Zelf bruidsmake-up doen of visagist inhuren?

Veel vrouwen vragen het zich af: is een visagist echt nodig, of kan ik mijn look net zo goed zelf doen? Er zijn verschillende redenen waarom wij aanraden altijd aan visagist in te huren voor jouw grote dag. Lees hier waarom!

Zelf bruidsmake-up doen of visagist inhuren?
Marina Ancher
  • Visagist en Bruidsmake-up
  • Aanbeveling
  • Bridal Beauty (haar / make-up)
  • Bruid

‘Ik maak me elke dag zelf op, dus mijn bruidsmake-up zelf doen, dat is een eitje, toch?’ Sommige aanstaande bruiden overwegen om hun make-up zelf te doen. Niet zo’n gekke gedachte, je kent je eigen gezicht en huid immers het beste. Maar toch zit er veel meer achter een bruidslook dan enkel een basic en goede wimpers, hoe minimalistisch je look ook is. Wij raden je daarom ook altijd aan om een visagist in te huren voor je grote dag. Dit is waarom!

opslaanMarina Ancher
Marina Ancher

Het is een bijzondere ervaring

Adverteren

Geniet er van! Dit is iets wat je niet elke dag doet. Met een goede look kun je hele plaatje laten kloppen van top tot teen, en dat is wat je wilt, toch? Je draagt een adembenemende jurk en prachtige schoenen, en zelfs je lingerie is prachtig. De make-up en haarstyling is de kerst op de taart. Het is een once in a lifetime ervaring dus vertroetel jezelf en ga ervoor!

Mooie look, mooie foto

Jouw visagist maakt mensen op als beroep. De visagist weet dan ook hoe hij of zij de look moet creëeren, zodat het er niet alleen in het echt mooi uitziet, maar ook op de foto’s. Make-up artist Marina van Marina Ancher kan hier over meepraten. Make-up voor foto’s is een expertiseveld waar visagisten écht veel van weten. De lichtinval, de flits, de uitvergroting.. het zijn allemaal onderdelen die bij de fotoshoot komen kijken, die je met het echte oog niet ziet, maar daarna wel duidelijk terug kunt zien op de uiteindelijke foto’s. Een look die aangepast is voor foto’s, is dan ook iets waar je rekening mee moet houden bij het aanbrengen van de look. De foto’s zul je jaren later nog terug zien, dus dit is iets waar je echt op wilt letten.

opslaan
Marina Ancher

Op detailfotos’s is alles te zien

Een look kan er perfect uitzien op een foto die is gemaakt met je mobiele telefoon. En ook bij een semiprofessionele camera kan jouw look er tiptop in orde uitzien. Maar een professionele camera heeft zo’n fijne lens, waarop alle details en zelfs de poriën te zien zijn dat je make-up wel heel goed moet zitten, wil het mooi zijn. Ultrascherpe foto’s in hoge kwaliteit laten elk detail zien. Een vaste hand en de juiste kleuren en afwerking zijn dan ook heel belangrijk.

Maar hoe kies je nu een goede visagiste voor jouw bruidsmake-up? In dit artikel geven wij je tips om een make-up artist voor jouw bruiloft te vinden!

De visagist weet welke make-up het wel of niet goed doet

Veel make-up is vandaag de dag gebaseerd op mineralen, en, hoewel dat geweldig is voor dagelijks gebruik, is het slecht voor op de foto’s, omdat de mineralen de flits kunnen weerspiegelen. Op deze manier zie je er soms heel verweerd uit. Een pro-MUA weet welke make-up gebruikt moet worden. Daarnaast zorgt de visagist er met de overige make-up ook voor dat er geen flashback ontstaat. Wel zo handig. Door een combinatie van jouw look, wensen én de beste producten zul jij er geweldig uit zien.

Draag jij een bril? Wij gaven eerder al tips voor de mooiste bruidsmake-up voor bruiden met een bril! Lees snel verder…

opslaan
Marina Ancher

Niet per se een besparing

Bruidsmake-up is anders dan je dagelijkse make-up, in meerdere opzichten. Ten eerste is het de bedoeling dat je bruidsmake-up de hele dag goed blijft zitten. Om dit voor elkaar te krijgen heb je speciale make-up nodig die goed blijft zitten, wat er ook gebeurt. Je dag begint vaak rond 8 uur ‘s morgens al – of zelfs nog eerder! Als je er rond middernacht nog steeds goed uit wilt zien, ondanks je tranen, knuffels en kussen, is goede make-up belangrijk. Als je zelf je bruidsmake-up wilt doen, heb je waarschijnlijk dan ook een nieuwe make-up stash nodig. En dat geld kun je dan beter investeren in een visagist die je daarmee ook nog eens wat meer rust geeft. Hiermee komen we op ons laatste punt.

Je hebt meer rust

Een bruiloft is stressvol. Je hebt er zolang naar uitgekeken en zoveel gepland, en op de grote dag is er dan ook een kans dat je stijf staat van de zenuwen. Je gaat immers trouwen met de liefde van je leven! Als je daarnaast ook nog eens je eigen make-up moet doen, moet je wel een heel zen persoon zijn om de make-up echt perfect en mooi aan te brengen. Als je jezelf ook nog eens moet opmaken, brengt dat waarschijnlijk extra – overbodige – stress mee.

Benieuwd naar de leukste make-up trends voor jouw bruiloft? Bekijk ze hier!

opslaanFoto: Marina Ancher
Foto: Marina Ancher

Tenzij je een erg handig ben met je eigen make-up, raden we je aan om geen druk op jezelf te leggen, en een professional jouw look te laten maken. Kies een goede visagist en verzeker jezelf ervan dat je er op je mooist uitziet op jouw grote dag. Wil je meer informatie over bruidsmake-up, of meteen een afspraak maken met Marina Ancher? Bezoek dan haar profiel. En wil je op de hoogte blijven van dit soort artikelen, volg ons dan op Facebook, Pinterest en Instagram!

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Marina Ancher Haar en Make-up
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!