Wie laat jij speechen op de bruiloft?

Tijdens jullie bruiloft draait het niet alleen om het vieren van jullie liefde voor elkaar, maar ook om het delen van deze liefde met de gasten. Aangezien de mensen die op jullie bruiloft aanwezig zijn heel belangrijk voor jullie zijn, is dit de uitgewezen kans om hen eens een aantal lovende woorden over jullie te laten spreken. Maar aan wie geef jij het woord?

Credits: Shutterstock
Credits: Shutterstock

De getuigen 

Wanneer we het hebben over speechen op de bruiloft kunnen de getuigen hier eigenlijk niet ontbreken. Zij zijn degene die jullie beiden het beste kennen en daarom zeker wel een verhaaltje klaar kunnen stomen. Grote kans dat hier wat gênante blunders voorbijkomen, maar daar moet je op een dag als deze maar mee leven! Ontdek hier hoe jij de getuigen voor de bruiloft kiest.

Credits: Shutterstock
Credits: Shutterstock

Familie 

Hoewel sommige bruidsparen hun familie al onder hun getuigen kunnen rekenen, zullen anderen deze graag ook buiten de getuigen laten speechen. Je vader, moeder, broer of zus zijn toch de mensen die jou het langst kennen en daarom ook met de meest ontroerende verhalen komen. Mocht jij een goede band hebben met jouw oom, tante, nicht of neef aarzel dan absoluut niet om hen ook te vragen.

Credits: Shutterstock
Credits: Shutterstock

Hoeveel speeches worden er op de bruiloft gegeven? 

Het kan voorkomen dat je meerdere mensen in je hoofd hebt om te speechen op de bruiloft, maar dat het er net iets te veel worden. Vooral als er ook nog afzonderlijk voor je partner wordt gespeecht. Het is ten eerste heel belangrijk om samen af te stemmen wie er gaat speechen op de bruiloft. Trek hier een zondagmiddag voor uit en kijk samen wie jullie beiden het liefst zullen zien. Mochten het er te veel worden, kies dan voor de mensen die jullie beiden het beste kennen. Zo komen er de meeste verhalen over jullie. Overweeg ook om vrienden bijvoorbeeld samen te laten speechen. Dit zorgt vaak voor de mooiste speeches! 

Maar wat is nu eigenlijk te veel? Het is lastig om hier een concreet aantal aan vast te hangen, maar over het algemeen is zo een vier speeches de standaard.

Credits: Shutterstock
Credits: Shutterstock

Stem de speeches van tevoren op elkaar af 

Het is belangrijk om van tevoren een duidelijk overzicht te hebben van wie er gaan speechen. Als jullie zelf niet willen weten wie er precies gaan speechen en waar het over gaat kun je dit overlaten aan je weddingplanner. Zo een overzicht bevat de namen van degene die gaan speechen, het onderwerp waar zij aandacht aan zullen besteden en de vorm waarin zij dat doen (PowerPoint, Prezi of bijvoorbeeld een lied). Het is heel belangrijk om dit overzicht te hebben, aangezien je hiermee kan voorkomen dat het te langdradig wordt. We kunnen allemaal begrijpen dat het niet leuk is om vier keer naar hetzelfde verhaal te luisteren in eenzelfde PowerPoint. Maak ook afspraken over de duur van de presentatie. Dit is niet alleen cruciaal voor de planning van de bruiloft, maar ook voor de rest van de speeches.

Credits: Shutterstock
Credits: Shutterstock

Uiteindelijk staan de speeches op de bruiloft bekend als één van de meest emotionele momenten. Je kunt je wel voorstellen wat er gebeurt als je een groep mensen bij elkaar zet met een goed glas wijn en een aantal prachtige verhalen. De traantjes vloeien rijkelijk, maar er wordt ook heel veel gelachen! Lees hier alle do’s en don’ts voor wanneer jij gaat speechen op de bruiloft.

Voor meer inspiratie en de laatste trends volg je ons op Pinterest, Instagram en Facebook!

Laat een bericht achter

Foto: Shutterstock
Laat een indruk achter met interactive stations op de bruiloft!
Met interactive stations op de bruiloft zorgen jullie ervoor dat er leven in de bruiloft komt en laten jullie echt een indruk achter op jullie gasten.
Foto: Nickie Fotografie
De persoonlijke en intieme Real Wedding van een prachtig bruidspaar
Trouwen doe je voor elkaar en niet voor de buitenwereld. Dit zien wij in deze Real Wedding nog eens duidelijk naar voren komen en het levert prachtige beelden op.
Foto: Prachtige Bruid Film
8 redenen waarom ook jullie voor een videograaf op de bruiloft moeten kiezen!
Een videograaf op de bruiloft is alles behalve een overbodige luxe. Het is juist hartstikke gaaf om een video van jullie bijzondere dag weer terug te mogen zien. Lees hier waarom!

Creëer een bruiloft website

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Ontvang vrijblijvend informatie over de mogelijkheden die Zankyou uw bedrijf kan bieden! Meer informatie