10 ideeën voor een onvergetelijk en origineel vrijgezellenfeest!

Het vrijgezellenfeest is een big thing voor veel vrouwen. Gaan jullie het rustig houden of is jouw bruid meer een party animal? Bedenk en verzorg een fantastische afsluiting voor de bruid om haar laatste moment als ´vrijgezel´ te vieren!

  • Vrijgezellenfeest
  • Adviseren
  • Vrijgezellenfeest

Zankyou raadt de beste activiteiten voor een onvergetelijk vrijgezellenfeest aan. Vergeet het traditionele feest waarin je je vriendin laat lopen in een gek pak: het enige dat nodig is, is je focussen op de stijl die zij het leukst vindt en onderstaande stappen volgen. Op die manier is het een fluitje van een cent dat de bruid in spé een onvergetelijke dag beleeft en zo op een persoonlijke manier afscheid kan nemen van haar vrijgezellenbestaan.

opslaanfoto: Speaking Through Silence Photography
foto: Speaking Through Silence Photography

1. Een gezellige fotosessie samen 

Adverteren

Vereeuwig het samenzijn van de vriendinnen op deze speciale dag met een fotosessie. Van selfies tot een professionele sessie met een fotograaf en van individuele portretten tot groepsfoto’s: deze activiteit legt de grappige momenten die je met je vriendinnen beleeft voor altijd vast. Vergeet vooral de gebaren, knipogen, gekke bekken en mooiste glimlachen niet. Of wat dacht je van een creatieve groepsfoto waarbij jullie poseren met letters of symbolen?

opslaanfoto: Rox and San Fotografie
foto: Rox and San Fotografie

2. Terugdenken aan speciale gebeurtenissen

Herinner de aanstaande bruid nog eens aan uitspraken als ‘ik blijf voor eeuwig vrijgezel’ en aan tal van andere anekdotes. Organiseer een reünie met haar vriendinnen van de basisschool, de middelbare school, meiden uit haar studententijd, collega’s en natuurlijk haar familie. Maak het nog specialer door een goede cateraar in te huren waardoor iedereen kan genieten van de origineelste drankjes en de lekkerste hapjes.

3. Cocktail workshop

Shaken, stirren en mixen is zo gepiept tijdens de cocktail workshop. Een toepasselijke naam, heerlijk gieren met de vriendinnen en lekkere versnaperingen: wat wil je nog meer! Een cocktail workshop is de perfecte manier om jouw dag met vriendinnen door te brengen voordat je vriendin het huwelijksbootje instapt. Sluit de dag af met een diner bij een lekker restaurant waar jullie een beetje tipsy aan tafel kunnen schuiven en jullie zullen terug kijken op een top dag!

opslaanfoto: Sugarlips Cakes
foto: Sugarlips Cakes

4. Een rijdend feest

Het huren van een limousine waarin jullie kunnen genieten van een heerlijk glas champagne en de meest exclusieve cocktails is een ander plan dat een vrijgezellenfeest onvergetelijk maakt. Laat jullie met het geluid van de beste hits op de achtergrond rondrijden door exclusieve wijken en nodig iemand uit voor een heuse cocktail workshop.

5. Een varend feest

Wie kan rijden, kan ook varen. Een limousine zal het niet worden, maar wat is er nou heerlijker dan met een paar gillende meiden door de grachten van Amsterdam of Utrecht te varen? Helaas is muziek op de grachten tegenwoordig verboden, dus als jullie het luid willen maken raden we je aan een boot te huren op een plas. Kies voor een lekkere lente- of zomerdag waar jullie samen kunnen proosten op het geluk van jouw vriendin. Een leuke variatie op een normaal bootje zijn de barbecue- en tapasboot. Laat jullie verwennen!

opslaanfoto: La Paire de Cerises
foto: La Paire de Cerises

5. Een weekendje weg

Waarom zou je je beperken tot één dag als het ook langer kan? De wereld ligt aan je voeten en nodig daarom de aanstaande bruid uit om haar vrijgezellenfeest te vieren in de natuur, aan het strand of in een grote stad. Ontdek samen nieuwe plaatsen, ga shoppen in de mooiste winkels, houd een sportief weekend of duik in een vreemde stad het nachtleven in. Het kan leuk zijn om een symbolisch ritueel als een kampvuur te organiseren en om beurten de bruid in spé te verrassen met mooie woorden of kleine cadeautjes. Informeer bij reisbureaus naar de mogelijkheden om dit reisje zo onvergetelijk mogelijk te maken.

6. Een workshop paaldansen 

Paaldansen: het talent dat elke vrouw wilt bezitten, maar waar maar weinig van ons mee gezegend zijn. Geloof ons wanneer we zeggend dat paaldansen heel erg zwaar en tegelijkertijd ontzettend leuk is om te doen. Je komt lachend, gierend en brullend de dag door met zijn allen wanneer je de keuze maakt om dit voor jouw vriendin haar vrijgezellenfeest te doen. En wie weet schuilt er in haar wel een verborgen talent en kan ze een leuke show voorbereiden om aan haar partner te geven…

opslaanfoto: Dario Endara Photography
foto: Dario Endara Photography

7. Organiseer een Beauty-sessie

Keer terug naar jullie kindertijd waarin jullie urenlang elkaars haar kamden, nagels lakten, elkaar opmaakten of massages gaven en dat natuurlijk allemaal met een lekker maskertje op. Vergeet vooral niet verschillende kledingstijlen uit te proberen. Met een beauty-sessie zal je je vriendin enorm verrassen. De bruid zal ongetwijfeld blij zijn als ze even uit de sleur van de voorbereidingen voor de bruiloft wordt gehaald en op die manier kan ze een dagje optimaal relaxen met haar vriendinnen. Deze activiteit leent zich bij uitstek voor uitproberen van nieuwe producten als crèmes en maskers. Willen jullie iets meer luxe? Zoek dan iemand die aan huis komt met allerlei heerlijke schoonheidsartikelen of bezoek samen een spa. Ga daarna lekker uiteten of blijf hangen in de kindertijd en kijk in pyjama naar jullie favoriete jeugdfilms.

8. Een wellness dagje 

Even volledig ontspannen met de ladies is nooit verkeerd. Een dagje wellness is dan ook de perfecte gelegenheid om dit te doen. Geniet van verschillende thermal baths, warme sauna’s en misschien zelfs een massage. Dit is precies wat jouw vriendin nodig heeft net voor ze het huwelijksbootje instapt. Een tip van ons is dan ook om deze dag zo dicht mogelijk bij de bruiloft te plannen. Op deze manier kan zij net voor de bruiloft alle stress van zich afspoelen en is zij helemaal zen voor de grote dag!

opslaanfoto: Speaking Through Silence Photography
foto: Speaking Through Silence Photography

9. Houd een verkleedfeest

Kies een thema en houd hét verkleedfeest dat helemaal bij de aanstaande bruid past. Kies bijvoorbeeld haar favoriete film, musical, een tijdperk dat ze helemaal te gek vindt of iets dat te maken heeft met haar grootste passie of hobby. Bedenk van tevoren een choreografie of een gewoon een grappig dansje dat jullie als groep kunnen opvoeren. Jullie kunnen allemaal gaan voor dezelfde outfit of kies voor mooie accessoires die laten zien dat jullie met elkaar verbonden zijn. Als jullie ‘look’ eenmaal is vastgesteld, staat niets een fantastische nacht meer in de weg.

10. Stripshow 

Last but not least is daar de stripshow, deze mag natuurlijk niet ontbreken in het rijtje! De ene vrouw zal dit helemaal het einde vinden, terwijl een andere er echt niet op zit te wachten – hiervoor moet je jouw vriendin goed inschatten. We zijn in Nederland gezegend met een vrije cultuur en hier horen uiteraard ook male en female entertainers bij. Even Googlen en je vindt zo de stripshow waar jullie met zijn allen weg kunnen smelten bij het kijken naar de mooiste dansmoves.

opslaan
Foto: Palmyre Roigt

Deze ideeën zijn alles wat je nodig hebt om een grandioos vrijgezellenfeest te organiseren zoals jouw vriendin dat verdient. Vul de dag met positieve energie zodat ze vrolijk haar huwelijksdag tegemoet kan gaan. Denk eraan dat de locatie die je kiest cruciaal is voor een onvergetelijke dag en houd alle details in de gaten zodat de aanstaande bruid nog een laatste keer als vrijgezel kan genieten van een geweldige party.

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Sugarlips Cakes Taart en Zoetigheid
Rox and San Trouwfotografen
Dario Endara Photography Trouwfotografen
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!