Vlinders loslaten op je bruiloft

Vlinders in je buik zijn er genoeg op je trouwdag, maar wist je dat je ook vlinders los kunt laten op je bruiloft? Vlinders staan symbool voor een nieuw begin, vreugde en geluk. De perfecte ingrediënten voor je trouwdag (en voor de rest van je huwelijkse leven).

Foto: Tinta

Laat de vlinders los tijdens de ceremonie of op een ander geschikt moment tijdens de dag. Je kunt dit als bruidspaar zelf doen, maar het is ook mogelijk om je gasten erbij te betrekken. Er zal zeker  nog lang over worden nagepraat! En wedden dat elke vlinder die je later voorbij ziet vliegen je voortaan glimlachend doet terugdenken aan jullie fantastische trouwdag?

De vlinders worden op je trouwdag persoonlijk bij je afgeleverd in een mooie, neutrale witte doos. Het welzijn van de vlinders staat natuurlijk voorop en daarom krijg je bij aflevering een uitgebreide instructie hoe je ze het beste kunt behandelen. Even voor de duidelijkheid: de vlinders worden niet uit de natuur gevangen, maar worden speciaal voor dit doel gekweekt. Hiervoor worden alleen vlindersoorten gebruikt die ook in de Nederlandse natuur voorkomen. Nadat de vlinders zijn losgelaten worden ze daarom volledig in de natuur opgenomen om daar vrolijk verder te fladderen.

Het loslaten van de vlinders is alleen mogelijk tijdens het natuurlijke vlinderseizoen. Deze loopt van 1 april tot 1 oktober. Bij zware regenval, onweer, harde wind en temperaturen < 16C zie je in de natuur geen vlinders vliegen. Daarom worden onder deze weersomstandigheden de bruiloftsvlinders ook niet uitgeleverd. Natuurlijk weet je nu nog niet hoe het weer er op jouw bruiloft uit zal zien. Daarom krijg je gewoon de kans om de vlinders te bestellen en mocht het op je trouwdag heel slecht weer zijn (wat ik niet hoop natuurlijk!), dan mag je ze kosteloos annuleren. Tenslotte ben jij niet verantwoordelijk voor de grillen van de weergoden.

Wil jij ook een mooie symbolische toevoeging aan je bruiloft en wil je meer weten over het loslaten van vlinders? Neem dan even een kijkje op de site van NOZZA. Daar vind je uitgebreide informatie en prijzen.

Foto: Alik Mulikov

Deze post is geschreven door gastblogger Hellen Meijer. Deze creatieve en enthousiaste weddingplanner heeft een grote passie voor het organiseren van themabruiloften. Nieuwsgierig? Bezoek haar website: www.nozza.nl

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Meer informatie over

Reacties (3)

Laat een bericht achter

Credits: Annelien Nijland Fotografie
Vind de perfecte trouwlocatie met deze checklist!
Het vinden van dé perfecte trouwlocatie is geen makkie want de mogelijkheden zijn oneindig. Daarom hebben wij een checklist samengesteld om het je makkelijker te maken!
Hoe organiseer je een intieme bruiloft? Wij geven tips!
Hoe organiseer je een intieme bruiloft? Wij geven tips!
Houden jullie de bruiloft liever intiem? Dit kunnen wij volledig begrijpen! Lees hier 5 tips voor een geweldige, intieme bruiloft!
Foto: Shutterstock
Trouwen is geweldig, maar hoe vermaken jullie bruidskinderen zich?
Hoe zorgen jullie ervoor dat de bruidskinderen zich vermaken en belangrijk voelen op jullie trouwdag? Lees hier activiteiten voor de bruidskinderen!

Creëer een bruiloft website

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Ontvang vrijblijvend informatie over de mogelijkheden die Zankyou uw bedrijf kan bieden! Meer informatie