Het huwelijksaanzoek: zo organiseer jij een origineel aanzoek voor jouw grote liefde!

Het huwelijksaanzoek. Op één knie gaan, en die vraag stellen is iets onvergetelijks en heel spannends. Hoe zorg je er nu voor dat jouw aanzoek memorabel is, en vlekkeloos verloopt? Wij vroegen het weddingplanner Ina van Weddingplanner Houvast. Dit zijn de tips!

Het huwelijksaanzoek: zo organiseer jij een origineel aanzoek voor jouw grote liefde!
Foto: Shutterstock
  • Huwelijksaanzoek
  • Aanbeveling
  • Engagement
  • Bruidspaar

Een mooie bruiloft begint met een huwelijksaanzoek. Veel mensen dromen er over, en het wordt beschreven in honderden films en ballads. Het moment dat je op één knie gaat voor je geliefde is dan ook heel speciaal. Hoe organiseer je een onvergetelijk aanzoek, en waar moet je allemaal op letten? Wij zochten het uit!

Doe het aanzoek niet alleen

Adverteren

Ook vanaf het allerprilste begin – het aanzoek – kun je rekenen op de expertise van een weddingplanner. Dankzij de goede contacten en creatieve ideeën, is een weddingplanner de persoon bij uitstek om een bijzonder aanzoek te plannen. Ina van Weddingplanner Houvast weet waar ze over praat. Met al vele jaren ervaring heeft zij precies wat je nodig hebt voor een origineel aanzoek: “Voor een goede planning en organisatie reken je op een Weddingplanner die de juiste contacten heeft, en kan zorgen voor korte lijntjes voor wat betreft de communicatie met bijvoorbeeld de gemeente en ondernemers.”

opslaanWeddingplanner HouvastWeddingplanner Houvast
Weddingplanner Houvast

Weet zeker dat je geliefde JA gaat zeggen

Het klinkt misschien vanzelfsprekend, maar het is niet verkeerd om het toch even te peilen. “Voordat je een aanzoek gaat plannen moet je zeker weten dat je geliefde JA gaat zeggen,” zegt Ina. Als er specifieke doelen zijn die je partner wil behalen voordat hij of zij trouwt – denk aan afstuderen of promoveren – dan is het niet het goede moment om daarvóór al het aanzoek te doen. Wees zeker dat je partner in de juiste emotionele en mentale toestand verkeert om te worden gevraagd. Je wilt natuurlijk dat je partner “ja!” zegt om de juiste redenen.

Zorg dat je de vergunningen op orde hebt

“Zijn er aanzoeken waarvoor je eerst toestemming nodig hebt van de gemeente of de locatie? Begin daar op tijd mee,” adviseert Ina van Weddingplanner Houvast. Een beetje vervelend, het regelen van het papierwerk en andere bureaucratie, maar dat kun je uit handen geven als je gebruik maakt van een weddingplanner. Als je zonder planner werkt, is het belangrijk dat je duidelijk hebt wat je wel of niet mag doen. Vraag de gemeente of locatie wat je allemaal nodig hebt om je aanzoek vlekkeloos te laten verlopen, want je wilt natuurlijk niet dat jullie moment in het water valt door een vergeten detail.

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Houd rekening met het weer

Het is jammer, maar waar: Hoe zonnig het ook in je hoofd kan zijn, soms is de realiteit anders. “Wil je het aanzoek in Nederland buiten doen, zorg voor een back up. We zijn nooit zeker wat het weer betreft. Zorg voor een tweede datum of laat je aanzoek binnen plaatsvinden,“ vertelt Ina. Het weer in Nederland is zo veranderlijk dat je er echt niet vanuit kunt gaan dat het windstil en zonnig wordt.

Voeg persoonlijke elementen aan het aanzoek toe

“Maak het vooral onvergetelijk door bepaalde elementen te gebruiken die voor jullie waardevol zijn.” Een memorabel aanzoek is vooral heel persoonlijk. Kies een bijzondere omgeving die iets betekent voor jullie, maak mooie tekst, ga voor persoonlijke muziek, en gebruik voorwerpen die iets voor jullie betekenen. Wat betekent je geliefde echt voor je? Hoe laat je dat zien? En wat maakt jullie liefde zo speciaal? Probeer zoveel mogelijk persoonlijke elementen terug te laten komen bij het aanzoek.

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Oefen goed met wat je wilt zeggen

Schrijf een script en oefen, oefen en oefen. Het laatste wat je wilt doen is op één knie gaan, en met je mond vol tanden staan. Het is een superspannend moment, dus voorbereiding is erg belangrijk om zeker te zijn dat je vertelt wat je wilt vertellen.

Bewaar de ring op een veilige plek

Het verstoppen van de ring is niet zo eenvoudig als je soms denkt. Als je het op een nietsvermoedende plek verstopt, kan het zomaar zijn dat je ring in de vuilnisbak eindigt. Als je het op een te logische plek ligt – de sokkenla! – kan het zijn dat je geliefde de ring snel vindt. Denk goed na waar je de ring gaat verstoppen. Je kunt de ring eventueel bij vrienden of familie bewaren, de ring in een kluis leggen, of vragen of je de ring bij de juwelier mag laten liggen tot de dag van het aanzoek.

opslaanWeddingplanner Houvast
Weddingplanner Houvast

Leg het aanzoek vast

Tegenwoordig zien we steeds vaker dat het aanzoek wordt vastgelegd door een professioneel fotograaf. Logisch, want het is natuurlijk een onvergetelijk moment, en iets wat je graag wilt terugzien. Bedenk hoe je het aanzoek gaat vastleggen. Huur je een professionele fotograaf in, of zet je zelf een verborgen camera op?

Bedenk een manier om het te vieren

Zorg dat je naderhand iets hebt gepland om het goede nieuws te vieren. Jij kent je partner het beste dus weet wat hij of zij wil. Bedenk iets om ervoor te zorgen dat de rest van de dag en nacht onvergetelijk is. Het kan een kleine bijeenkomst zijn in een bar, uit eten gaan, of simpelweg samen pizza bestellen en Netflixen.

Meer lezen over het huwelijksaanzoek? Lees dan ook:

 

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Weddingplanner Houvast Weddingplanners
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!