankje naar huis gaan! Daarnaast is het super leuk om te zien hoe alle cadeautjes bij elkaar staan. Heb je nog geen idee hoe je de cadeautjes wil inpakken? Wij hebben de leukste ideetjes op een rijtje gezet:

  • Pak het cadeautje in een leuk cadeaudoosje in wat daarna ook nog voor iets anders gebruikt kan worden, zo blijft het een mooie herinnering aan jullie bruiloft!
  • Geven jullie een plantje als huwelijksbedankje? Zet het plantje dan in een papieren zakje, super schattig!
  • Gebruik kleine juten zakjes om het cadeautje in te pakken, en maak het af met een mooi lintje of een strik.
  • Zorg dat alle bedankjes er hetzelfde uitzien en bij elkaar worden gepresenteerd, dit ziet er meteen aantrekkelijk uit!

   opslaan
   Credits: Loft Photography

   Kosten

   Wat de trouwbedankjes kosten, bepalen jullie natuurlijk helemaal zelf. Het ligt er ook aan wat voor bedankje jullie aan de trouwgasten willen geven. Verder is het ook zo dat hoe meer gasten jullie uitnodigen, hoe meer de cadeautjes zullen kosten. Het is zeker niet onmogelijk om met een kleiner budget een leuk trouwbedankje te geven. Je kunt namelijk ook een bedankje per koppel of gezin geven, in plaats van een cadeautje per persoon. Tips nodig voor het budget van jullie bruiloft? Die lees je hier! Jullie trouwgasten hebben speciaal voor jullie de tijd genomen om met jullie de liefde te vieren, daarom is het een mooi gebaar om ze hiervoor te bedanken door middel van een klein cadeautje!

   opslaan
   Credits: Glass Jar Photography

   Wanneer geef je de huwelijksbedankjes?

   Normaal gesproken worden de huwelijksbedankjes aan het einde van het trouwfeest gegeven, als de gasten weer naar huis gaan. Uiteraard zijn er altijd gasten die eerder het feest zullen verlaten. Zorg er daarom voor dat de trouwbedankjes op tijd klaar staan en op een centrale plek. Bijvoorbeeld in de buurt van het gastenboek of de uitgang. Het is ook een idee dat er iemand bij de trouwbedankjes staat om ze uit te delen aan het eind van het trouwfeest, zo kunnen de gasten de trouwbedankjes zeker niet missen! De bedankjes kunnen natuurlijk ook op een ander moment tijdens de bruiloft uitgedeeld worden. Bijvoorbeeld om voor aanvang van de ceremonie de trouwbedankjes klaar te leggen op de stoelen van de gasten. Een andere originele manier om de huwelijksbedankjes te geven is om ze bij het diner naast het bord te leggen.

   opslaan
   Credits: Ashley Ludaescher Photography

   Er zijn duizend-en-één cadeaus te bedenken als huwelijksbedankje. Om je een eindje op weg te helpen, hebben wij in deze galerij de leukste en meest originele huwelijkscadeaus voor jou gekozen. Kijk snel verder en laat je inspireren!

   Meer lezen over trouwbedankjes? Lees dan ook:

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Reacties (2)

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!

Originele huwelijksbedankjes voor de gasten & leuke ideeën voor trouwbedankjes