Zo kies je de bloemen die perfect bij je bruiloft passen

Bloemen geven jullie bruiloft een frisse uitstraling! Maar er zijn zo veel verschillende soorten, hoe maak je een keuze voor bloemen op de bruiloft?

Zo kies je de bloemen die perfect bij je bruiloft passen
Foto: Sue´s Botanica
  • Bloemen
  • Adviseren

Wie aan een bruiloft denkt, denkt aan bloemen. Ze staan voor liefde en de bloei van het leven en zijn daarom een geweldige toevoeging aan de bruiloft. Aangezien niet iedereen dezelfde smaak heeft moeten ook hier keuzes worden gemaakt. Bij het kiezen van de bloemen voor de bruiloft zijn er een aantal dingen waar je naar kan kijken om deze selectie wat kleiner te maken. Welke dingen dit precies zijn gaan we je aan de hand van tips uitleggen in dit artikel. Lees snel verder! 

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Tip 1. Stem de bloemen af op het thema van je bruiloft

Adverteren

Grote kans dat jij al tijden van de bruiloft droomt en zo ongeveer weet hoe deze eruit moet komen te zien. Hoewel je wellicht het idee hebt dat je dit helder voor je ziet, raden wij je aan om een moodboard te maken of thema te kiezen voor je naar de bloemist gaat. Deze kun je dan namelijk meenemen. Zo weet hij of zij wat jullie smaak is en naar welke stijl bloemen jullie moeten kijken. Hoe leuk is het om een middagje Pinterest en Instagram af te struinen naar inspiratie voor jouw dag. Print wat dingen uit en blader met een grote kop thee door wat tijdschriften. Pak een groot stuk papier en een schaar en lijm en ga aan de slag!

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Tip 2. Houd rekening met de tijd van het jaar

Als jij gek bent op een specifieke bloem en deze graag in jouw bloemwerken verwerkt wilt hebben is dit in negen van de tien gevallen mogelijk, maar je moet wel ten alle tijden rekening houden met het seizoen waarin je trouwt tipt Sue van Sue’s Botanica. Neem bijvoorbeeld pioenrozen, deze zijn niet gedurende het hele jaar verkrijgbaar. Zo zijn er nog een aantal andere bloemen waarvan het helaas ook lastig zal worden om ze in bepaalde seizoenen te krijgen. Mochten ze er wel zijn, dan zijn ze vaak een stuk duurder.

Denk daarnaast bij het kiezen van de bloem aan de temperatuur van jouw bruiloft. Zo heb je in de zomer bloemen nodig die bestand zijn tegen hogere temperaturen. Je wilt immers niet dat je bloemen al verlept zijn voor jij het gangpad bewandelt! Een tip is om hierover contact te houden met jouw bloemist en eventueel extra bloemen mee te nemen om deze op de dag zelf te vervangen. 

Sue’s Botanica is een ervaren bloemist voor bruidswerk. De beste woorden om haar mee te beschrijven zijn betrokkenheid, persoonlijk en transparant. Sue is een duurzame bloemist. Dat wil zeggen dat zij er bij het gehele productieproces, van leverancier tot jou als klant, alles aan doet om maatschappelijke problemen niet erger te maken, maar positief te beïnvloeden. Zo koopt ze zoveel mogelijk bloemen met het MPSA+ keurmerk, maakt ze gebruik van recyclebare verpakkingen en runt zelfs haar website op groene energie. Daarnaast zijn haar maatwerken nog eens hartstikke prachtig en de perfecte keuze voor elke bruiloft! 

opslaan
Foto: Sue´s Botanica

 Tip 3. Pas de bloemen op de locatie aan

Naast het thema moet je de bloemen ook op de trouwlocatie aanpassen. Het is daarom belangrijk om je droomlocatie al te hebben gescoord voor jullie aan de bloemen beginnen. Wij van Zankyou weten hoe lastig dit kan zijn en hebben daarom een stappenplan voor jullie opgesteld om jullie te helpen met het kiezen van de trouwlocatie! Dan kun je namelijk ook kiezen welke bloemen en kleuren er goed passen bij het type locatie: bij een industriële sfeer kies je weer hele andere bloemen dan als je voor een landelijke bruiloft gaat. Maar ook omdat de bloemen bij het kleurgebruik van de locatie moeten passen, zoals bijvoorbeeld de kleur van de muren. De bloemist kan jullie hier heel goed bij helpen! 

opslaan
Foto: Sue´s Botanica

Niet alleen alle soorten bloemen moeten bij elkaar passen, ze moeten ook passen bij de ruimte. Als je budget het niet toelaat om een grote ruimte te boeken, kun je ook bijvoorbeeld kiezen voor slingers van bloemen langs het gangpad. Hoe je het budget opstelt lees je hier. Naar de plek gaan en visualiseren hoe je het eruit wil laten zien, is daarom ideaal. Neem dan foto’s van de ruimte die je aan de bloemist kan laten zien. Die kan je helpen om de seizoensbloemen te selecteren en weet daarnaast precies welke bloemen er bij je locatie passen

opslaanFoto: de Bloemenkeuken
Foto: de Bloemenkeuken

Tip 4. Kies de juiste bloemen naar jouw wensen

Een laatste tip van Sue’s Botanica is om de juiste bloemen te kiezen. Niet alle bloemen zijn geschikt om in bepaalde bloemstukken te verwerken. Zo kun je bijvoorbeeld geen hortensia’s verwerken in auto- en prieelstukken, aangezien deze gelijk in zullen storten zodra de wind erop staat. 

Bloemen zijn toch de finishing touch op je bruiloft. Ze bepalen voor een groot deel de sfeer en de uitstraling van de dag! Daarom is het niet gek om ook energie te steken in het zoeken van een bloemist die echt bij je past. Net zoals je bij het kiezen van een fotograaf eerst wat eerder werk wil zien om te kijken of de stijl is zoals jullie in gedachte hadden, heeft elke bloemist ook weer een andere stijl

opslaanFoto: de Bloemenkeuken
Foto: de Bloemenkeuken

Kijk anders ook even bij de leveranciers op onze website om inspiratie op te doen en te ontdekken welke stijl ideaal is voor de bruiloft van je dromen! 

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Sue´s Botanica Bruidsboeketten
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!