Zo kies je de bloemen die perfect bij je bruiloft passen

Als je aan de liefde denkt, dan denk je aan bloemen. Naast de jurk, de locatie, de gasten en het eten, is de juiste keuze voor bloemen dus minstens zo belangrijk. Je wil natuurlijk dat de bloemen passen bij de sfeer en uitstraling waar je al zo lang van hebt gedroomd. Kiezen jullie voor romantisch, landelijk of juist klassiek? En welke kleuren moeten de bloemen hebben? Als je deze vier stappen volgt, weet je zeker dat je straks de bloemen hebt gekozen die jouw bruiloft verdiend: 

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Stap 1. Houd rekening met de tijd van het jaar

Je hebt misschien wel een favoriete bloem, die je sowieso op je bruiloft wilt. In principe is dit natuurlijk altijd mogelijk, maar je moet hier wel rekening houden met het seizoen waarin je trouwt. Sommige bloemen zullen duurder zijn in de winter, omdat dit niet het seizoen is waarin zij bloeien. Je wil natuurlijk niet dat de bloemen al verlept zijn als je het gangpad bewandelt! En een bloem die in de winter op z’n mooist is, past hoogstwaarschijnlijk ook perfect bij de sfeer van de rest van de bruiloft! In de herfst zijn chrysanten, dahlia’s, calla’s of asters elegant en zorgen ze tegelijkertijd voor kleur in je decoratie. In de zomer heb je bloemen nodig die bestand zijn tegen hogere temperaturen, die er de hele dag mooi uitzien, zoals jasmijn of magnolia bloemen.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Stap 2. Stem de bloemen af op het thema van je bruiloft

Stiekem heb je waarschijnlijk al gedroomd over hoe je wil dat je bruiloft eruitziet. Toch is het belangrijk om echt zeker te weten voor welk thema je gaat voor je de bloemen uitzoekt. Hoe leuk is het om een middagje Pinterest en Instagram af te struinen naar inspiratie voor jouw dag! Print wat dingen uit en blader met een grote kop thee door wat tijdschriften. Pak een groot stuk papier en een schaar en lijm en ga aan de slag! Het moodboard kun je namelijk meenemen naar de bloemist. Zo weet die wat jullie smaak is en naar welke stijl bloemen jullie moeten kijken.

Foto: RiCon Fotografie
Foto: RiCon Fotografie

Bekijk de gehele Styled Shoot: Down To Earth Wedding nu hier!

Stap 3. Pas de bloemen op de locatie aan

Ook is het belangrijk om je droomlocatie al te hebben gescoord, voordat je gaat nadenken over de bloemen. Wij van Zankyou weten hoe lastig dit kan zijn en hebben daarom een stappenplan voor jullie opgesteld om jullie te helpen met het kiezen van de trouwlocatie! Dan kun je namelijk ook kiezen welke bloemen en kleuren er goed passen bij het type locatie: bij een industriële sfeer kies je weer hele andere bloemen dan als je voor een landelijke bruiloft gaat. Maar ook omdat de bloemen bij het kleurgebruik van de locatie moeten passen, zoals bijvoorbeeld de kleur van de muren.

Niet alleen alle soorten bloemen moeten bij elkaar passen, ze moeten ook passen bij de ruimte. Als je budget het niet toelaat om een grote ruimte te boeken, kun je ook bijvoorbeeld kiezen voor slingers van bloemen langs het gangpad. Hoe je het budget opstelt lees je hier! Naar de plek gaan en visualiseren hoe je het eruit wil laten zien, is daarom ideaal. Neem dan foto’s van de ruimte die je aan de bloemist kan laten zien. Die kan je helpen om de seizoensbloemen te selecteren en weet daarnaast precies welke bloemen er bij je locatie passen.

Foto: Sarah D. Photography
Foto: Sarah D. Photography

Stap 4. Kies de juiste bloemist

Bloemen zijn toch de finishing touch op je bruiloft. Ze bepalen voor een groot deel de sfeer en de uitstraling van de dag! Daarom is het niet gek om ook energie te steken in het zoeken van een bloemist die echt bij je past. Net zoals je bij het kiezen van een fotograaf eerst wat eerder werk wil zien om te kijken of de stijl is zoals jullie in gedachte hadden, heeft elke bloemist ook weer een andere stijl.

Kijk anders ook even bij de leveranciers op onze website om inspiratie op te doen en te ontdekken welke stijl ideaal is voor de bruiloft van je dromen. En volg ons op Instagram, Pinterest en Facebook om niets van ons te missen!

Neem contact op met de service providers die in dit artikel zijn genoemd!

Meer informatie over

Laat een bericht achter

Foto credits: Jouke Bos / Ass. Hairstyling: Lonneke van Dijk Fashion Hairstylist.
Krullen? De perfecte verzorging voor een perfect krullend bruidskapsel!
Wil jij mooie krullen op jullie trouwdag laat je dan inspireren door deze verschillende krullen tips.
Foto: Shutterstock
Hoe kies je de perfecte bloemen voor je bruiloft?
Bloemen geven niet alleen sfeer en kleur aan de grote dag, maar kunnen ook nog eens een bepaald thema uitstralen. Het uitkiezen van bloemen voor de bruiloft gaat daarom niet over een nacht ijs. Wij hebben een paar belangrijke tips uitgelicht om rekening mee te houden.
foto: Mon et Mine
7 fundamentele dingen die je niet mag vergeten bij het organiseren van je bruiloft!
Er zijn bepaalde onderdelen bij een organisatie van een trouwerij die met speciale zorg behandeld moeten worden, zodat jouw grote dag perfect zult verlopen: ontdek welke onderdelen dit zijn!

Creëer een bruiloft website

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Ontvang vrijblijvend informatie over de mogelijkheden die Zankyou uw bedrijf kan bieden! Meer informatie