De beste tips voor het kopen van een verlovingsring!

Er komt stiekem veel kijken bij het uitkiezen van de verlovingsring, lees hier tips en inspiratie voor het kopen van jullie verlovingsring!

 • Verlovingsring

Wil jij je partner binnenkort ten huwelijk vragen? Natuurlijk koop je de verlovingsring dan bij één van de juweliers in onze database! Het uitzoeken van de verlovingsring is (normaal gezien) iets wat je één keer doet in je leven. Daarbij is het kiezen van een ring die het beste bij je partner past een must. Maar, hoe ziet een verlovingsring er eigenlijk uit? En wat voor edelsteen kies je? Lees hier de beste tips haal inspiratie uit onze gallerij met de mooiste verlovingsringen! 

   • opslaan
    Foto: Shutterstock

    Denk na over de stijl  

    Adverteren

    Smaken verschillen. De ring van jouw dromen kan voor een ander een nachtmerrie zijn. Daarom is het goed om van tevoren na te denken over de soort verlovingsring die jouw partner leuk zou vinden. De verlovingsring met de meest klassieke vorm zijn ‘solitair ringen.’ Deze ringen hebben een grote edelsteen, vaak in het (wit)goud. De meest voorkomende edelsteen die wordt gebruikt in verlovingsringen is een diamant. Er zijn natuurlijk allerlei soorten verlovingsringen, zoals ringen van edelstaal, platina, zilver en roségoud. De keuze voor de ring hangt af van jouw smaak en van die van je partner, want het is niet zomaar een sieraad: de verlovingsring zal altijd een dierbaar bezit van jullie zijn en jullie herinneren aan de verloving. 

    opslaantrouwring
    Foto: Rings of Love | Trouwringen Thuis

    Draai de traditie eens om

    Het is traditie dat de man de verlovingsring gaat uitzoeken en ook zal kopen, maar tegenwoordig is het volkomen normaal om samen de verlovingsring uit te kiezen. Tradities zijn natuurlijk alleen maar richtlijnen, het is belangrijk dat jullie je beiden goed voelen tijdens het uitkiezen en kopen van de verlovingsringen!

    opslaanverlovingsring
    Foto: Shutterstock

    Kies niet zomaar een edelsteen uit 

    Nadat jullie de verlovingsring hebben uitgezocht, is het tijd om de mogelijke opties voor een edelsteen te bekijken. Bij het kiezen van een edelsteen zijn zeker een aantal dingen waar rekening mee gehouden moet worden. Lees hier over de 5 stappen bij het kiezen van de edelsteen voor de verlovingsring. 

    opslaanverlovingsring
    Foto: Shutterstock

    Kies de juiste ringmaat 

    Bij het kiezen van de verlovingsring is het belangrijk om de juiste ringmaat te weten. Maar, wat nou als je jouw partner wil verrassen en onopgemerkt zijn of haar ringmaat dient te weten? Lees dan even mee: heeft hij of zij al een ring die goed zit? Lucky you, want dan wordt het al een stuk makkelijker om achter de ringmaat te komen. Probeer eerst de ring te bemachtigen zonder dat hij of zij het doorheeft, je wil natuurlijk niet dat je partner achter je plannetje komt! Probeer eerst om zelf de ringmaat op te meten met een liniaal. Meet de doorsnede van de binnenkant van de ring, maar meet de rand niet mee! Het aantal opgemeten millimeters, is de goede ringmaat. Lukt het niet met opmeten? Neem dan de ring mee naar een juwelier en laat hem daar opmeten, zo weet je 100% zeker dat je goed zit! Een andere optie: pas de ring zelf, schuif hem om je pink en onthoud tot waar de ring komt. Draagt je partner nooit ringen of sieraden? Dan wordt de goede ringmaat vinden wel een lastig dingetje. Schakel daarom hulptroepen in! Vraag aan zijn of haar moeder, zus of een vriendin of zij eens om de ringmaat van jouw partner willen willen vragen.  Vertel er dan wel nadrukkelijk bij dat het een geheim moet blijven!

    opslaanverlovingsring
    Foto: Rings of Love | Trouwringen Thuis

    Houdt een budget voor jezelf aan 

    We kennen allemaal wel iemand met een gat in zijn hand. Vooral wanneer het gaat om het uitzoeken van zo een mooi cadeau voor de meest belangrijke persoon in je leven kun je je nog wel eens laten gaan. Hoewel dat lief is moet je niet failliet gaan na het uitzoeken van de ring. Hoeveel je wil uitgeven aan de verlovingsring kies je natuurlijk helemaal zelf. Je kan het zo duur maken als je zelf wilt, zolang het maar in je budget past. Het is ook niet onbelangrijk dat je een ring kiest die je partner mooi zal vinden, maar let wel: de waarde van een ring staat niet alleen voor het geld dat er aan uitgegeven is. De verlovingsring is een sieraad dat symbool staat voor jullie verbondenheid, dat is het allermooiste wat telt!

    opslaanverlovingsring
    Foto: Shutterstock

    In deze galerij vind je genoeg inspiratie voor het kiezen van een verlovingsring, zodat je uiteindelijk met de mooiste verlovingsring jouw partner ten huwelijk kan vragen! 

    Lees ook:

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!

De beste tips voor het kopen van een verlovingsring!