Make-up tips voor bruiden die een bril dragen

Een bril dragen op de bruiloft. Er zijn maar weinig vrouwen die het doen. Waarom eigenlijk? Het staat namelijk super, en het past helemaal bij wie jij bent. Dit zijn de tips waar je op moet letten als je een bril wilt dragen op je bruiloft!

Make-up tips voor bruiden die een bril dragen
  • Visagist en Bruidsmake-up
  • Bridal Beauty (haar / make-up)
  • Bruid

Hoewel ruim 6 op de 10 Nederlanders een bril of contactlenzen draagt, zien we eigenlijk weinig bruiden met bril. De meesten dragen op hun bruiloft namelijk vaak lenzen. Maar waarom eigenlijk? Voor de make-up en foto’s hoef je het namelijk niet te laten. Maar waar moet je wel aan denken bij je make-up als je een bril draagt?

Adverteren

Samen met haar en make-up artist Cynthia Veenman hebben wij een aantal handige tips op een rijtje gezet!

opslaanFoto: Liam smith Photography via Love my dress
Foto: Liam smith Photography via Love my dress

Tijdloos met en zonder bril

Sommige bruiden willen liever een tijdloze look, en kiezen er daarom voor om geen bril te dragen. Maar je look zal nooit helemaal tijdloos zijn. De mode verandert en ook de bloemstukken gaan mee met hun tijd. En waarom kiezen voor tijdloos als het juist in het hier en nu is dat je gaat trouwen, hoe mooi is dit jaar met alle trends, herinneringen en bijbehorende accessoires! En daarnaast, als je dagelijks een bril draagt, is de bril onderdeel van je look: dit is wie jij bent, dus waarom zou je je anders voordoen?

De make-up is niet heel anders

Cynthia van Cynthia Veenman Visagie & Haarstyling vertelt: “Make-up voor brildragers is niet heel anders, maar er moet rekening worden gehouden met je montuur. Groot of klein, gekleurd of geen. En of je glazen plus of min zijn. Een plussterkte vergroot de ogen en zal de make-up dus ook sterker aanwezig laten lijken.” Op basis van jouw bril en sterkte wordt er gekeken naar het kleurgebruik, eyeliner en de techniek van aanbrengen. “De wenkbrauwen hebben ook een belangrijke functie. Mooi verzorgt en goed in model. Ik hou van het woord balans! Want het moet allemaal in balans zijn en niet één grote klomp aan (wenkbrauw)haar, bril en make-up zijn.” Cynthia is met jaren ervaring echt een pro als het gaat om de algehele visagie en haarstyling, mét of zonder bril.

Tips nodig of nog op zoek naar een visagist en/of haarstylist? Neem dan vooral contact met haar op!

opslaanCynthia Veenman Visagie & HaarstylingNeem contact op met Cynthia Veenman!
Cynthia Veenman Visagie & Haarstyling. Foto: Liefdesmomenten

Voor de foto’s: even je bril poetsen

Cynthia: “Vaak spiegelen brillenglazen op foto’s. Ik vind het lastig, maar gelukkig worden veel glazen ontspiegeld en weet de fotograaf veel tips en tricks om dit te voorkomen. Dus ook met je bril op krijg je zeker mooie trouwfoto’s! Poets de bril wel even op voordat je foto’s gaat maken. Vlekken op de glazen is een no-go. En een extra poetsdoekje in je tasje is dan ook geen overbodige luxe.” Vaak heb je zelf niet door dat er vlekken op je bril zitten, maar die zijn later op de trouwfoto’s wél te zien. Dat zou natuurlijk eeuwig zonde zijn.

Bedenk vooraf of je een bril gaat dragen of niet

“Of je wel of niet je bril draagt, is handig om vooraf te bepalen. Het heeft namelijk wel invloed op bijvoorbeeld je overige accessoires zoals sieraden. Tijdens een proefsessie kun je deze keuze maken. Ik werk vaak met wimperstukjes en die maken de wimpers wat voller. Soms kan dat er voor zorgen dat de wimpers de glazen raken. Handig om te weten of ik ze dan wel of niet kan gebruiken,” vertelt Cynthia.

opslaanFoto: Kay English via Green Wedding Shoes
Foto: Kay English via Green Wedding Shoes

Een nieuwe bril voor de bruiloft

Sommige bruiden kopen voor de bijzondere gelegenheid graag een nieuwe bril. Ze gaan voor een nieuw model, een neutrale bril, of juist een bijzondere en feestelijke bril. Wees er hoe dan ook zeker van dat je je 100% fijn voelt met je nieuwe bril. Het is zonde als je op jouw grote dag onzeker bent over de keuze van je nieuwe bril. Laat de visagist ook vooraf weten wat voor bril je gaat dragen, zodat ze de make-uplook kan aanpassen aan de bril. Is jouw bril bijvoorbeeld bontgekleurd? Dan is er een kleine kans dat een gekleurde ooglook er goed bij past.

Zakdoekjes bij de hand

Komt er een emotioneel momentje aan? Als brildrager weet je dat het lastig is om je tranen weg te pinken met je bril op. En omdat je op je bruiloft vaak wat meer make-up draagt dan normaal, is het belangrijk er snel bij te zijn. Zet je bril af, nog voordat de eerste tranen over je wangen rollen, zodat je de make-up look niet per ongeluk verpest.

opslaanCynthia Veenman Visagie & Haarstyling
Cynthia Veenman Visagie & Haarstyling. Foto: Wianda Bonger

Vond je dit een leuk artikel en wil je op de hoogte blijven van de laatste trends? Lees dan ook: De mooiste real weddings en styled shoots gepubliceerd op Zankyou in 2019!

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!