Creatieve ceremoniesetting op je bruiloft

Een gangpad met aan weerszijden een aantal rechte rijen (meestal witte ) stoelen. Zo ziet een ceremoniesetting er doorgaans uit. Niets mis mee natuurlijk, maar als jij open staat voor iets meer originaliteit op je bruiloft, dan zijn er nog veel meer mogelijkheden!

Vorm

Waarom vasthouden aan die rechte rijen? Overweeg eens een (halve) cirkelopstelling. Een cirkel symboliseert eenheid en eeuwigheid. Toepasselijker kan het niet op je bruiloft! Als variatie op de cirkel kan je ook kiezen voor een spiraalopstelling. Dezelfde intimiteit en symbolische betekenis als bij de cirkelopstelling, maar met een leuke bijkomstigheid: jullie maken een extra lang entree! Geschikt voor stoelen, maar ook erg leuk met poefjes.

Credits: Paul Rich studio

Mix en match

Waarom allemaal dezelfde stoelen? Varieer eens in soorten, maten en/of kleuren stoelen. Wees creatief en huur niet klakkeloos dezelfde stoelen. Struin het hele aanbod af en mix en match in de stijl van je bruiloft!

Banken

Waarom geen banken gebruiken tijdens de ceremonie? Eenvoudige houten banken lenen zich heel goed voor een basic uitstraling. Maak ze comfortabel met leuke kussentjes of (bont)kleedjes. Bij een vintage bruiloft kan je banken met stoelen afwisselen. Hier en daar een tafeltje en schemerlamp ertussen en je hebt een hele bijzonder, knusse huiskamersfeer.

Credits: Mr Lightman, Besjunior, Africa Studios

Out-of-the-box

Durf jij het stoelen/banken idee helemaal los te laten? Dan heb ik nog wat leuke alternatieven. Wat dacht je van strobalen bij een rustieke bruiloft? Met een kleedje erop in je themakleur maak je ze comfortabel en mooi tegelijk.

Credits: Jeff Sampson

Vrolijk gekleurde picknickkleedjes zijn heel geschikt voor een informele ceremonie in de buitenlucht. Leg ze her en der op de grond en plaats er eventueel een picknickmandje met een kleine versnapering bij.

Credits: Blue Orange Studios

Heb je gekozen voor een beach wedding? Houd het dan helemaal in stijl met echte strandstoelen. De ceremonie kan de gasten vast niet lang genoeg duren!

Credits: Victor Habbick

Trouw je in het bos? Sprokkel dat wat boomstronken bij elkaar, leg hier leuke kussentjes op en je hebt “stoelen” in stijl.

Credits: Mr Green

Bruiloft in festival stijl? Denk dan eens aan de good old campingstoeltjes. Zitten prima, staan leuk en geven je bruiloft een heerlijke relaxte uitstraling.

Credits: Andrekart Photography

Deze post is geschreven door gastblogger Hellen Meijer. Deze creatieve en enthousiaste weddingplanner heeft een grote passie voor het organiseren van themabruiloften. Nieuwsgierig? Bezoek haar website: www.nozza.nl

Meer informatie over

Laat een bericht achter

Foto: Shutterstock
De mooiste trouwkastelen van Nederland!
Door te trouwen in een trouwkasteel hebben jullie eindelijk de betoverende bruiloft van jullie dromen. Met zoveel keuze in ons kikkerlandje hebben wij de mooiste trouwkastelen voor jullie op een rijtje gezet!
Credits: BruidBeeld
De lekkerste bruidstaart bakkerijen van Zuid-Holland 2016!
Zoet & verleidelijk! met taarten zo mooi, dat je ze bijna niet durft op te eten! Laat je verbluffen door deze toppers!
Foto: Fotosolo
De beste bruidsfotografen uit Utrecht!
Wil jij mooie herinneringen overhouden aan je bruiloftsdag? Dan is het van belang dat je op zoek gaat naar een goede fotograaf: wij hebben voor jou onze favorieten alvast op een rijtje gezet...

Creëer een bruiloft website

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Ontvang vrijblijvend informatie over de mogelijkheden die Zankyou uw bedrijf kan bieden! Meer informatie