Zo kies je de bloemen die perfect bij je bruiloft passen

Als je aan de liefde denkt, dan denk je aan bloemen. Naast de jurk, de locatie, de gasten en het eten, is de juiste keuze voor bloemen dus minstens zo belangrijk. Je wil natuurlijk dat de bloemen passen bij de sfeer en uitstraling waar je al zo lang van hebt gedroomd. Kiezen jullie voor romantisch, landelijk of juist klassiek? En welke kleuren moeten de bloemen hebben? Als je deze vier stappen & de tips van de Bloemenkeuken volgt, weet je zeker dat je straks de bloemen hebt gekozen die jouw bruiloft verdiend: 

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Stap 1. Houd rekening met de tijd van het jaar

Je hebt misschien wel een favoriete bloem, die je sowieso op je bruiloft wilt. In principe is dit natuurlijk altijd mogelijk, maar je moet hier wel rekening houden met het seizoen waarin je trouwt. De Bloemenkeuken tipt om bloemen uit het seizoen te kiezen. Deze hebben dan ook de beste kwaliteit. Sommige bloemen zullen ook duurder zijn in de winter, omdat dit niet het seizoen is waarin zij bloeien. Je wil natuurlijk niet dat de bloemen al verlept zijn als je het gangpad bewandelt! En een bloem die in de winter op z’n mooist is, past hoogstwaarschijnlijk ook perfect bij de sfeer van de rest van de bruiloft! In de herfst zijn rozen, amaryllissen, dahlia’s en calla’s erg elegant en zorgen ze tegelijkertijd voor kleur in je decoratie. In de zomer heb je bloemen nodig die bestand zijn tegen hogere temperaturen, die er de hele dag mooi uitzien, zoals orchideeën of veldbloemen.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Stap 2. Stem de bloemen af op het thema van je bruiloft

Stiekem heb je waarschijnlijk al gedroomd over hoe je wil dat je bruiloft eruitziet. Toch is het belangrijk om echt zeker te weten voor welk thema je gaat voor je de bloemen uitzoekt. Hoe leuk is het om een middagje Pinterest en Instagram af te struinen naar inspiratie voor jouw dag! Print wat dingen uit en blader met een grote kop thee door wat tijdschriften. Pak een groot stuk papier en een schaar en lijm en ga aan de slag! Het moodboard kun je namelijk meenemen naar de bloemist. Zo weet die wat jullie smaak is en naar welke stijl bloemen jullie moeten kijken.

Foto: Liefs Angelique Video & Fotografie
Foto: Liefs Angelique Video & Fotografie

Bekijk de gehele styled shoot: Tropical meets vintage nu hier!

Stap 3. Pas de bloemen op de locatie aan

Ook is het belangrijk om je droomlocatie al te hebben gescoord, voordat je gaat nadenken over de bloemen. Wij van Zankyou weten hoe lastig dit kan zijn en hebben daarom een stappenplan voor jullie opgesteld om jullie te helpen met het kiezen van de trouwlocatie! Dan kun je namelijk ook kiezen welke bloemen en kleuren er goed passen bij het type locatie: bij een industriële sfeer kies je weer hele andere bloemen dan als je voor een landelijke bruiloft gaat. Maar ook omdat de bloemen bij het kleurgebruik van de locatie moeten passen, zoals bijvoorbeeld de kleur van de muren.

Foto: de Bloemenkeuken
Foto: de Bloemenkeuken

Niet alleen alle soorten bloemen moeten bij elkaar passen, ze moeten ook passen bij de ruimte. Als je budget het niet toelaat om een grote ruimte te boeken, kun je ook bijvoorbeeld kiezen voor slingers van bloemen langs het gangpad. Hoe je het budget opstelt lees je hier! Naar de plek gaan en visualiseren hoe je het eruit wil laten zien, is daarom ideaal. Neem dan foto’s van de ruimte die je aan de bloemist kan laten zien. Die kan je helpen om de seizoensbloemen te selecteren en weet daarnaast precies welke bloemen er bij je locatie passen. Tot slot het aller belangrijkste, kies bloemen uit waar je blij van wordt!de Bloemenkeuken.

Foto: de Bloemenkeuken
Foto: de Bloemenkeuken

Stap 4. Kies de juiste bloemist

Bloemen zijn toch de finishing touch op je bruiloft. Ze bepalen voor een groot deel de sfeer en de uitstraling van de dag! Daarom is het niet gek om ook energie te steken in het zoeken van een bloemist die echt bij je past. Net zoals je bij het kiezen van een fotograaf eerst wat eerder werk wil zien om te kijken of de stijl is zoals jullie in gedachte hadden, heeft elke bloemist ook weer een andere stijl. De Bloemenkeuken tipt dan ook om altijd naar een specialist te gaan i.p.v. een bloemenzaak om de hoek. Een specialist is namelijk beter bekend in de bruidsbranche en weet daardoor ook meer over de do’s and don’ts. Daarnaast is het ook handig om altijd een foto van je trouwjurk mee te nemen, zodat de specialist precies weet wat wel en niet bij je jurk past.

Foto: de Bloemenkeuken
Foto: de Bloemenkeuken

Kijk anders ook even bij de leveranciers op onze website om inspiratie op te doen en te ontdekken welke stijl ideaal is voor de bruiloft van je dromen. En volg ons op Instagram, Pinterest en Facebook om niets van ons te missen!

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Meer informatie over

Laat een bericht achter

Foto: Shutterstock
Flawless of unfinished: hoe kies je de perfecte make-up artist voor jouw bruiloft?
Jouw grote dag komt eraan, maar hoe zit het eigenlijk met de make-up? Met deze tips heb je binnen no time de perfecte make-up artist gevonden!
Foto: Mooibelicht Fotografie
Hoe kies je de juiste cateraar voor jouw bruiloft?
Er is enorm veel keuze als wij kijken naar de catering voor een bruiloft. Om jullie door de keuzestress heen te loodsen hebben we hier wat tips om de juiste cateraar te vinden.
Foto: Shutterstock
Kies de beste bruidsschoenen voor jouw bruiloft!
Of je nou van torenhoge stiletto's, sandaaltjes of plateausandalen houdt: bijna elke vrouw is gek op schoenen. Hoe jij de perfecte bruidsschoenen vindt voor je bruiloft, lees je hier!

Creëer een bruiloft website

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Ontvang vrijblijvend informatie over de mogelijkheden die Zankyou uw bedrijf kan bieden! Meer informatie