De 5 beste bloemisten van Amsterdam!

Nog geen goede bloemist gevonden voor jullie grote dag? Niet getreurd, want wij hebben de 5 beste van Amsterdam op een rij gezet!

  • Bloemen
  • Aanbeveling
  • Nederland
  • Noord-Holland

In Nederland Bloemenland is een bosje bloemen zo gewoon als een boterham met hagelslag. Maar voor de grote dag wil je natuurlijk net wat verder gaan dan een bosje rode tulpen. Voor vele bruiden is het boeket één van de belangrijkste decoratie van hun bruiloft, en misschien nog wel belangrijker dan de sieraden of het haarstuk. En dat is ook niet zo gek, want deze houd je de hele dag in handen. Ook de overige decoratie valt of staat met de perfecte bloemversiering. Maar met zoveel bloemisten weet je soms niet waar je moet beginnen. Zankyou helpt je een handje en wij introduceren, in willekeurige volgorde, onze favoriete bloemstilisten van Amsterdam!

Art & Flowers

Adverteren

Art & Flowers is in 1986 opgericht. Het atelier is te vinden op een toplocatie aan de KNSM-laan in Amsterdam. Voor hij aan de slag gaat wilt Eduard het koppel graag beter leren kennen in een persoonlijk gesprek. In een persoonlijk gesprek krijgt hij namelijk een goede indruk van wat jullie willen. Op basis van die informatie laat hij zien wat allemaal mogelijk is! En dat is veel, heel veel moois. 

Foto: Art & Flowers
Foto: Art & Flowers
Foto: Art Flowers
Foto: Art & Flowers

Don Florito

Giada Grazian van Don Florito staat voor lef en kleur. Als klein meisje plukte ze elke dag een bosje bloemen voor thuis. Bloemetjes die in de berm van het Italiaanse dorpje groeiden, waar Giada opgroeide. Het hele proces van groeien, bloeien en uitbloeien vond ze fantastisch, evenals de schoonheid van de bloemen. “In 2005 werd Don Florito geboren, met als specialisatie bruidsbloemwerk.” Giada past daarbij gedurfd kleur toe. Dit kan heftig en kleurrijk zijn, maar ook juist heel neutraal, zacht en zwoel. Het is maar net wat bij de persoon past!”

Foto: Don Florito / Jennifer Hejna
Foto: Don Florito / Jennifer Hejna
Foto: Don Florito / Alexandra Vonk
Foto: Don Florito / Alexandra Vonk

Meester in Bloemen: Karin Looijesteijn

Karin Looijesteijn is geboren als dochter van een bollenkweker in Breezand. Ze hielp haar ouders dan ook al vroeg in het familiebedrijf en het was dan ook geen verrassing toen ze de beroepsopleiding tot bloemist volgde. Een paar jaar geleden opende ze haar eigen bedrijf, ‘Meester in Bloemen’. Haar stijl is traditioneel, maar altijd met een twist. Ze streeft naar een ontwerp waar de bloem centraal staat, en hiervoor wordt ze geïnspireerd door de natuur maar ook door schilderijen uit de Gouden Eeuw. Belangrijk vindt ze dat elke bloem tot zijn recht komt in de creaties die zij maakt.

Foto: Karin Looijestijn / Marloes Niemeijer Fotografie
Foto: Karin Looijestijn / Marloes Niemeijer Fotografie
Foto: Karin Looijestijn / Evelien Hogers Fotografie
Foto: Karin Looijestijn / Evelien Hogers Fotografie

Mooi Anders Bloemen

Bij Mooi Anders Bloemen is alles mooi en net even anders. Hoe? Door bijvoorbeeld de keuze voor de bloemen en planten, de inrichting, de bijzondere bloemstukken, maar ook door bijvoorbeeld de werkwijze. Eigenaar Dennis Lanzaat probeert alles zo duurzaam mogelijk te doen met fairtrade bloemen. “Ik recycle graag, en werk dan ook met materialen als hout, metaal, oude binnenbanden van fietsen en bijvoorbeeld knoestige takken.” Dennis en zijn team werken ook met een bruidsmenu, dit houd in dat jullie het aantal gangen, de kleuren en het thema en door kunnen geven en zij stellen dan iets moois voor jullie op! Ideaal voor een industriële bruiloft, vinden wij! 

Foto: Mooi Anders Bloemen
Foto: Mooi Anders Bloemen
Foto: Mooi Anders Bloemen
Foto: Mooi Anders Bloemen

De Meisjes Van De Bloemen 

De Meisjes Van De Bloemen  doen alles in nauw overleg met het bruidspaar en/of de weddingplanner. Zij zorgen ervoor dat qua styling de bloemen perfect passen bij de locaties en de wensen van het gelukkige koppel. Ook proberen zij zoveel mogelijk bloemen in te kopen die in het seizoen duurzaam zijn gekweekt.  “Wij letten op keurmerken die een goede kweek waarborgen, zoals het Fair Flower Plants, of het FFP keurmerk. Deze geven de garantie dat de producten afkomstig zijn van kwekers die hun bedrijfsvoering goed op orde hebben. Ze voldoen aan hoge milieu- en sociale eisen en worden hierop streng gecontroleerd. Het EKO keurmerk waarborgt dat er tijdens het kweekproces geen chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest zijn gebruikt.” Als dat geen mooi streven is!

Foto: De Meisjes Van De Bloemen
Foto: De Meisjes Van De Bloemen
Foto: De Meisjes Van De Bloemen
Foto: De Meisjes Van De Bloemen

Zoveel bloemisten, zoveel keuze. Dit waren onze favoriete bloemisten uit Amsterdam. Nog geen genoeg gehad van bloemen? Neem dan hier een kijkje naar de 50 mooiste bruidsboeketten voor jullie bruiloft en vind hier tips voor het kiezen van een bruidsboeket! 

Laat het ons weten Instagram of Facebook!

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Art & Flowers Bruidsboeketten
Mooi Anders Bloemen Bruidsboeketten
Don Florito Bruidsboeketten
De Meisjes van de Bloemen Bruidsboeketten
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!