• Online magazine
  • Hoe organiseer ik een bruiloft in korte tijd? 5 stappen naar jullie grote dag!

Hoe organiseer ik een bruiloft in korte tijd? 5 stappen naar jullie grote dag!

Gaan jullie onverwacht in een zeer korte tijd trouwen en weet je niet waar je moet beginnen? Met de volgende 5 stappen van Zankyou kom je nog eens een eind!

Hoe organiseer ik een bruiloft in korte tijd? 5 stappen naar jullie grote dag!
  • Begin organisatie

Hoewel wij altijd aanbevelen om ongeveer een jaar van tevoren te beginnen met het organiseren van jullie grote dag, zijn er ook genoeg mensen die in recordtijd hun bruiloft plannen! Soms is er simpelweg niet genoeg tijd om zó ver van tevoren de bruiloft te plannen, daarom geven wij je graag een paar tips om in korte tijd jullie droombruiloft te organiseren! Lees snel verder….

Het kiezen van een trouwdatum en trouwleveranciers

Adverteren

Ook als jullie een korte voorbereidingstijd hebben, is het nodig om een exacte datum te hebben gekozen. Wij raden jullie aan om dit op 2 weken aan te laten komen, maar het minstens twee tot drie maanden marge te geven. Zo kun je je gasten op tijd waarschuwen en op tijd andere zaken voorbereiden. Bij bruiloften die ongeveer één jaar van tevoren gepland worden, is het vinden van beschikbare leveranciers voor een specifieke datum vaak geen probleem. Maar, met slechts zo´n korte voorbereidingsperiode is het niet gek als bepaalde leveranciers niet beschikbaar zijn.

Als jullie kiezen voor een “express” bruiloft in de herfst of winter, of zelfs op sommige lente dagen, zal het reserveren van iets gemakkelijker zijn dan in de zomer. Vrijdagen en zondagen zijn betere dagen om te kiezen dan, bijvoorbeeld, een zaterdag. Houdt rekening met deze dingen wanneer jullie een trouwdatum gaan kiezen!

opslaanFoto: Door Danny Fotografie
Foto: Door Danny Fotografie

Het maken van een gastenlijst

Dit moet een prioriteit zijn: zodra jullie de datum gekozen hebben, kunnen jullie meteen beginnen met het opstellen van de gastenlijst. Een korte voorbereidingstijd betekent dat het voor sommige gasten moeilijk, of niet mogelijk, zal zijn om aanwezig te zijn bij jullie grote dag. Hoe eerder zij een datum weten, hoe beter!

Begin met een volledige lijst met alle potentiële gasten, die je kunt onderverdelen in mensen die écht aanwezig moeten zijn en anderen waar je nog over twijfelt (omdat je je misschien verplicht voelt hen uit te nodigen). Hierna kun je nagaan of er misschien mensen van jullie gastenlijst afgehaald kunnen worden na aanleiding van het type bruiloft waar jullie voor willen gaan. Over het algemeen zijn bruiloften met een korte voorbereidingsperiode een stuk intiemer. Meer hulp nodig met het maken van een gastenlijst? Lees dan snel verder!

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Het kiezen van jullie look

Ook dit is een onderdeel waaraan veel bruidsparen ver van tevoren beginnen, dus hoe kunnen jullie deze verloren tijd inhalen? Het is ten eerste heel belangrijk dat jullie informeren bij de boetiek of het atelier hoe lang de leveringstijd is. Ook is het belangrijk om na te gaan wat de mogelijkheden zijn bij eventuele last-minute aanpassingen. Dit is vooral belangrijk bij de jurk – is er bijvoorbeeld een mogelijkheid om na het laatste pasmoment nog een kleine aanpassing te maken? Voor de mannen is dit iets gemakkelijker, omdat over het algemeen de pasvorm voor pakken en smokings simpeler is.

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Wat betreft jouw make-up en haar is het ook belangrijk om snel aan de slag te gaan. In deze korte voorbereidingstijd zul je geconfronteerd worden met een groot aantal keuzes, dus bereid je goed voor! Vraag informatie op bij haarstylisten en visagisten van jouw keuze over beschikbaarheid voor de grote dag en een proefsessie, en bereid je goed voor op deze proefsessie. Als je goed voorbereid bent en weet wat je wilt, zal het gemakkelijker zijn om dé perfecte look voor jou te vinden!

Bij het besparen van tijd, inspiratie op te doen en alvast jouw voorkeuren te onderzoeken, is het internet een grote hulp. Doe inspiratie op bij Zankyou en op Instagram of Pinterest. Bekijk welke stijlen van haar en make-up jou aanspreken en sla voorbeelden op voor jouw stylist. Aanbevelingen nodig voor de beste leveranciers? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, en wij helpen jou verder bij het vinden van de perfecte match.

opslaanFoto: Dana Fernandez Photography
Foto: Dana Fernandez Photography

Ga voor DIY

Drie maanden is niet veel tijd, maar om tijd te besparen kun je proberen om organisatorische taken te verminderen en direct de handen uit de mouwen te steken. Daarmee bedoelen we: DO IT YOURSELF! Verminder de levertijd van decoratieproducten, en maak ze zelf. Ideaal! Niet alleen voor het besparen van tijd, maar ook om jullie bruiloft nét dat beetje persoonlijker te maken. Laat de creativiteit vloeien en jullie zullen alles onder controle hebben!

Weet je niet waar te beginnen? Je kunt het zo gek niet bedenken. Begin met de uitnodigingen en daarna de decoratie. Ga zelf aan de slag met slingers, lichten, kaarsen, ga op zoek naar oude meubelen, manden – alles is mogelijk!

opslaanCredits: Tec Petaja Photography
Credits: Tec Petaja Photography

Cateringopties

Dit is één van de hoofdonderdelen van jullie grote dag, omdat het een moment is voor jullie gasten om bij te komen. Dit zal ze zeker bij blijven! Jullie kunnen kiezen voor een relatief makkelijke catering service die zeker zal schelen in tijd, zoals: een foodtruck, barbecue of buffet. Gemakkelijker hoeft natuurlijk niet te betekenen dat de kwaliteit minder is!  Denk van tevoren goed na over wat jullie willen, zodat jullie tijd kunnen besparen en niet meerdere malen hoeven proeven bij de cateraar… Zoek een cateringdienst die van aanpakken weet, zo weten jullie zeker dat het smullen wordt! 

Bekijk ook: de leukste trends voor jullie hapjes op de bruiloft in 2019!

opslaanFoto: Taste and More.
Foto: Taste and More.

Door rekening te houden met deze 5 stappen, wordt jullie trouwdag de dag van jullie dromen. Ondanks de korte voorbereidingstijd… Veel succes!

Niks van ons missen? Wil jij niks van ons missen? Volg ons op Facebook, Pinterest en Instagram!

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Door Danny fotografie Trouwfotografen
Taste and More Catering
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!