Hoe kies je de perfecte bruiloft decoratie met bloemen?

Bloemen geven niet alleen sfeer en kleur aan de grote dag, maar kunnen ook nog eens een bepaald thema uitstralen. Lees hier hoe je de bruiloft decoratie met bloemen kunt kiezen.

Hoe kies je de perfecte bruiloft decoratie met bloemen?
Sue's Botanica | Credits: Davien Fotografie
  • Bloemen
  • Adviseren

Bloemen geven niet alleen sfeer en kleur aan de grote dag, maar kunnen ook nog eens een bepaald thema uitstralen. Het uitkiezen van bloemen voor de bruiloft gaat daarom niet over een nacht ijs. Wij hebben een paar belangrijke tips uitgelicht om rekening mee te houden.

Adverteren

Voordat je aan de slag gaat met het uitkiezen van de juiste bloemen, is het belangrijk om in kaart te brengen wat jullie willen uitstralen. Houden jullie je aan een bepaald thema of zijn er bepaalde kleuren die jullie naar voren willen laten komen? Het is belangrijk om eerst de kleuren voor de bruiloft te bepalen voordat jullie de bloemen uitkiezen. Denk daarbij niet alleen aan de decoraties, maar ook welke kleuren dragen de bruidsmeisjes? Wil ik de bloemen in dezelfde kleur of juist in een tegenovergestelde kleur, zodat het beter uit komt op de foto’s?

opslaan
Sue’s Botanica | Credits: FENtastic fotografie

Het maken van een moodboard

Als jullie het antwoord op deze vragen weten, kunnen jullie beginnen met het maken van een moodboard zodat jullie goed voor ogen hebben wat jullie willen. Het moodboard kunnen jullie vervolgens meenemen naar de bloemist. Dit is super handig, want die krijgt meteen een goede impressie van de toon die jullie willen zetten. Bloemen zijn immers uiterst geschikt om een bruiloft eenheid te geven. Door goed na te denken over de keuze van de bloemen kunnen jullie de gasten een impressie geven van jullie persoonlijke stijl.

Voordat jullie een bezoek brengen aan een leverancier, is het belangrijk om te bepalen welke bloemen jullie wel en niet op de bruiloft willen hebben. Zijn er bepaalde bloemen die absoluut niet bij jullie passen of een bloem die juist heel veel betekenis voor jullie heeft? Zet het op een rijtje en geef het door aan de bloemist. Die kan vervolgens zijn of haar creativiteit loslaten op jullie moodboard en eisen.

opslaanNeem contact op met Sue's Botanica
Sue’s Botanica | Credits: Davien fotografie

Spreek af met de bloemist

Als jullie dit helemaal voor ogen hebben, is het tijd om met de bloemist af te spreken. Bij het kiezen van een bloemist is het belangrijk dat jullie een klik met elkaar hebben. Bloemstylist Sue’s Botanica vindt het prettig om persoonlijk even langs te komen voor een vrijblijvend gesprek. Zo krijgt zij een goed beeld van jullie wensen. Aan de hand van vragen en wat voorbeelden maakt zij een stijl op maat door middel van een moodboard van verschillende bloemen als voorbeeld. Daarin staat Sue open om gedurfde keuzes en combinaties te maken. Persoonlijke aandacht, service en -vormgeving staan bij Sue’s Botanica hoog in het vaandel. Voor de bloemstyling wordt er gebruik gemaakt van biologisch en ecologisch geteelde bloemen. Sue’s Botanica staat garant voor goede bloemen en service op maat en levert en stylet bruiloften door heel Nederland. Neem hier contact op met Sue’s Botanica! 

opslaanNeem contact op met Sue's Botanica
Sue’s Botanica | Foto: Belinda Terrisse Fotografie

Maak afspraken

Na deze afspraak zal de bloemist met een aantal ideeën komen en kunnen jullie vervolgens samen besluiten wat het beste past. In deze fase is het ook belangrijk om na te denken over het verplaatsen en vervoeren van de bloemstukken. Moeten de bloemen tussentijds naar een andere locatie gebracht worden en wie zet de bloemen op de locatie? Bespreek dit goed met elkaar.

Na het maken van afspraken en het uitwisselen van ideeën hebben jullie de styling van de bloemen voor jullie droomdag eindelijk rond, gefeliciteerd! Een laatste tip: zet alles op papier zodat alle partijen weten wat er van hen verwacht wordt. Zo komen jullie niet voor verassingen te staan. Nog op zoek naar de juiste bloemist? Wij hebben de beste leveranciers op een rijtje gezet.

 

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Sue´s Botanica Bruidsboeketten
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!