De trouwceremonie: zo maak je de huwelijksceremonie uniek!

Een trouwceremonie is zo uniek als je het zelf maakt. Verras jezelf, je partner, je gasten en iedereen met deze bijzondere details voor een onvergetelijke huwelijksceremonie!

De trouwceremonie: zo maak je de huwelijksceremonie uniek!
Meer Dan Trouwen. Foto: Saskia van der Eijk Fotografie
  • Burgerlijk huwelijk
  • Adviseren
  • Ceremonie

De huwelijksceremonie is het belangrijkste moment op jullie bruiloft. Tijdens de trouwceremonie geven jullie elkaar het jawoord en spreken jullie de huwelijksgeloften uit. Het is daarom van belang dat je er een persoonlijke ceremonie van maakt, dit zal jullie trouwceremonie uniek maken en een om nooit meer te vergeten! Lees snel verder voor alle inspiratie voor een huwelijksceremonie om nooit meer te vergeten!

Kies voor een ambtenaar die bij jullie past

Adverteren

Je wilt voor jouw trouwdag kiezen voor een ambtenaar die bij jullie als bruidspaar past. De ene trouwambtenaar heeft namelijk een compleet andere stijl dan de andere en om erachter te komen wat jullie leuk vinden raden we je aan gesprekken met verschillenden aan te gaan.

Trouwambtenaar Meer Dan Trouwen zorgt ervoor dat jullie speech op de trouwdag er een is die je nog nooit eerder hebt gehoord en perfect aansluit op jullie als bruidspaar. Met haar persoonlijke speech tovert Chantal een lach op het gezicht van jullie en de gasten. Ze maakt een feestje van de trouwceremonie en pakt volledig uit met humor, een traan en heel veel liefde! Zo wordt jullie trouwdag er een om nooit te vergeten.

opslaan
Meer Dan Trouwen. Foto: www.ibiza-photography.com

Trouwen op locatie

Om jullie trouwceremonie nog unieker te maken, kies er dan voor om op een aparte locatie te trouwen. Lees ook eens onze checklist voor de perfecte ceremonielocatie voor jullie bruiloft. Tegenwoordig zijn de mogelijkheden eindeloos! Bijvoorbeeld trouwen op het strand, in jullie tuin, bij een museum, in het bos of zelfs op grote hoogte in een wolkenkrabber! Nog op zoek naar jullie unieke trouwlocatie? Neem dan snel een kijkje in onze database met de mooiste trouwlocaties! 

Muziek op de bruiloft

Chantal van Meer Dan Trouwen geeft als tip om goed na te denken over de livemuziek die jullie op de bruiloft willen. Deze kan hem namelijk nog stukken persoonlijker maken. Ga jullie herinneringen na en de mooiste momenten die jullie samen beleeft hebben. Denk hierbij goed na over de binnenkomst van jullie als bruidspaar, maar ook het vertrek.

opslaan
Meer Dan Trouwen. Foto: Saskia van der Eijk Fotografie

Een bijzondere entree

Dansend? Met een boot? Via een helikopter of op een paard? Niemand heeft ooit gezegd dat je door een traditioneel gangpad moet lopen. Verras je gasten met een grappige of bijzondere entree. Dit zorgt er dan ook meteen voor dat het ijs breekt, en je je zenuwen kwijt bent. Twee vliegen in één klap. Neem snel een kijkje in onze database voor de beste leveranciers voor het trouwvervoer!

Een opvallende ringdrager

Wie is jouw ringdrager? Een familielid, jouw huisdier of kind, of een neefje of nichtje? Laat je ringdrager de ringen dragen op iets unieks, zoals een persoonlijk kussen of een souvenir. Oh, en als het om een kleine ringdrager gaat, laat hem of haar ook plezier hebben met zijn kleding! Je wilt niet dat jouw kleine ringdrager zich ongemakkelijk voelt, dus ga voor bijzondere kleding zoals elfenvleugeltjes, vogelvleugels of misschien zelfs superheldenkostuums! Nog op zoek naar jullie perfecte trouwringen? Wij geven jullie alle tips! 

Handenbinden voor die extra verbintenis

Handfasting, waarbij stellen hun handen samen binden met een lint om het samengaan van de twee levens te symboliseren, is een oud heidens ritueel dat vele moderne stellen steeds vaker gebruiken voor hun bruiloften. In plaats van een lint te gebruiken, kun je ook kiezen voor de deken waarin jullie kind na de geboorte werd gewikkeld. Jullie kind symboliseert hier jullie extra verbintenis. Je kunt ook het shirt, de sjaal of de broek gebruiken die jullie tijdens de eerste date droegen. Hoe romantisch!

opslaan
Meer Dan Trouwen. Foto: Wild Love Bridal

Bijzondere liefdesbrief of trouwgelofte

Schrijf vóór de bruiloft een brief of de gelofte aan je verloofde – en vraag of hij of zij dat ook voor jou doet. Leg de brieven na het lezen, maar nog tijdens de ceremonie in een houten kistje, samen met een fles wijn. Spijker het kistje dicht, en open hem pas tijdens jullie 10-jarig jubileum! Het maakt niet uit wat je wilt vertellen in de liefdesbrief of gelofte, maar zorg ervoor dat jullie op dezelfde lijn zitten, om ervoor te zorgen dat de brieven dezelfde lengte en gelijke delen romantiek en humor bevatten. Je wilt niet als de clown overkomen, terwijl jouw partner een trouwgelofte heeft geschreven waarbij de tranen over iedereens wangen rollen. Hulp nodig bij het schrijven van jouw persoonlijke trouwgeloften? Lees dan dit artikel!

Kids op de bruiloft 

Hebben jullie kinderen op de bruiloft? Dan is het wel zo leuk hen hier ook bij te betrekken. Dit kun je doen door hen zelf een rol te geven of door voor afleiding te zorgen. Laat ze wat zeggen, de ringen dragen of zorg ervoor dat er bijvoorbeeld een knutselteam klaarstaat die hen een heerlijke dag kan bezorgen.

Voeg een verrassingselement toe

Na het plannen van elk detail, zal een beetje spontaniteit de magie van de ceremonie vergroten. Ga spontaan zingen, ga nog een keer op één knie of citeer een gedicht dat je voor je aanstaande uit je hoofd hebt geleerd. Succes gegarandeerd!

opslaan
Meer Dan Trouwen. Foto: Wild Love Bridal

Opvallende drankjes en snacks

Het feestje begint meteen als je de trouwceremonie start tijdens cocktail ‘o clock. Het serveren van een drankje geeft iedereen een kans om zich met elkaar te mengen, en zorgt ervoor dat jij minder druk voelt om precies op tijd aan te komen. Duurt het even wat langer? Geen probleem, je weet dat je gasten het gezellig hebben. Ga voor een simpele maar feestelijke cocktail of champagne. Je hebt later meer tijd voor spannendere cocktails! Begeleid de cocktail met een kleine snack terwijl de gasten wachten. Ga voor jullie favoriete snack, of een voorproefje van wat er gaat komen.

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Meer Dan Trouwen Trouwambtenaar
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!