Overleden dierbaren herdenken op je bruiloft

Je bruiloft is een van de mooiste dagen uit je leven en natuurlijk wil je deze dag delen met de mensen die je lief zijn. Maar wat als een van je dierbaren is overleden? Het gemis zal op zo’n belangrijke dag extra groot zijn.  Sommige bruidsparen kiezen ervoor om die verdrietige leegte in stilte met zich mee te dragen. Anderen vinden het juist fijn om uiting aan het gemis te geven. Voor deze laatste groep een aantal mooie suggesties ter herinnering aan de persoon die er niet bij kan zijn.

Credits: Etsy GingerbreadRomantic
Credits: Etsy GingerbreadRomantic

Tastbare herinnering

Misschien heb je van de overledene wel een mooi sieraad als erfstuk gekregen. Bijvoorbeeld een ketting, oorbellen, armband of haarspeld.  Of voor de bruidegom een mooi horloge of manchetknopen. Wat is er mooier dan dit erfstuk op jullie bijzondere dag te dragen? Het brengt de gemiste geliefde zoveel dichterbij!

Tijdens de ceremonie

Het officiële gedeelte van de bruiloft is een mooi moment om aandacht aan de overledene te schenken. Zo kan je de ambtenaar vragen de dierbare specifiek te noemen of je kunt samen een kaars aansteken ter nagedachtenis. Je kan ook een stoel voor de overledene reserveren. Op de stoel leg je dan bijvoorbeeld een bloem of boeket,  een foto of een bordje met een mooie spreuk. Misschien best confronterend, maar wel heel mooi en indrukwekkend. De gemiste geliefde is er letterlijk een beetje bij.

Credits: Africa Studion

Iets luchtiger

Wil je het gemis iets luchtiger benaderen, dan is het een mooi idee om de dingen waarvan de geliefde altijd zo genoot subtiel in de dag te verweven. Schenk zijn of haar favoriete drankje,  decoreer met zijn of haar favoriete bloemen of dans de openingsdans op het favoriete nummer van de dierbare.

Foto’s

Foto’s zijn een prachtige manier om een geliefde op je bruiloft te herdenken.  Zo kan je een apart hoekje met fotolijstjes van deze persoon inrichten, je door de fotograaf laten vastleggen met een foto van de dierbare op de voorgrond of een mooie medaillon aan je bruidsboeket of trouwschoenen bevestigen. Voor de bruidegom is een medaillon aan de corsage een mooie optie.

Credits v.l.n.r: Etsy YourCharmedWeding, Etsy jYoulry

Een speciaal moment

Ergens gedurende de dag zou je een speciaal moment van herdenking kunnen inplannen. Op dat moment sta je dan echt even stil bij het gemis van de dierbare. Dit kan je symbolisch versterken door bijvoorbeeld (wens)ballonnen op te laten of vlinders los te laten.

Boeket

Wil je op de dag zelf niet al teveel uiting te geven aan de gevoelens van gemis, dan kan je ervoor kiezen om na de bruiloft een bezoek aan het graf van de geliefde te brengen en daar je bruidsboeket achter te laten. Een prachtig gebaar….

Credits: Aliaksei Smalenski

Tip: houd rekening met de gevoelens van andere gasten die ook dicht bij de overledene staan en informeer hen vooraf over je plannen.

Deze post is geschreven door gastblogger Hellen Meijer. Deze creatieve en enthousiaste weddingplanner heeft een grote passie voor het organiseren van themabruiloften. Nieuwsgierig? Bezoek haar website: www.nozza.nl

 

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Laat een bericht achter

Foto: Marlies Dekker Fotografie
De Real Wedding van Gertruud en Judith in het Vroesenpaviljoen!
Marlies Dekker heeft de bruiloft van Gertruud en Judith mogen fotografen in het Vroespaviljoen in Rotterdam. De manier waarop Marlies schrijft en natuurlijk de prachtige foto's zorgen voor een enorme lach op ons gezicht!
De top 20 meest romantische liefdesliedjes voor jullie bruiloft!
De top 20 meest romantische liefdesliedjes voor jullie bruiloft!
Laat je inspireren door onze top selectie beste bruiloft liedjes! Bekijk ze hier...
Credits: Fotobelle
Zo wordt het eerste moment een ware droom
Het allereerste moment dat jullie elkaar gaan zien op jullie trouwdag, is een heel bijzonder moment om zoveel verschillende redenen. Wat die redenen zijn kun je lezen in deze blog en daarnaast krijg je tips om dit moment magisch mooi te maken!

Creëer een bruiloft website

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Ontvang vrijblijvend informatie over de mogelijkheden die Zankyou uw bedrijf kan bieden! Meer informatie