Dé trouwambtenaar uit Utrecht: Charlotte de Moel!

Een trouwambtenaar of ceremoniespreker die naar je luistert, je verhaal vertelt en zorgt voor een luchtige ceremonie waarbinnen ook ruimte is voor emotie. Een mooie ceremonie draait om de juiste toon en Charlotte de Moel weet die als geen ander te vinden.

Dé trouwambtenaar uit Utrecht: Charlotte de Moel!
  • Burgerlijk huwelijk
  • Aanbeveling
  • Sponsored

Een trouwambtenaar of ceremoniespreker die naar je luistert, je verhaal vertelt en zorgt voor een luchtige ceremonie waarbinnen ook ruimte is voor emotie. Een mooie ceremonie draait om de juiste toon en Charlotte de Moel weet die als geen ander te vinden.

Wie is Charlotte?

Charlotte is 33 jaar, moeder van haar 3-jarige zoon Karel en afgestudeerd actrice aan de toneelschool van Arnhem. Charlotte combineert het acteren met haar baan als trouwambtenaar/ ceremoniespreker en dit is voor haar een gouden combinatie! Ze heeft sinds 2017 een vaste aanstelling bij de gemeente Utrecht, maar bruidsparen kunnen Charlotte inmiddels ook als zelfstandig trouwambtenaar/ceremoniespreker boeken om op hun bruiloft te spreken. In relatief korte tijd heeft ze al veel stellen mogen trouwen en ze voelt zich een enorm rijk mens met deze baan. “Ik hou van verhalen en van écht contact met mensen. In dit vak krijg ik het allebei in de meest pure vorm. Liefde is iets ongelofelijk krachtigs en het zit in ieder mens. Het maakt mensen bovendien kwetsbaar en daardoor op hun mooist”, aldus Charlotte. Het vraagt uiteraard om een veilige sfeer, maar als die er eenmaal is heeft ze in no- time een open en eerlijk gesprek met een liefdespaar en rijdt ze na afloop vaak met een grote glimlach terug naar huis.

opslaanCharlotte de Moel. Foto: meltingpotstories Neem nu contact op met Charlotte!
Charlotte de Moel. Foto: meltingpotstories
opslaanCharlotte de Moel. Foto: Trouwen met Thomas
Charlotte de Moel. Foto: Trouwen met Thomas

Als Utrechter van de Week vertelde Charlotte onlangs dat ze met trouwen an sich niet zo veel heeft. Met het oog op bijvoorbeeld erfenissen en gezamenlijke kinderen is het nog steeds de beste manier om alles “goed geregeld” te hebben, maar het heeft volgens Charlotte in essentie niet zoveel met liefde te maken. Ze ziet zichzelf dan ook als een nuchtere, moderne trouwambtenaar. “Uiteraard trouwen de meeste mensen alleen met diegene waarvan ze denken: “Ja! Dit is ‘m of dit is ‘r, met hem of haar wil ik de rest van mijn leven samen blijven.”

“Over dát overweldigende gevoel en díe overtuiging wil ik het hebben tijdens mijn ceremonies, want dáár komt de liefde om de hoek kijken. Om dat te vieren hoef je wat mij betreft niet per se te trouwen. Ik gun het ieder stel om een keer een moment te markeren waarop ze samen zeggen: Yes! Wij gaan voor elkaar! Dat is reden genoeg voor een feestje. In plaats van mezelf voor te stellen als trouwambtenaar zeg ik daarom liever: Ik doe aan liefdesfeestjes!

Hoewel het voltrekken van een huwelijk natuurlijk iets plechtigs heeft en het officiële moment van haar ook echt wel een beetje gewichtig mag zijn, zet Charlotte daar graag een energieke, vlotte en humoristische speech tegenover die perfect past bij het liefdespaar. Vrolijk, bruisend en liefdevol, zo ziet ze haar ceremonies het liefst.

Charlotte gelooft meer dan ooit in de liefde. “Mijn eigen ervaringen in het leven hebben me doen inzien dat je moet vieren wat er is. Dat je de kans om elkaar de liefde te verklaren met beide handen moet aangrijpen en dat dat het mooiste is wat er bestaat. Vier het leven en de liefde in het hier en nu, met alles wat je in je hebt, want je weet nooit wat de toekomst brengt.”

opslaanCharlotte de Moel. Foto: Jesse van Kalmthout Neem nu contact op met Charlotte!
Charlotte de Moel. Foto: Jesse van Kalmthout

Ceremonies

Charlotte voelt een enorme verantwoordelijkheid om een gesprek met een bruidspaar om te zetten in iets wat bij hen past. “Dat kost tijd, overgave en toewijding. En het betekent dat ik mezelf even letterlijk onderdompel in mijn bruidspaar,” vertelt Charlotte.

Om de ceremonie zo verrassend mogelijk te maken stuurt ze, nadat ze het liefdespaar uitgebreid gesproken heeft, tevens een individuele vragenlijst naar het stel en legt ze het liefst ook contact met een aantal familieleden of vrienden. “Die mensen vinden het fantastisch om betrokken te worden bij de ceremonie en het levert vaak geweldige anekdotes en weetjes op.” Voorafgaand aan een ceremonie ligt ze daarom met regelmaat al onder haar stoel van het lachen. Of ze raakt ontroerd door de prachtige woorden die de geliefden over elkaar hebben geschreven en die ze aan haar hebben toevertrouwd.

Verder denkt ze graag mee over de verschillende bouwstenen waaruit een ceremonie nog meer zou kunnen bestaan, zodat het een divers en levendig geheel wordt. “Mijn theaterachtergrond helpt daar heel goed bij, al speel ik tijdens mijn ceremonies natuurlijk geen rol. Die Utrechtse toga kun je zien als een vrij opzichtig kostuum, maar als ik begin te spreken staat daar toch echt gewoon Charlotte.” Inzicht in de juiste opbouw en spanningsboog van een ceremonie is volgens haar wel essentieel om er een succes van te maken. “Ik ben heel leuk om naar te luisteren, maar een uur is lang”, grapt Charlotte.

opslaanCharlotte de MoelNeem nu contact op met Charlotte!
Charlotte de Moel

Wat maakt Charlotte uniek?

Mensen die kiezen voor een zelfstandig trouwambtenaar of ceremoniespreker zijn op zoek naar iemand die met de juiste woorden en de juiste toon hún liefdesverhaal vertelt, zegt Charlotte. Maar voor haar gaat dit werk over méér dan dat.

“Als ik terugdenk aan de ceremonies die ik tot nu toe heb mogen leiden dan ga ik glimmen van enthousiasme en trots, omdat ik met die mensen iets gedeeld heb op een bepaald gevoelsniveau dat ik moeilijk kan uitdrukken in woorden. De stellen waren allemaal totaal verschillend en de ceremonies daarom dus ook, maar het onderliggende gevoel is gelijk: intens en warm. Het waren stuk voor stuk sprankelende (en hilarische) liefdesfeestjes, waarin ruimte was voor álles wat er speelde en iedereen stralend de zaal of tuin verliet. Yes! Als het klikt dan kan ik niet anders dan mij helemaal met het stel verbinden en dan start het avontuur in aanloop naar hun grote dag direct. Er gaat dan een soort vuurtje branden bij mij van binnen en ik denk dat daarin letterlijk de passie voor dit vak zit. Als mensen voor mij kiezen dan krijgen zij mij hélemaal. Dan stort ik mij met hart en ziel in hun liefdesverhaal en ga ik mijn uiterste best doen om hen de ceremonie van hun leven te bezorgen. Of nee, dat gaat dan dus eigenlijk vanzelf, haha!”

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Charlotte de Moel Trouwambtenaar
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!