Creatieve setting voor de trouwceremonie

Ben je nog op zoek naar de perfecte setting voor de trouwceremonie? Lees dan snel deze creatieve ideeën!

Creatieve setting voor de trouwceremonie
Het Jawoord | Foto: Bruiloftsverhalen
  • Algemene informatie
  • Ceremonie
  • Origineel

Er zijn eindeloze mogelijkheden voor het personaliseren van de bruiloft, maar met het volgende kun je al gelijk een oogverblindende indruk 0p je trouwgasten achterlaten: de setting van de trouwceremonie! Er is zoveel meer leuks dan de standaard setting voor het altaar, zoals stoelen in verschillende vormen en kleuren en zet ze in een halve cirkel bij elkaar. Of ga voor alternatieve zitplaatsen, zoals hooibalen of zitzakken, wees creatief! Wij hebben een aantal leuke ideeën voor de ceremonie setting oop een rijtje gezet, lees snel verder en get inspired!

Vorm van de trouwceremonie setting

Adverteren

Waarom vasthouden aan die rechte rijen? Overweeg eens een (halve) cirkelopstelling. Een cirkel symboliseert eenheid en eeuwigheid. Toepasselijker kan het niet op je bruiloft! Als variatie op de cirkel kan je ook kiezen voor een spiraalopstelling. Dezelfde intimiteit en symbolische betekenis als bij de cirkelopstelling, maar met een leuke bijkomstigheid: jullie maken een extra lang entree! Geschikt voor stoelen, maar ook erg leuk met poefjes.

opslaan
Ouiyessi | Foto: Anouschka Rokebrand

Mix en match met de setting

Waarom allemaal dezelfde stoelen? Varieer eens in soorten, maten en/of kleuren stoelen. Wees creatief en huur niet klakkeloos dezelfde stoelen. Struin het hele aanbod af en mix en match in de stijl van je bruiloft!

opslaan
Ilse de Zwart | Foto: Nicole Bosch Fotografie

Banken

Waarom geen banken gebruiken tijdens de ceremonie? Eenvoudige houten banken lenen zich heel goed voor een basic uitstraling. Maak ze comfortabel met leuke kussentjes of (bont)kleedjes. Bij een vintage bruiloft kan je banken met stoelen afwisselen. Hier en daar een tafeltje en schemerlamp ertussen en je hebt een hele bijzonder, knusse huiskamersfeer.

opslaan
Foto: Shutterstock

Out-of-the-box

Durf jij het stoelen/banken idee helemaal los te laten? Dan heb ik nog wat leuke alternatieven. Wat dacht je van strobalen bij een rustieke bruiloft? Met een kleedje erop in je themakleur maak je ze comfortabel en mooi tegelijk.

opslaan
Credits: Jeff Sampson

Vrolijk gekleurde picknickkleedjes zijn heel geschikt voor een informele ceremonie in de buitenlucht. Leg ze her en der op de grond en plaats er eventueel een picknickmandje met een kleine versnapering bij.

opslaan
Foto: Shutterstock

Heb je gekozen voor een beach wedding? Houd het dan helemaal in stijl met echte strandstoelen. De ceremonie kan de gasten vast niet lang genoeg duren!

opslaan
Foto: Shutterstock

Trouw je in het bos? Sprokkel dat wat boomstronken bij elkaar, leg hier leuke kussentjes op en je hebt “stoelen” in stijl.

opslaan
Foto: Shutterstock

Bruiloft in festival stijl? Denk dan eens aan de good old campingstoeltjes. Zitten prima, staan leuk en geven je bruiloft een heerlijke relaxte uitstraling.

opslaan
Foto: Shutterstock

Deze post is geschreven door gastblogger Hellen Meijer. Deze creatieve en enthousiaste weddingplanner heeft een grote passie voor het organiseren van themabruiloften. Nieuwsgierig? Bezoek haar website: www.nozza.nl

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Nozza Wedding & Event Design Decoratie & Styling
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!