Bruidskapsels met echte bloemen: verse bloemen in je haar op de grote dag!

Verse bloemen in je kapsel verwerken is uniek, romantisch en hartstikke in! We zouden bijna zeggen dat het een must is voor elke zomerbruid. Lees hier alles over dit geweldige kapsel!

Bruidskapsels met echte bloemen: verse bloemen in je haar op de grote dag!
  • Bloemen
  • Adviseren

De warme (zeg maar gerust bloedhete) temperaturen van volgende week vragen om zomerse stijlen, en wat doet ons nou meer aan dit lekkere seizoen denken dan verse bloemen? Ze zijn niet alleen prachtig als decoratie van de bruiloft, maar ook van jou zelf. In dit artikel leggen wij jou alles uit over het verwerken van verse bloemen in je kapsel. We lichten uit welke bloemen het meest geschikt zijn, wat de mooiste kapsels zijn en hoe je ze in het kapsel bevestigd. Nieuwsgierig? Lees snel verder!

opslaanDe Bruidsbloemist
De Bruidsbloemist

De meest geschikte bloemen 

Adverteren

Zoals je je wellicht kunt voorstellen is niet elke bloemsoort geschikt om in je haar te bevestigen. Sommigen zullen al snel slap gaan hangen en je wilt natuurlijk geen vergaande glorie in je haar. We raden aan om bloemen te gebruiken die niet al te zwaar en groot zijn. Denk hierbij aan gipskruid, kleine roosjes, orchideeën en lavendel. Het leukste is uiteraard wanneer je de bloemen van jouw bruidsboeket terug laat komen in de bloemenkrans.

Houd er rekening mee dat de kans groot is dat de bloemen na enig verloop van tijd hun shine zullen verliezen. Vooral op warme dagen kan dit vrij rap gaan. Gelukkig is dit op te lossen door simpelweg een extra setje bloemen mee te nemen, zodat je de bloemen kunt vervangen op de bruiloft. Berg deze dan wel op een koele plek op, anders zul je alsnog met slappe bloemen opgescheept zitten.

Zo bereid je de bloemen voor 

Wanneer jij graag een kapsel wilt met verse bloemen raden wij je aan om een stylist in te schakelen die hierin gespecialiseerd is. Hij of zij weet niet alleen hoe de bloemen het beste tot zijn recht komen, maar zorgen er daarnaast ook nog eens voor dat ze het best behouden blijven. Zo mag er bijvoorbeeld geen haarlak en dergelijke op de bloemen komen, aangezien ze anders al sneller zullen verwelken.

De bloemen voor het kapsel mag je uiteraard zelf uitkiezen en dit kun je het beste doen bij een ervaren bloemist. Wij willen je graag voorstellen aan Claire van De BruidsbloemistClaire zit al jaren in het vak en is gediplomeerd bloemist en interieurstilist. Zij weet alles af van bloemen en kan je daarom als geen ander helpen met het uitkiezen van de bloemen voor jouw kapsel. Maak in een gratis adviesgesprek kennis met Claire en vertel hier wat jij voor ogen hebt. Ook wanneer jij geen idee hebt wat je leuk vind zal Claire jou zeker verder kunnen helpen, ze zit namelijk boordevol ideeën!

opslaanNeem nu contact op met Claire van De Bruidsbloemist
Bloemenkrans gemaakt door De Bruidsbloemist. | Foto: Sabine Tilburgs Fotografie

De mooiste kapsels voor verse bloemen 

Er zijn enorm veel verschillende kapsels mogelijk met behulp van verse bloemen. Denk bijvoorbeeld aan haarbanden met bloemen die veelal geliefd zijn in bohemien bruiloften, zo ook te zien in de Boho Styled Elopement Shoot In The ForestDaarnaast kunnen de bloemen verwerkt worden in een knot, mee gevlochten worden in een vlecht of terugkomen als bloemenkrans. Het hangt ervan af voor wat voor een look jij wilt gaan op de bruiloft, maar over het algemeen kunnen bloemen je helpen elke look te rocken.

opslaan
Foto: Maryla Fossen Photography

Zo bevestig je de bloemen in je haar

Het is geen hogere wiskunde om de bloemen in je haar te verwerken, maar er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Zo lieten we al eerder weten dat je geen haarlak of dergelijken op de bloemen moet sprayen, aangezien ze dan sneller zullen verwelken. Daarnaast zul je in sommigen gevallen beter uitkomen als je een extra haarstuk toevoegt om de bloemen zo beter te laten zitten en jouw haar er voller uit te laten zien. Wij raden je dan ook aan om een stylist in te huren die gespecialiseerd is in kapsels met verse bloemen. Op die manier weet je zeker dat het goedkomt en zit jij niet al tijdens de ceremonie met een oud bosje bloemen op je hoofd! Vergeet hem of haar dan ook niet op stand by te houden tijdens de bruiloft, aangezien de bloemen hoogstwaarschijnlijk halverwege aan vervanging toe zullen zijn.

opslaanDe Bruidsbloemist
De Bruidsbloemist

Wij zijn benieuwd of jij het aandurft verse bloemen in je haar te dragen. Wat ons betreft is dit het moment of ze in je outfit te verwerken en de show te stelen met dit prachtige kapsel. Neem contact op met Claire van De Bruidsbloemist voor advies en om ervan verzekerd te zijn dat jij de mooiste bloemen op de bruiloft hebt.

Voor meer tips en inspiratie volg je ons op Pinterest, Instagram en Facebook!

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

De Bruidsbloemist Bruidsboeketten
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!