Is dit het nieuwe trouwen? De opkomst van de pop-up bruiloften

Hoe koppels een royale ceremonie organiseren op een luxe toplocatie voor slechts een paar duizend euro. En nee, je levert niet in op de details! Is de pop-up wedding het nieuwe trouwen?

  • Andere services
  • Adviseren

Een intieme ceremonie met slechts een aantal gasten op jullie favoriete locatie, voor een niet al te hoge prijs. En nee, jullie bruiloft is zeker niet minder waard! Is de pop-up wedding het nieuwe trouwen?

opslaanFoto: Ikzegja
Foto: Ikzegja

De pop-up wedding, het nieuwe trouwen?

Adverteren

Deze nieuwe manier van trouwen is een hit in Amerika en Nieuw-Zeeland en ook Nederland lijkt er steeds meer van overtuigd. Verschillende bedrijven hebben deze pop-up weddings al in hun repertoire opgenomen, en stelletjes zijn er weg van. Voor een klein budget – tussen de 3000 en 10000 euro trouwen. Je krijgt een fotoshoot, een trouwambtenaar, hapjes, een 2-laagse-taart, champagne, en dat allemaal op een luxe locatie. Wat is het addertje onder het gras? Je hebt de locatie slechts voor 2 uur…

Weddingplanner BO Morty legt het concept verder uit: “Een pop-up wedding is een mooi concept als jullie niet al te lang bezig willen zijn met de voorbereidingen van jullie bruiloft. Maar eerder willen genieten van een intiem moment met een aantal gasten. Een pop-up wedding geeft jullie de mogelijkheid om tegen een redelijk tarief te genieten van een ceremonie en een unieke en toegankelijke locatie. Voorbereidingen hoeven jullie niet te treffen en er is geen gedoe achteraf. Natuurlijk kunnen jullie de bruiloft op een andere locatie voortzetten. Altijd leuk voor de gasten om op deze dag van locatie te wisselen.”

opslaanFoto: Julie Algra Fotografie
Foto: Julie Algra Fotografie

Vier bruiloften op één dag

Bedrijven als de Nieuwe-Zeelandse Simply Wed hosten tot wel vier bruiloften per dag. Koppels hebben keuze uit zes verschillende locaties en mogen maximaal 30 gasten uitnodigen. Het trouwen duurt twee uur. De pop-up organisator bespaart op de kosten door de ruimtes, fotografen en bloemen voor één dag te huren, en de kosten hiervan te verdelen over de vier stellen die op een dag trouwen. Daarnaast besparen ze kosten door groot in te kopen. Voedsel en drank wordt ook in grote getale voor een scherpe prijs ingekocht.

opslaanFoto: Mandy Aileen Photography
Foto: Mandy Aileen Photography

De prijs gedeeld door vier

Koppels betalen alleen voor hun gedeelte van de dag, waardoor de prijs heel aantrekkelijk is. De eerste stellen zijn inmiddels getrouwd op deze nieuwe manier, en ze zijn erg tevreden. Zij kregen een ceremonie met een ambtenaar die elk koppel vooraf even ontmoet, zodat hij of zij een persoonlijke touch aan de bruiloft kan geven. Na het trouwen is er een receptie met champagne en hapjes voor de dertig gasten. Zie het als een mini-receptie! De bruiloft eindigt met het aansnijden van de taart, die het koppel zelf ontwerpt. Ze kiezen de decoratie, smaken en de kleur van de icing. De fotograaf, die wordt ingehuurd voor de hele dag, is er continu bij om overal foto’s van te maken. Hoewel het feest maar 2 uur duurt, heeft een ervaren fotograaf toch genoeg tijd om alle foto’s te maken die je ook op een traditionele bruiloft verwacht. Het kleinere gezelschap maakt het makkelijker om iedereen goed vast te leggen.

opslaanFoto: NT Visuals
Foto: NT Visuals

De voordelen van de pop-up wedding

De reden dat koppels kiezen voor een pop-up wedding is vooral vanwege de kosten. De kosten van een bruiloft die op deze manier wordt gevierd, ligt vele malen lager dan die van een traditionele bruiloft wat minimaal een halve dag duurt. Een pop-up wedding is dan ook een idee voor koppels die willen trouwen op een toplocatie met mooie decoratie en bloemen, maar die geen toereikend budget hebben.

Zo vertelt weddingplanner Kelly van Royal Dream Weddings: “Jullie hebben voor een pop-up bruiloft bijna niks nodig, behalve elkaar en een ceremoniespreker! Een leuke toost kunnen jullie daarna doen bij een leuk restaurantje. Of wat dachten jullie van een toost met een glaasje bubbels op het strand! Geen peperdure bloemencreaties, fotografen of videografen. Een trouwjurk? Ook niet nodig: een sluier of een wit detail in je outfit is al genoeg. Of een mooie jurk waarin je straalt met een enkel kein boeketje.”

Daarnaast betekent een kortere bruiloft ook minder zorgen. Omdat je alles uit handen geeft en alleen hoeft te arriveren, kan dit voor koppels veel relaxter zijn. En als je hoe dan ook voor een beperkt gezelschap gaat en een intieme bruiloft wilt, is 30 gasten helemaal geen probleem. Daarnaast is een pop-up wedding een mooie tussenoplossing voor stelletjes die eigenlijk geen grote bruiloft willen, maar wel nét iets meer wensen dan trouwen op maandagochtend.

“Alles kan en alles mag!” zegt Royal Dream Weddings. Bij een pop-up wedding gaat het puur om jullie verbintenis. De emotie die jullie verbindt en jullie zal verbinden voor de rest van jullie leven.

opslaanFoto: Mandy Aileen Photography
Foto: Mandy Aileen Photography

De nadelen van een pop-up wedding

Waar de traditionele bruiloften minimaal een dagdeel duren, is een pop-up wedding een beetje als speed daten. Het is snel en intens en je hebt misschien net niet genoeg tijd om er helemaal in op te gaan. Dit is dan misschien ook niet voor alle koppels weggelegd. De aanloop naar het huwelijk, het jawoord, tijd voor small talk en extra lang genieten van een photoshoot, de receptie, of luisteren naar mooie toosten, is er niet. Voor veel stellen is de bruiloft dé dag van hun leven waar ze dan ook van ‘s morgens vroeg tot ‘s avond laat van willen genieten. Daarnaast is een pop-up wedding geen geschikte bruiloft voor koppels met een grote familie of vriendenkring. Dertig gasten is namelijk vaak alleen de directe familie! Als je veel gasten wilt uitnodigen heb je ook meer tijd nodig voor de verschillende onderdelen van je dag.

opslaanFoto: Zondag Fotografie
Foto: Zondag Fotografie

Wat denk jij? Is een pop-up wedding iets wat jullie zouden overwegen? Wij zijn benieuwd! En wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en inspiratie? Volg ons dan op Facebook, Pinterest en Instagram!

Lees ook:

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Royal Dream Weddings Weddingplanners
BO MORTY Weddingplanner Weddingplanners
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!