Creatieve ceremoniesetting op je bruiloft

Creatieve ceremoniesetting op je bruiloft

Ben je nog op zoek naar mooie decoratie voor jouw bruiloft? Lees dan snel dit artikel!

  • Basisregels
  • Ceremonie
  • Origineel

Een gangpad met aan weerszijden een aantal rechte rijen (meestal witte ) stoelen. Zo ziet een ceremoniesetting er doorgaans uit. Niets mis mee natuurlijk, maar als jij open staat voor iets meer originaliteit op je bruiloft, dan zijn er nog veel meer mogelijkheden!

Vorm

Waarom vasthouden aan die rechte rijen? Overweeg eens een (halve) cirkelopstelling. Een cirkel symboliseert eenheid en eeuwigheid. Toepasselijker kan het niet op je bruiloft! Als variatie op de cirkel kan je ook kiezen voor een spiraalopstelling. Dezelfde intimiteit en symbolische betekenis als bij de cirkelopstelling, maar met een leuke bijkomstigheid: jullie maken een extra lang entree! Geschikt voor stoelen, maar ook erg leuk met poefjes.

opslaan
Credits: Paul Rich studio

Mix en match

Waarom allemaal dezelfde stoelen? Varieer eens in soorten, maten en/of kleuren stoelen. Wees creatief en huur niet klakkeloos dezelfde stoelen. Struin het hele aanbod af en mix en match in de stijl van je bruiloft!

Banken

Waarom geen banken gebruiken tijdens de ceremonie? Eenvoudige houten banken lenen zich heel goed voor een basic uitstraling. Maak ze comfortabel met leuke kussentjes of (bont)kleedjes. Bij een vintage bruiloft kan je banken met stoelen afwisselen. Hier en daar een tafeltje en schemerlamp ertussen en je hebt een hele bijzonder, knusse huiskamersfeer.

opslaan
Credits: Mr Lightman, Besjunior, Africa Studios

Out-of-the-box

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Durf jij het stoelen/banken idee helemaal los te laten? Dan heb ik nog wat leuke alternatieven. Wat dacht je van strobalen bij een rustieke bruiloft? Met een kleedje erop in je themakleur maak je ze comfortabel en mooi tegelijk.

opslaan
Credits: Jeff Sampson

Vrolijk gekleurde picknickkleedjes zijn heel geschikt voor een informele ceremonie in de buitenlucht. Leg ze her en der op de grond en plaats er eventueel een picknickmandje met een kleine versnapering bij.

opslaan
Credits: Blue Orange Studios

Heb je gekozen voor een beach wedding? Houd het dan helemaal in stijl met echte strandstoelen. De ceremonie kan de gasten vast niet lang genoeg duren!

opslaan
Credits: Victor Habbick

Trouw je in het bos? Sprokkel dat wat boomstronken bij elkaar, leg hier leuke kussentjes op en je hebt “stoelen” in stijl.

opslaan
Credits: Mr Green

Bruiloft in festival stijl? Denk dan eens aan de good old campingstoeltjes. Zitten prima, staan leuk en geven je bruiloft een heerlijke relaxte uitstraling.

opslaan
Credits: Andrekart Photography

Deze post is geschreven door gastblogger Hellen Meijer. Deze creatieve en enthousiaste weddingplanner heeft een grote passie voor het organiseren van themabruiloften. Nieuwsgierig? Bezoek haar website: www.nozza.nl

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!