Flawless of unfinished: hoe kies je de perfecte make-up artist voor jouw bruiloft?

Het is zover! Het is jouw trouwdag en dit wordt de mooiste dag van je leven. Je staat vroeg op, neemt een kopje koffie en beetje bij beetje maak je je klaar. Je haar, je nagels, je jurk, en natuurlijk niet te vergeten: je make-up. Hoewel er altijd wel een vriendin of buurvrouw is die jou mooi op kan maken, raden wij toch altijd een echte visagist aan. Iemand die 100% weet wat zij doet, tijd voor je neemt, en jou de allermooiste bruid van de wereld maakt! Maar hoe weet je voor wie je moet gaan? Hoe kies je de perfecte make-up artist? Lees onze tips!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Passie

Als je iets leuk vind om te doen ben je er vaak ook goed in. Er zijn niet veel mensen die veel tijd besteden aan iets wat zij leuk vinden, maar wel keer op keer falen. Passie is hierbij dan ook het keyword. Is deze make-upartist gek van haar vak? Dan mag je er vanuit gaan dat deze ook goed wordt uitgeoefend. Een make-up artist die vol passie en liefde over het vak praat is er een die je vaak kunt vertrouwen.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

De manier waarop ze naar je kijkt

Jouw verloofde is niet de enige die verliefd naar je hoort te kijken op jouw trouwdag. Zie je haar ogen twinkelen als de visagist naar jouw lange wimpers, volle mond of mooie jukbeenderen kijkt? Dan zit het goed. In haar hoofd is ze al tientallen verschillende stijlen op jou aan het uitproberen. Ze kijkt naar jouw sterke punten en hoe ze deze nog meer kan benadrukken. Die ene blik, die moet speciaal voelen. Want dit is de persoon die jou nog mooier gaat doen voelen!

Mogelijkheden

Welke opties vind jij belangrijk? Sommige bruiden willen graag meerdere proefsessies, anderen willen tussendoor een touch-up of soms helemaal wisselen van look. De perfecte visagist is degene die aan jouw specifieke wensen kan voldoen. Denk van tevoren dus goed na wat jouw wensen zijn, en overleg deze tijdens het eerste contactmoment met je make-upartist.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Huidtype

Een goede visagist weet natuurlijk precies wat voor make-up bij jou past. En dan hebben we het niet alleen over de kleuren, maar ook over het huidtype dat jij hebt. Heb je een gevoelige huid of allergieën? Ben je vegan of heb je een huid die snel rood wordt? Maak dit bespreekbaar tijdens het eerste contactmoment met de visagist. Vraag naar de verschillende opties en kijk of de visagist voorbeelden in haar portfolio heeft. Mocht je niet veel make-up soorten aankunnen, vanwege allergie of iets dergelijks praat dan ook over de merken die de visagist gebruikt.

Flexibiliteit

Hoe flexibel is jouw visagist, en hoe belangrijk is dat voor jou? Wil je dat de proefsessie thuis plaatsvindt, of vind je het niet erg om naar haar werkplek te komen? Wil je op de grote dag opgemaakt worden op de locatie, of liever thuis? Relaxed zijn is het toverwoord om optimaal te kunnen genieten van jouw bruiloft, dus zorg ervoor dat alles gaat zoals je voor ogen had, hoe gek jouw wensen ook mogen zijn!

Duidelijke communicatie

Open communicatie lijkt soms lastig, maar is wel enorm belangrijk. Soms is het moeilijk om te zeggen waar het op staat, aangezien je iemand niet wilt kwetsen. Houd rekening met andermans gevoelens, maar kies voor jezelf wanneer het om jouw dag gaat. Het is belangrijk eerlijk naar jezelf en de make-up artist te zijn. Als je dit niet doet kan je niet verwachten dat het resultaat is waar jij naar verlangd. Zorg er dus voor dat je het idee hebt dat je open kan zijn tegen jouw make-up artist en dan zit je helemaal goed! Heb jij geen idee voor wat voor look je wilt gaan? Bespreek dit dan met de visagist of kijk voor een gezonde dosis inspiratie naar de 5 trends in bruids make-up van 2017

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

En last but not least, vertrouw op je instinct en volg je hart. Heb je een goede klik, en voel je je vertrouwd? Dan is dit jouw make-upartist. Mocht jij nou gaan trouwen in Noord-Holland? Kijk dan hier naar de beste visagisten uit Noord-Holland!

Wil je niks van ons missen? Volg ons dan op Instagram Facebook!

 

Laat een bericht achter

Hoe kies je de uitnodigingen voor de bruiloft? Wij helpen je in 5 stappen!
Hoe kies je de uitnodigingen voor de bruiloft? Wij helpen je in 5 stappen!
Vinden jullie het lastig om de perfecte uitnodiging voor de bruiloft te kiezen? Geen stress! Met deze 5 stappen hebben jullie binnen no time de uitnodiging van jullie dromen gevonden!
Foto: Rietbergh Maatpakken / Raisa Zwart
Hoe kies je jouw droom trouwpak?
Een prachtig trouwpak mag natuurlijk niet ontbreken op jouw grote dag. Lees hier een aantal tips en tricks om jouw droompak te vinden!
Foto: Lindsay Madden
Hoe kies je de muziek voor je bruiloft?
Muziek is enorm belangrijk op jullie bruiloft. Er zijn miljoenen nummers, maar hoe kies je de juiste? Wij helpen jullie op weg!

Creëer een bruiloft website

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Ontvang vrijblijvend informatie over de mogelijkheden die Zankyou uw bedrijf kan bieden! Meer informatie