Welke informatie zet je op de uitnodigingen voor jullie bruiloft?

Het lijkt zo vanzelfsprekend, maar wat zet je nu eigenlijk op jouw trouwkaarten? Dit is waar je op moet letten!

Welke informatie zet je op de uitnodigingen voor jullie bruiloft?
 • Uitnodigingen en Stationery
 • Adviseren
 • Bruidspaar

Maak je klaar voor het opstellen van de belangrijkste uitnodiging van je leven. Naast het informatieve doel van een trouwkaart wil je natuurlijk ook een goede eerste indruk achterlaten. Het is daarom belangrijk om te weten wat er nou precies op die trouwkaart hoort te staan. In dit artikel helpen we je uit de brand en vertellen we precies wat jij moet weten!

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Praktische informatie

Adverteren

Hoewel je uiteraard vrij bent om op de trouwkaart te zetten wat je zelf wilt is het wellicht handig om dit lijstje af te gaan voor jij hem ontwerpt. Er zijn namelijk een aantal dingen die volgens de officiële regels op de trouwkaart moeten staan en dit zijn dan ook gelijk de aspecten die onmisbaar zijn op een uitnodiging.

 • Jullie namen: logisch genoeg, maar het zal je verbazen hoe vaak zulk soort aspecten over het hoofd worden gezien. Bij een heterohuwelijk is het gebruikelijk om eerst de naam van de vrouw en daarna die van de man te vermelden. Vroeger werd naast de namen van het bruidspaar ook die van de ouders genoemd. Tegenwoordig mogen jullie zelf kiezen of jullie hen erbij zetten of niet.
 • De trouwdatum: niet geheel onbelangrijk is de trouwdatum. Vertel hier ook hoe de dag er ongeveer uit gaat zien en wat de verwachte eindtijd is. Kan het nog wel eens een latertje worden? Bereid je gasten hier dan op voor door dit te laten weten.
 • De trouwlocatie: geef hier de locatie van zowel de ceremonie, receptie en het trouwfeest. Je maakt hierbij onderscheid in de gastenlijst: de mensen die de hele dag komen ontvangen vanzelfsprekend alle informatie. De mensen die alleen ´s avonds zijn uitgenodigd hebben natuurlijk niet het adres van de ceremonie locatie nodig.
 • Routebeschrijving: Hoewel de meeste van ons tegenwoordig toegang tot internet hebben is het toch handig om hier ook een routebeschrijving bij te voegen. Je wilt immers geen verdwaalde gasten hebben!
 • Contactgegevens ceremoniemeester: voor de gasten is het handig om de contactgegevens van de ceremoniemeester te hebben in geval van afwezigheid, vragen over de planning of wanneer zij tóch dreigen te verdwalen op de dag zelf.
 • Dresscode: heb jij een speciale dresscode voor jouw bruiloft? Vergeet dit dan niet te vermelden.
 • RSVP: Vraag jouw gasten om je te laten weten of zij aanwezig zullen zijn of niet. Dit aantal mensen heb je nodig voor bijvoorbeeld de trouwlocatie en de catering. Meer informatie over de RSVP vind je hier.
 • opslaanLeintjes.nl Foto: Alexandra Vonk Photography
  Leintjes.nl Foto: Alexandra Vonk Photography

  Maak onderscheid tussen de dag- en avondgasten 

  Veel bruidsparen maken onderscheid tussen dag- en avondgasten. Het is dan ook cruciaal om dit in de uitnodiging te doen! Zorg dat jullie van tevoren duidelijk hebben wie bij welk onderdeel aanwezig is door middel van de gastenlijstJe wilt immers geen uitgenodigde gasten op jouw bruiloft… Jullie kunnen dit op twee manieren doen:

  1. Je maakt een aparte uitnodiging voor beide gasten.
  2. Voeg een apart kaartje toe bij de uitnodiging voor de gasten die voor zowel de dag- als avond uit zijn genodigd.

  R.S.V.P.

  Een R.S.V.P. is een must voor de bruiloft. Op deze manier weten jullie hoeveel gasten er komen en dit scheelt heel wat stress voor de inkopen. Jullie kunnen ervoor kiezen om een R.S.V.P. kaart bij de trouwkaart toe te voegen of de gasten te vragen of zij contact met de ceremoniemeester op te nemen. Lees hier waarom de R.S.V.P. zo belangrijk is.

  opslaanFoto: Shutterstock
  Foto: Shutterstock

  Thema van de bruiloft

  Een van de leukste dingen aan de trouwkaart is dat je hem geheel in eigen stijl kunt ontwerpen. Als jullie al een idee hebben van de stijl of het thema waarin jullie gaan trouwen kun je deze verwerken in de trouwkaart waardoor je een goed voorproefje weggeeft aan de gasten. Neem contact op met een leverancier van trouwkaarten en vogel samen uit waar jullie fan van zijn. Het leukste is om de stijl van de trouwkaart later ook in de menukaarten, naamkaartjes en eventueel bedankjes terug te laten komen.

  Op de website van Leintjes.nl maak je zelf je eigen trouwkaarten, maar kun je ook één van de al ontworpen huisstijlen selecteren. Van aquarelstijl tot bloemen, en van geometrische vormen naar een huisstijl voor de festival bruiloft. Er zit ongetwijfeld iets tussen voor jou! Je kunt eenvoudig alle kaarten selecteren die jullie wensen te ontvangen: save the date kaarten, uitnodigingen, insteekkaartjes, tafelkaartjes, menu´s… Alle keus in één klik!

  opslaanLeintjes.nl. Foto: Inge Kooiman FotografieBekijk het aanbod!
  Leintjes.nl. Foto: Inge Kooiman Fotografie

  Huwelijkscadeauwensen 

  Jullie kunnen er ook voor kiezen om cadeautips aan de trouwkaart toe te voegen, maar dit is geheel vrijwillig. Een andere leuke manier om jullie wensen kenbaar te maken bij de gasten is via jullie eigen trouwwebsite op Zankyou.

  opslaanFoto: Zankyou
  Foto: Zankyou

  Wij wensen je heel veel succes met het ontwerpen van de trouwkaart. Neem contact op met Leintjes.nl voor de mooiste trouwkaarten in een stijl die bij jullie past.

  Voor meer inspiratie en de laatste trouwtrends volg je ons op Pinterest, Instagram en Facebook!

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Leintjes.nl Uitnodigingen en Stationery
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!