Hoe kies je de mooiste trouwfoto locatie?

Waar moet je allemaal aan denken bij het kiezen van de trouwfotolocatie? Niet alleen aan een mooie setting, maar ook aan de reistijd, het seizoen, de boodschap achter de foto's en bijvoorbeeld de toegang tot de locatie. Lees ons artikel en kies de perfecte locatie!

Hoe kies je de mooiste trouwfoto locatie?
Credits: Julie Algra Fotografie
  • Foto en video
  • Adviseren
  • Bruidspaar
  • Origineel
  • Romantisch
  • Vintage
  • Nederland

Alles is rond. De fotograaf is gekozen en jullie outfit ligt klaar. Het enige waar jullie nog je twijfels over hebben is de locatie voor de trouwfoto’s. Een belangrijk onderdeel, want het zijn de foto’s waar je nog jaren van gaat nagenieten. Maar waar moet je op letten bij het kiezen van de locatie voor de trouwreportage? En wat zijn leuke ideeën voor een originele locatie? Heb je al gedacht aan het seizoen, de setting, de sfeer en aan de reistijd? Lees snel verder, overleg met je fotograaf, en ga voor de mooiste trouwfoto locatie ever!

opslaan
Credits: Julie Algra Fotografie

 Voorbereiden: Pin er op los!

Adverteren

Zoals elke trouwgek zijn wij ook weg van Pinterest. Op onze Pinterest pagina kun je de laatste trends zien, maar om jullie eigen stijl te leren kennen moedigen wij je aan om een avondje te gaan Pinteresten. Pin alles wat los en vast zit, hoe gek het ook mag lijken. Na een nachtje slapen bekijk je het board met alle trouwfotolocaties die je hebt gepind opnieuw, en zoek je de rode lijn. Is het een bepaalde stijl foto’s dat je aanspreekt, een bepaalde locatie, pose of setting? Op basis van jouw board kun je met de trouwfotograaf overleggen, en op zoek gaan naar de perfecte locatie.

De locatie kiezen: Trouwlocatie passend bij jouw stijl

Persoonlijke trouwfotoloacties
Elk liefdesverhaal ken haar locatie. Waar zagen jullie elkaar voor het eerst? Wanneer was het echt ‘aan’? De eerste date, de eerste nacht dansen op een geweldig feest, de plek waar jullie elkaar ontmoetten – jullie stamkroeg? -, of misschien wel de middelbare school als jullie highschool sweethearts zijn. De aula waar het eindfeest plaatsvond, of in de schoolbanken tijdens de wiskundelessen. Dit is de plek waar jullie liefde begon of officieel werd. Kies de mooiste plek uit de lijst met bijzondere locaties, en de fotoshoot krijgt een extra persoonlijke touch. Een mooie foto met een mooi verhaal!

opslaan
Credits: Julie Algra Fotografie

Als jullie op zoek zijn naar een trouwfotograaf die jullie bruiloft op een intieme wijze vastlegt moet je bij Julie Algra Fotografie zijn. Zij zorgt ervoor dat jullie gehele dag van top tot teen wordt vastgelegd, zodat jullie ook jaren later de dag nog op dezelfde manier kunnen beleven. Met een creatieve benadering, veel enthousiasme en een goede dosis humor maakt zij de mooiste foto’s van jullie grote dag en haar fotografiestijl is dan ook spontane fotojournalistiek. Benieuwd wat Julie voor jullie kan betekenen? Neem dan via deze weg vrijblijvend contact met haar op!

Een exotische touch
Is een retourtje Afrika net iets buiten jullie budget, maar wil je wel graag exotische foto’s? Dan is een safaripark, een vogeltuin, of een tropische binnentuin een geweldige optie. Voor een fractie van de prijs kun je een geweldige exotische setting creëren. Houd rekening met entreekosten maar vraag ook naar speciale kortingen! Veel parken en tuinen kennen een speciale prijs voor koppels!

De industriële look
De industriële look is helemaal happening, en wij snappen wel waarom! Een skatepark, een oude fabriekshal, een viaduct, een graffiti wall. Het zijn allemaal locaties die perfect in contrast staan met een liefdevolle wedding. Het contrast zorgt ervoor dat jullie perfect naar voren komen!

Een romantische setting
Een romantische setting is vaak in de natuur: op het strand, of in het bos of park. Maar met alleen een locatie krijg je de romantische setting niet rond. Denk hierbij ook aan het licht op het moment van de shoot. Jouw fotograaf weet hier wel raad mee!

De boerenbruiloft
Als je fan bent van het platteland is een boerenbruiloft hét thema. Dit thema leent zich ook voor een geweldige fotoshoot. Ga voor een shoot in het weiland tussen de koeien, met grote rubberen laarzen aan. Het staat geweldig bij je bruidsjurk en zorgt voor hilarische taferelen. Ook de stallen, de hooizolder, de boerderij zelf of een kwekerij zijn perfecte settings voor een echte boerenfotoshoot!

opslaan
Credits: Julie Algra Fotografie

De traditionele wedding
Ben je fan van een traditionele wedding en wil je een bijpassende shoot? Dan is het de moeite waard om eens naar jouw eigen dorp of stad te kijken. Ga voor een shoot in de stad en zorgt voor foto’s in kleine straatjes, bruggetjes, oude cafés, kerken, en bankjes. Heel traditioneel en erg gezellig. Ook leuk om jaren later terug te kijken om te zien hoe je stad is veranderd?

 Tot slot: Een kritische blik

Bezoek de gekozen locatie en kies een paar plekken uit die je aanspreken. Wees er zeker van dat je op deze locatie foto’s mag maken en dat er geen andere activiteiten zijn tijdens jullie bruiloft. En hoewel het misschien jullie droomlocatie is vanwege de sfeer of de emotionele verbintenis raden we je aan ook kritisch te kijken of de locatie nog iets mist. Decoreer de locatie indien nodig met accessoires die de sfeer van jullie bruiloft uitstralen. Kaarsen, fietsen parasolletjes, manden, bloemen, of zelfs meubels! Je kunt je eigen Styled Shoot creëren. Vraag je fotograaf of weddingplanner naar ideeën.

Het seizoen en het tijdstip
Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar soms vergeten we om rekening te houden met het seizoen als we lang vooruit plannen. Een tuin in de zomer is natuurlijk heel anders dan dezelfde tuin in de winter. Beide hebben zijn charme, maar op een heel andere manier. Het seizoen is vooral belangrijk als je een buitenlocatie hebt gekozen. Want hoewel we er liever niet aan denken is het wel goed om een plan B te hebben bij slecht weer.

Ook het moment van de dag is belangrijk bij het kiezen van de locatie. Maak je de foto’s overdag, of ‘s avonds? Elk tijdstip heeft zijn eigen licht, en het is belangrijk hier rekening mee te houden. ‘s Morgens en ‘s avonds is het licht vrij zacht, en ‘s avonds heb je zelfs het golden hour! Midden op de dag is het licht vaak heel fel, en het is dan ook moeilijk om goed te poseren. Overleg met je fotograaf voor de perfecte locatie en het tijdstip.

opslaan
Credits: Julie Algra Fotografie

Reistijd
Let tot slot ook op de reistijd van en naar de locatie. Het ultieme is natuurlijk als de trouwfotolocatie op dezelfde plek is als de trouwlocatie. Als dit niet het geval is, moet je bij de shoot ook rekening houden met de reistijd. Als je bijvoorbeeld 1,5 uur hebt ingepland voor de shoot, maar 30 minuten heen- en terug moet reizen, houd je maar een half uur over om te shooten!

Wij hopen dat jullie met deze tips een geweldige locatie vinden. Met Julie Algra Fotografie gaat dat helemaal goed komen! Neem gerust contact op met Julie om te kijken wat ze voor jullie kan betekenen.

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

To The Moon and Back Trouwfotografen
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!