Vlinders loslaten op je bruiloft

Vlinders in je buik zijn er genoeg op je trouwdag, maar wist je dat je ook vlinders los kunt laten op je bruiloft? Vlinders staan symbool voor een nieuw begin, vreugde en geluk. De perfecte ingrediënten voor je trouwdag (en voor de rest van je huwelijkse leven).

Foto: Tinta

Laat de vlinders los tijdens de ceremonie of op een ander geschikt moment tijdens de dag. Je kunt dit als bruidspaar zelf doen, maar het is ook mogelijk om je gasten erbij te betrekken. Er zal zeker  nog lang over worden nagepraat! En wedden dat elke vlinder die je later voorbij ziet vliegen je voortaan glimlachend doet terugdenken aan jullie fantastische trouwdag?

De vlinders worden op je trouwdag persoonlijk bij je afgeleverd in een mooie, neutrale witte doos. Het welzijn van de vlinders staat natuurlijk voorop en daarom krijg je bij aflevering een uitgebreide instructie hoe je ze het beste kunt behandelen. Even voor de duidelijkheid: de vlinders worden niet uit de natuur gevangen, maar worden speciaal voor dit doel gekweekt. Hiervoor worden alleen vlindersoorten gebruikt die ook in de Nederlandse natuur voorkomen. Nadat de vlinders zijn losgelaten worden ze daarom volledig in de natuur opgenomen om daar vrolijk verder te fladderen.

Het loslaten van de vlinders is alleen mogelijk tijdens het natuurlijke vlinderseizoen. Deze loopt van 1 april tot 1 oktober. Bij zware regenval, onweer, harde wind en temperaturen < 16C zie je in de natuur geen vlinders vliegen. Daarom worden onder deze weersomstandigheden de bruiloftsvlinders ook niet uitgeleverd. Natuurlijk weet je nu nog niet hoe het weer er op jouw bruiloft uit zal zien. Daarom krijg je gewoon de kans om de vlinders te bestellen en mocht het op je trouwdag heel slecht weer zijn (wat ik niet hoop natuurlijk!), dan mag je ze kosteloos annuleren. Tenslotte ben jij niet verantwoordelijk voor de grillen van de weergoden.

Wil jij ook een mooie symbolische toevoeging aan je bruiloft en wil je meer weten over het loslaten van vlinders? Neem dan even een kijkje op de site van NOZZA. Daar vind je uitgebreide informatie en prijzen.

Foto: Alik Mulikov

Deze post is geschreven door gastblogger Hellen Meijer. Deze creatieve en enthousiaste weddingplanner heeft een grote passie voor het organiseren van themabruiloften. Nieuwsgierig? Bezoek haar website: www.nozza.nl

Neem contact op met de service providers die in dit artikel zijn genoemd!

Meer informatie over

Reacties (3)

Laat een bericht achter

De beste en mooiste buiten trouwlocaties van 2016 uit Nederland!
De beste en mooiste buiten trouwlocaties van 2016 uit Nederland!
Het is eindelijk maart! Dat betekent dat het vooruitzicht van mooi weer steeds dichterbij komt. De hoogste tijd dus om te kijken naar Zankyou's selectie van de beste buitenlocaties in Nederland van 2016!
Huisdieren betrekken bij je bruiloft: wij geven 10 interessante redenen waarom!
Huisdieren betrekken bij je bruiloft: wij geven 10 interessante redenen waarom!
Dieren zorgen niet alleen voor onvergetelijke en leuke foto's, maar dragen ook bij aan een fantastische dag!
De 9 mooiste trouwlocaties van Rotterdam!
De 9 mooiste trouwlocaties van Rotterdam!
De stad Rotterdam is een lust voor het oog door zijn moderne architectuur! De indrukwekkende haven en het hippe centrum maakt Rotterdam dan ook een van de mooiste steden van Nederland om in te trouwen!

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Ontvang vrijblijvend informatie over de mogelijkheden die Zankyou uw bedrijf kan bieden! Meer informatie