Zelf je bruidstaart maken (pas op: verslavend leuk!)

Niemand kijkt raar op als je dingen zelf maakt voor de bruiloft: veel mensen besluiten om zelf een aantal taken op zich te nemen om geld te kunnen besparen! Je kunt je eigen trouwkaarten ontwerpen en je draait je hand niet om voor de gaafste DIY huwelijksdecoraties die je op Pinterest gevonden hebt! Zelfs je bruidsboeket kun je zelf maken! Maar aan het zelf maken van de bruidstaart wagen we ons toch nog niet vaak. Terwijl dat met wat hulp en oefening ook echt te doen is!

Foto: Debby Elemans Fotografie
Foto: Debby Elemans Fotografie

Waarom zou je je eigen bruidstaart maken? De vraag is eerder: waarom niet? In de eerste plaats is het namelijk al stukken goedkoper dan wanneer je een taart bestelt bij de bakker; schrik niet als je bij een banketbakker zeven of acht euro per stukje betaalt! En als je voor een speciaal design kiest dan vallen de kosten meestal nóg hoger uit. Daarnaast heb jij waarschijnlijk zelf een erg goed idee van wat voor bruidstaart je zou willen hebben. Hoeveel instructies je de bakker ook geeft, pas als je zelf je eigen taart maakt dan weet je zeker dat alles naar jouw wens zal zijn! En, natuurlijk, is het ook erg leuk als iedereen zich op jullie trouwdag vergaapt aan de prachtige taart die jij zelf gebakken heeft – hier kun je echt trots op zijn!

Foto: RiCon Fotografie
Foto: RiCon Fotografie

Maar goed: taarten maken is maar voor weinigen een talent dat van nature komt. De meesten van ons zullen gewoon keihard moeten oefenen voor we een trouwdagwaardige taart afleveren. Het oefenen voor het maken van jouw perfecte bruidstaart is natuurlijk ook niet verkeerd, jullie kunnen heerlijk genieten van de half gelukte (of half misklukte) baksels – dit is zeker geen straf!

Gelukkig is YouTube onze redder bij het onder de knie krijgen van de schone kunst van het bakken en decoreren van bruidstaarten. Voor een simpele uitleg, inclusief stap voor stap instructies en alle benodigdheden kun je bijvoorbeeld terecht bij De Leukste Taartenshop. Wij hebben de basis vast voor je op een rijtje gezet. Veel succes en plezier!

Stap 1: bak een biscuit (of meerdere, voor een stapeltaart)

Dit is de basis voor je taart: het cakegedeelte.

Stap 2: het afsmeren en vullen van je biscuit

Een van de leuke onderdelen van het proces: de taart vullen met allerlei lekkers. In het filmpje gaat het over vullen met jam, maar je kunt je bruidstaart met van alles vullen: chocolade, vers fruit, pudding.. Kies jouw favoriete smaak en maak de taart van je dromen. Daarna smeer je de taart af, zodat je hem daarna netjes en strak kunt bekleden met marsepein of fondant.

Stap 3: decoreren met marsepein of fondant

Hiermee gaat de taart lijken op al die schitterende trouwtaarten die je bijeen gegoogled hebt. Dit vergt wel enig geduld, want het valt niet mee een taart te bekleden zonder gaten en scheuren!

Stap 4: versieren (en stapelen)

Dit is misschien wel de leukste stap wanneer je je eigen bruidstaart moet. Je kunt losgaan met uitsteekvormpjes, lijntjes van glazuur, geboetseerd marsepein, zelfgemaakte bloemtjes en wat je maar kan bedenken. Je kan dit zo eenvoudig of uitgebreid doen als je wil. Als je een bruidstaart met etages wil, zul je je moeten verdiepen in de wereld van de stapeltaart. Op internet vind je ook hierover en over het decoreren talloze filmpjes: leuk om een avondje naar te kijken, voor de mooiste ideeën.

Mocht het allemaal niet zo soepeltjes gaan of vind je het marsepein en fondant allemaal maar een gedoe? Maak je dan geen zorgen want de Naked Wedding Cakes zijn helemaal in. Dankzij deze trend ben je al snel klaar en het ziet er ook nog eens super leuk uit! Is het maken van jouw eigen bruidstaart helemaal in jouw straatje? Probeer het eens om een aquarel bruidstaart te maken, of haal inspiratie uit deze andere bruidstaarten trends voor 2017!

Niks missen van Zankyou? Volg ons dan op Facebook of Instagram!

Filmpjes van: De Leukste Taartenshop

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Laat een bericht achter

Foto: Nickie Fotografie
De persoonlijke en intieme Real Wedding van een prachtig bruidspaar
Trouwen doe je voor elkaar en niet voor de buitenwereld. Dit zien wij in deze Real Wedding nog eens duidelijk naar voren komen en het levert prachtige beelden op.
Foto: De Grote Dag
De ultieme bruiloft checklist van Zankyou: 101 tips voor het plannen van je huwelijk!
De kogel is door de kerk: jullie gaan trouwen! Om je te helpen met het organiseren van je bruiloft heeft Zankyou 101 tips op een rijtje gezet om alles goed te laten verlopen! Laat de organisatie maar beginnen!
Foto: Bonte Raaf
Trouwkaarten versturen: 8 tips om je op weg te helpen!
Bij het versturen van je trouwkaarten komt nogal wat organisatie kijken. We geven je 8 tips om je op weg te helpen!

Creëer een bruiloft website

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Ontvang vrijblijvend informatie over de mogelijkheden die Zankyou uw bedrijf kan bieden! Meer informatie