Kaas bruidstaart: een moedige beslissing voor jullie bruiloft!

De trends veranderen, maar één traditie blijft altijd: het aansnijden van de taart. En hoe gaaf is het om een taart aan te snijden die bestaat uit kaas?!

Kaas bruidstaart: een moedige beslissing voor jullie bruiloft!
  • Andere services
  • Adviseren

Niet alleen veranderd de mode, maar de decoratie, bloemen en de bruidstaarten! Stellen vinden het steeds belangrijker dat er een persoonlijke touch wordt gegeven aan hun trouwdag. Hun dierbaren worden persoonlijk uitgenodigd, in de stijl van het koppel. Maar toch blijft één ding altijd hetzelfde: het aansnijden van de bruidstaart.

opslaan
Via: Pinterest

Een taart van kaas!

Adverteren

Kaas bestaat in allerlei soorten en maten. Je hebt een kaas in een cirkel, vierkant, kleine blokjes, plakjes… Gesmolten, zelfs! Taarten worden vaak geselecteerd op basis van verschillende smaakvoorkeuren: voor mensen die houden van zoet, zijn er klassieke kazen. Deze kunnen geserveerd worden met fruit en gedecoreerd met bloemen. Het is belangrijk dit voor te bereiden. Koop alle benodigde producten. Veel hangt af van de kwaliteit van de ingrediënten! Kies het beste wat je kan vinden.

opslaan
Via: Pinterest

Om een culinair meesterwerk te creëren, worden er vaak soorten kaas gebruikt van minstens een jaar oud, dit zodat de kaas een mooie korst krijgt. Let bij het kiezen van een kaas voor een bruidstaart op de verschillende smaakvoorkeuren van gasten. De beste optie zou zijn om te kiezen voor 4 tot 5 soorten kaas. Zowel traditionele als meer exotische kazen. Één persoon eet gemiddeld zo een 70-100 gram kaas per persoon. Jullie kunnen ervoor kiezen om de gasten een portie kaas mee naar huis te geven. Dit kunnen jullie bijvoorbeeld stoppen in leuke doosjes, dit maakt het nog persoonlijker.

opslaan
Via: Pinterest

Waarom kaas als taart?

Een huwelijkstaart van kaas is natuurlijk hartstikke origineel en exclusief! Een kaastaart is perfect als een dessert bij bruiloften met een Provençaalse stijl, Italiaanse stijl of bijvoorbeeld “wijn” bruiloften. Maar ook op klassieke bruiloften of een andere stijl kan deze taart het hoogtepunt van de dag worden. Om de charme van de taart volledig te kunnen benadrukken, kunnen de gasten een kaastafel krijgen in plaats en een zoete tafel: fruit, wijn, verschillende soorten kazen met spiesjes. Zowel voor de fijnproevers van kaas als voor de gasten die hier iets minder om geven. Een kaas-taart op een bruiloft kan natuurlijk ook worden aangesneden, net zoals bij een zoete taart. Dit is ongetwijfeld origineler dan een klassieke taart!

 

opslaan
Via: Pinterest

Leuke ideetjes! 

Gebak is allang niet meer een simpel dessert. Er worden tegenwoordige prachtige kunstwerken van gemaakt, die zowel kunnen worden gezien als kunst of gewoon als een lekker toetje!

opslaan
Via: Pinterest

Eenvoud in het design kan worden gecompenseerd met kleuren. De zachtheid van de kleuren kaas kan worden aangevuld met felle kleuren van verschillende soorten fruit of bloemen. Dit laat de accenten zien van de taart. Het idee van een kaastaart is dus om een eenvoudig ontwerp aan te kleden tot iets moois. Natuurlijk is het leuker om eetbare elementen toe te voegen!

opslaan
Via: Pinterest

Niet alleen is het uiterlijk belangrijk, maar ook de smaak. Probeer van tevoren verschillende soorten kaas en kijk wat jullie lekker vinden. Zet bijvoorbeeld op feestjes stukjes kaas op tafel en kijk welke jullie vrienden en familie lekker vinden!

Gaan jullie voor een kaas-bruidstaart? Laat het ons weten in de comments! Heb jij nog meer leuke en originele bruidstaarten gezien? Deel het dan met ons! Nog meer inspiratie opdoen? Bekijk Instagram, Facebook en Pinterest!

opslaan
Via: Pinterest

Nog meer van Zankyou zien? Lees dan ook:

Hebben de foto´s niet de juiste credits? Neem contact met ons op via help@zankyou.com

Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!