Beautytips van 3 topvisagisten voor jouw droomdag!

Naast de bruidsjurk en het kapsel maakt de bruidsmake-up natuurlijk de look helemaal compleet. Drie top visagisten geven hun Tips & Tricks weg zodat jij straalt op jouw bruiloft!

  • Visagist en Bruidsmake-up
  • Bridal Beauty (haar / make-up)
  • Make-up
  • Schoonheidsbehandelingen
  • Bruid

Naast de jurk en je haar is een goede make-up ook van levensbelang op jouw grote dag. Kies altijd voor een goede visagist die bij je past. Drie visagisten vertelden ons over hun werk. Bruidstyliste Linda Zandee, Angela Dietz van Chica Charming en Marianne Roza van The Beautiful Bride Company vertellen over hun werkwijze en geven de beste tips & tricks weg!

opslaanCredits: Bruidstyliste Linda Zandee
Credits: Bruidstyliste Linda Zandee
Adverteren

Het zoeken van de juiste visagist is voor veel bruiden niet de gemakkelijkste opgave. Hoe gaan jullie voorafgaande aan de dag van de bruiloft te werk?
Linda: “Voordat we afspreken kun je een gratis kennismakingsgesprek aanvragen. Daarin kun je alle vragen stellen en kijken of het klikt. Het is belangrijk dat je op je je trouwdag prettig voelt.”
Angela: “Over het algemeen maken we telefonisch kennis of via mail; iemand vraagt een offerte op en vertelt wat ze van me verwacht. Ik beantwoord in een uitgebreide mail en dan maken we een afspraak voor een proefsessie.”
Marianne: “Onze stylisten komen altijd voor de trouwdag bij de aanstaande bruiden aan huis voor een uitgebreide proefsessie. Tijdens de sessie, die ongeveer zes tot acht weken voor de trouwdag plaatsvindt, bespreken we hoe zij er uit wil zien op haar trouwdag. Daarna gaan we alles toepassen. Na de proefsessie kan de bruid helemaal ontspannen en tevreden uit gaan kijken naar haar trouwdag.”

Over die proefsessie: waarom is die zo belangrijk?
Angela: “De meeste bruidjes willen alles tot in detail geregeld hebben en geen onnodige stress hebben op de dag zelf. Tijdens een proefsessie maken we eerst kennis en dan gaan we aan de slag met make-up en haar. Ik maak foto’s van de stappen en als de bruid tevreden is dan schrijf ik alle producten op die ik gebruikt heb.”
Marianne: “Het is erg belangrijk dat de bruid en haar bruidsstyliste op één lijn zitten wat betreft de wensen van de bruid. Tijdens een proefsessie kan de bruid zien hoe ze er op haar trouwdag uit gaat zien. Dit geeft een hoop rust. De styliste kan zich zo perfect voor bereiden op de trouwdag zodat de bruid kan genieten van alles zonder zich ergens zorgen over te maken.”
Linda: “Een proefsessie is zeer belangrijk voor de bruid omdat je dan op de trouwdag gerust gesteld bent over je kapsel en make up. Je weet dan al wat je wil en hoe het gaat worden. Je wil immers de dag zelf zo veel mogelijk genieten en je geen zorgen hoeven maken.”
Angela: “Bovendien kan de bruid ervaren of er een klik is tussen ons, of ze zich op haar gemak voelt bij mij. Letterlijk en figuurlijk komt de visagiste zo dicht bij de bruid in de buurt, dat moet absoluut goed voelen.”

Werken jullie vanuit thuis of hebben jullie een salon?
Marianne: “Al onze stylisten werken op locatie. Dat betekent dat zij voor zowel de proefsessie als op de trouwdag aan huis of op de trouwlocatie komen. Zo kunnen onze bruiden heerlijk ontspannen in hun eigen omgeving beginnen aan hun trouwdag.”
Angela:
“Ik raad altijd aan om de proefsessie bij mij in de studio te doen, vanwege het goede licht en omdat er alles voor handen is. Uiteraard ga ik op de dag zelf naar het huis van de bruid, ongeacht het tijdstip.”
Linda: “Ik werk op locatie en aan huis. De bruidjes kunnen heerlijk vanuit huis opgemaakt worden.”

Hoe ziet de perfect bruidsmake-up er uit volgens jullie?
Linda: “De perfecte bruidsmake-up kan naturel zijn of misschien iets opvallender. Als hij maar de hele dag mooi blijf zitten en dat jij je er goed bij voelt.”
Angela: “Die kan voor elke persoon anders zijn. In ieder geval is mijn streven altijd om de beste versie van de persoon onder de make-up naar boven te halen. Dit komt niet alleen door de make-up maar ook doordat de bruid zich door de make-up mooi en zelfverzekerd voelt en dat dan ook uitstraalt. Als iemand zich prettig voelt bij een naturel look dan houden we de make-up rustig, houdt iemand van ontzettende glamourmake-up dan pakken we flink uit!”
Marianne: “Een perfecte bruidsmake-up is voor iedereen verschillend. De meeste bruiden kiezen voor een naturel ogende look. Maar er zijn steeds meer bruiden die graag willen knallen op hun trouwdag en dus kiezen voor een zwaardere make-up met bijvoorbeeld prachtige smokey eyes. Belangrijk is dat de make-up goed houdt en niet alleen in het echt, maar ook op foto’s mooi over komt.”

opslaanCredits: Anais Stoelen Photography
Credits: Anais Stoelen Photography                                                                                                                                                                                                     The Beautiful Bride Company
opslaanCredits: Chica Charming
Credits: Chica Charming

Hoe zorg je ervoor dat de make-up de hele dag goed blijft zitten?
Angela: “Ik breng een primer aan onder de make-up en werk met minerale make-up, dit geeft een mooi natuurlijk resultaat, het heeft zeker een goede dekking maar je ziet geen plakkaat zitten en het voelt ook prettig aan op de huid. De minerale make-up heeft ook als voordeel dat het heel de dag prachtig blijft zitten, ook al gaat de bruid zweten. Uiteraard werk ik ook met een finishing touch of fixspray, speciale producten om extra te fixeren.”
Marianne: “We gebruiken altijd professionele make-up van de A-merken. Je kunt hierbij denken aan MAC-cosmetics, Make-up Studio, Chanel, Dior, Urban Decay etc. Ook maken we gebruik van primers die de foundation en oogmake-up extra goed ‘vasthouden’. Daarnaast uiteraard waterproof mascara en andere oogproducten zodat, mocht je een traantje van blijdschap of ontroering laten, dit geen gevolgen heeft voor je prachtige make-up!”
Linda: “De make up  blijft super goed zitten door hem met poeder af te matteren en er een beetje water over heen te nevelen. Ik heb daar een speciale gezichtsspray voor. Ook kunnen er speciale crèmes of ampullen gebruikt worden.”

Zijn er dingen waar je extra op let?
Angela: “Ik luister heel goed naar de bruid en kijk naar de sterke punten in het gezicht. Overleg om die punten te accentueren. Eventuele punten in het gezicht waar de bruid wat minder tevreden over is kunnen we camoufleren. Ook vraag ik altijd naar de jurk, misschien moeten we rekening houden met make-up en hairstyling met een bepaalde halslijn.”
Marianne: “Voor ons is het van heel groot belang dat de bruid zichzelf voelt. Ze moet op haar gemak zijn en zich heel erg mooi voelen zodat ze onbezorgd kan genieten van haar grote dag.”
Linda: “Ik let er altijd extra op hoe de conditie van de huid is, daarop pas ik de soort make-up aan zodat die ook heel de dag goed blijft zitten. Plus wat voor type de bruid is, zodat ik de style van de visagie en kapsel aan kan passen aan de wensen van de bruid en wat echt bij haar past.”

opslaanCredits: Alexandra Vonk The Beautiful Bride Company
Credits: Alexandra Vonk
The Beautiful Bride Company

Zijn er qua verzorging de dingen die de bruid zelf kan doen om er op de grote dag extra stralend uit te zien?
Marianne: “Het is altijd een goed idee om je huid (en eventueel nagels) goed te laten verzorgen door een professional. Begin hier echter niet te laat mee. Ga zeker niet een dag of twee dagen voor je trouwdag  naar een schoonheidsspecialiste maar plan dat wat eerder. Mocht je huid heftig reageren dan heb je op je trouwdag misschien last van rode vlekjes of in het ergste geval een reactie op producten die je niet kent.”
Linda: “Als tip geef ik altijd: eet een week voor de bruiloft veel fruit en drink echt 2 liter water per dag.
Kiwi’s zijn heel goed voor de huid deze zorgen er ook voor dat de oneffenheden en pukkeltjes snel verdwijnen.”
Angela: “De bruid kan er zelf voor zorgen dat haar huid in optimale conditie is door een behandelplan samen te stellen met haar schoonheidsspecialiste. Op een mooi verzorgde huid staat een make-up het mooist. Van tevoren naar de kapper gaan, is ook aan te raden.”

Wat zijn de grootste blunders die jullie zijn tegengekomen in bruidsvisagie?
Linda: “Bruiden die te dik zijn opgemaakt, of te onnatuurlijk zodat ze zichzelf niet meer zijn. Dat kan natuurlijk niet want juist op een dag als deze, gaat het erom dat je zoveel mogelijk jezelf bent en je op je gemak voelt.”
Marianne: “Het allerergste vind ik inderdaad als bruiden niet meer ‘zichzelf’ zijn. Het is van groot belang dat de bruidsstyliste er voor de bruid is en niet andersom. De basis van een make-up is het allerbelangrijkste. Vaak wordt er voor een te donkere foundation gekozen. Een foundation in de juiste kleur kiezen, waarbij rekening wordt gehouden met de kleur van de huid en de ondertoon hiervan en deze op de juiste manier aanbrengen is een vak. Kies dus altijd voor een professional. Je kunt je trouwdag immers niet even overdoen.”
Angela: “Make-up die eigenlijk niet bij de bruid blijkt te passen. Daarnaast allergische reacties omdat er geen proefsessie gedaan is.”

Tot slot: welke tip zou je iedere bruid meegeven?
Linda: “Neem de dag zelf wat haarspeldjes mee mocht het nodig zijn dan heb je ze altijd bij je. Niet vergeten om haarlak mee te nemen. Make up om eventueel bij te werken mocht dit nodig zijn. En zeker ook voor de foto’s is een poeder altijd fijn voor de fotograaf om het glimmen van de huid tegen te gaan.
Angela: “Doe een proefsessie en luister naar je gevoel.”
Linda: “En vergeet de tissues niet, mochten er wat traantjes komen. Voel je ze aan komen? Meteen in je ooghoekje een beetje deppen. Zo voorkom je dat de tranen over je wangen gaan rollen en zo blijft je make up mooi.
Marianne: “Blijf dicht bij jezelf en geef heel goed aan wat je wel en wat je niet wilt. Het is daarom handig om je heel goed voor te bereiden op de proefsessie. Zoek mooie plaatjes van make-up en van kapsels die je mooi vindt. Zo weet de bruidsstyliste goed wat jij mooi vindt. Maar probeer ook reëel te blijven. Plaatjes zijn vaak gefotoshopt, en een kapsel moet ook mogelijk zijn met jouw haartype. Een goede bruidsstyliste zal jou tips en ideeën aandragen en er voor zorgen dat jij je een prachtige bruid zal voelen!”

Dus dit waren ze! De tips en tricks van drie top visagisten van Nederlandse bodem. Voor meer inspiratie en trends wat betreft bruidsmake-up en beauty kan je verder terecht op onze website.

Auteur: Eline Dabekaussen

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Bruidstyliste Linda Zandee Haar en Make-up
Alexandra vonk Photography Trouwfotografen
The Beautiful Bride Company Haar en Make-up
Chica charming Haar en Make-up
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!