Binnen 5 stappen de decoratie voor jullie bruiloft kiezen

De decoratie van je bruiloft bepaald een groot deel van de sfeer van jullie grote dag. Kiezen jullie voor een thema of een bepaald kleurenpallet? Lees hier wat tips om de juiste keuze te maken!

Binnen 5 stappen de decoratie voor jullie bruiloft kiezen
  • Decoratie
  • Adviseren
  • Bruidspaar

Jullie hebben de jurk en het pak al gevonden, de ringen al gekocht en misschien zelfs al een trouwauto op het oog, maar er moet ook nog gedecoreerd worden. Hoe dat je nu eigenlijk? De decoratie moet jullie leven reflecteren. Hoe doe je dit nu het beste? Om jullie een beetje op weg te helpen hebben wij vijf essentiële stappen opgesteld, zodat het voor jullie een stuk makkelijker wordt om de decoratie te kiezen die bij jullie past!

Dit zijn de stappen die we gaan behandelen:

opslaanFoto: Laura Goldenberg
Foto: Laura Goldenberg

Stap 1. Bepaal de stijl van het bruidspaar

Adverteren

Dit is zonder twijfel de belangrijkste stap, want jullie zijn het allerbelangrijkste van deze dag en alles wat erbij komt kijken. Soms kan het moeilijk zijn om te ontdekken welke stijl het mooiste is of het beste bij jullie past. Dan vervallen we in de fout om van alles wat te kiezen en niet echt tot één stijl te komen. Het is daarom belangrijk om naar jullie persoonlijke voorkeuren te kijken, zeker als jullie niet dezelfde smaak hebben. In dat geval is het meest voor de hand liggende om tot een compromis te komen en te leren om toe te geven.

Denk eraan dat jullie op dit gebied ook de details van jullie decoratie moeten kiezen. Natuurlijk kunnen de professionals van de locatie en de weddingplanner je adviseren, maar laat die personen wel duidelijk weten welke stijl jullie voor de bruiloft gekozen hebben. De trends en de smaak van anderen doen er niet toe. Laat je zeker niet beïnvloeden door familie en vrienden. Dit lijkt makkelijk, maar met zoveel verschillende meningen zie je op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer en stel je de door jullie gekozen eigen stijl telkens opnieuw bij. Wees trouw aan jullie zelf en begin vanuit daar met het kiezen.

opslaanFoto: In Style Styling
Foto: In Style Styling

Stap 2. Kijk naar de locatie en omgeving

Jullie stijl is zeker ook van invloed geweest op het kiezen van de locatie, misschien zelfs onbewust. Hoewel jullie locatie dus iets zegt over jullie persoonlijkheid, zal het niet zo zijn dat dit 100% overeenkomt. Probeer daarom met de decoratie van de locatie een persoonlijke touch te creëren.

Dit kun je doen bij een meer landelijke locatie, maar ook bij hotels of locaties in de stad. Er zijn ontelbaar veel mogelijkheden. De locatie is belangrijk, maar de omgeving is natuurlijk ook van belang. Het landschap verandert het beeld dat we van de locatie hebben. Het verschil tussen een bruiloft midden in de stad of op het platteland is enorm. Bij een landelijke locatie past een boho chic of een rural chic-stijl perfect en het mooie is dat je binnen deze stijlen nog veel te kiezen hebt. Er wordt veel gebruikgemaakt van elementen die typerend zijn voor landelijk situaties, maar deze worden net iets mooier gemaakt waardoor ze net dat beetje extra krijgen. Dit zorgt voor een gezellig, gepersonaliseerd effect en een smaakvolle decoratie. Gedimd en warm licht spelen ook een zeer belangrijke rol bij dit type decoratie.

Voor de ‘meer stijlvolle’ bruiloften in een stedelijke omgeving is de decoratie meestal strakker en soberder. Het gaat dan om eenvoudige details die iets toevoegen aan de serene en klassieke sfeer. Vintage bruiloften zien we ook steeds vaker. Het is een trend om oude elementen op te knappen en te versieren voor de bruiloft. Denk aan hippiewagens, typemachines, antieke fietsen en vooral veel pastelkleuren. De omgeving, plaats en persoonlijke stijl vormen in ieder geval de basis voor de uiteindelijke decoratie.

opslaanFoto: In Style Styling
Foto: In Style Styling

Stap 3. Houd rekening met het seizoen

Dit is van levensbelang: maak gebruik van alles dat een seizoen je te bieden heeft. Op die manier is het makkelijk om je in te beelden welke elementen je kunt gebruiken voor de decoratie van je bruiloft. Hoewel jouw stijl niet perse overeen hoeft te komen met het seizoen waarin je trouwt, hebben beide een persoonlijkheid die je kunt verwerken in de stijl die jij voor ogen hebt. In de winter kun je de kerst bijvoorbeeld laten terugkomen in je decoratie. Denk hierbij aan sneeuw, dennenappels, houten huisjes in de bergen en dennenbomen.

In de lente kunnen bloemen een belangrijke rol op zich nemen. Ze zorgen voor een vrolijk, levendig en kleurrijk geheel en je kunt zo zowel binnen als buiten gebruiken. De zomer is perfect voor evenementen buiten: het aroma van de planten en bomen, plus de mooie tuinen kunnen deel uitmaken van jullie decoratie. In de herfst speelt kleur weer een belangrijke rol. Dit keer gaat het om warme kleuren die je perfect kunt verwerken in je meubels en in open plekken. Binnen kun je warmte toevoegen door hout en vintage objecten toe te voegen.

Lees ook: Waarom ook jullie voor een herfstbruiloft moeten kiezen!

opslaanFoto: Dario Endara Photography
Foto: Dario Endara Photography

Stap 4. Kies je leveranciers

Let goed op wie je leveranciers zijn, hoe ze werken en welke vrijheid zij je geven bij de voorbereidingen. Sommige locaties of weddingplanners hebben een lijst met normen en eisen die misschien helemaal niet overeenkomen met jullie stijl. Veel locaties hebben zelfs hun eigen stylisten en hoewel die jullie enige vrijheid geven, hebben ze vaak al een basis die jullie misschien wel willen skippen. Dus voordat dit bij jullie gebeurt: zoek uit hoe alles werkt en dan kun je er nog je eigen draai aangeven en alles helemaal naar jullie smaak maken.

Lees ook: De beste tips om geld te besparen tijdens het plannen van jullie bruiloft

opslaanFoto: In Style Styling
Foto: In Style Styling

Stap 5. Past het binnen jullie budget?

Als jullie duidelijk voor ogen hebben wat jullie willen, moeten jullie samen met de weddingplanner kijken wat er binnen jullie budget past. Ga dan op zoek naar leveranciers die jullie decoratie kunnen verzorgen voor het gereserveerde bedrag. Dit is belangrijk, omdat de prijs per bedrijf verschilt en ook per type decoratie. Hebben jullie niet veel geld beschikbaar? Treur niet, er zijn ook veel DIY-opties die zorgen voor een fantastische en bovendien persoonlijke decoratie.

Als er in economisch opzicht geen problemen zijn, leg dan goed uit aan de leverancier wat je precies voor ogen hebt. Verval niet in de fout om te overdadig te decoreren of verschillende stijlen te combineren, omdat jullie het thema nog niet helemaal helder hebben. Laat je altijd adviseren door een professional en denk met de leverancier mee.

Lees ook: Hoe bereken ik het budget voor mijn bruiloft?

Voor de perfecte decoratie van je bruiloft kan je natuurlijk altijd terecht bij een van de top stylisten die je in onze database vind.

Volg ons op FacebookInstagram & Pinterest om nooit meer wat te missen!

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

In Style Styling & Decoraties Decoratie & Styling
Dario Endara Photography Trouwfotografen
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!