Hoe kiezen jullie een bruidstaart die bij jullie past?

Over smaak valt niet te twisten. Maar wel over de smaak van jullie bruidstaart! Wil jij je gasten een lekker stuk taart voorschotelen, maar weet je niet waar je moet beginnen met zoeken naar de lekkerste bruidstaart? Lees dan snel verder en begin goed voorbereid aan je zoektocht naar de ultieme smaaksensatie! It’s a piece of cake!

Bird on your Cake. Foto: Rikst Slingerland Fotografie
Bird on your Cake. Foto: Rikst Slingerland Fotografie

1. Wat willen jullie?

Om de bakker of patissier te vinden die het beste bij je past, kun je vast al wat voorwerk doen. Denk samen na over hoe jullie willen dat de taart eruit komt te zien. Wil je klassiek of juist modern. Misschien wil je wel een hippe wedding cake of ga je juist voor een taart die gedecoreerd is met prachtige suikerbloemen. Bird on your Cake geeft als handige tip: “Begin met het zoeken in jullie eigen omgeving of gebruik handige websites zoals Pinterest of Zankyou! Bekijk vooral veel foto’s van gemaakt werk van leveranciers en lees het verhaal achter het bedrijf. Zo weet je meteen wat jullie aanspreekt en bij jullie past!”

Foto: Sweet Corner Zeist
Foto: Sweet Corner Zeist

2. Past de taart bij jullie bruiloft?

 It’s all about the match. En niet alleen de match tussen jou en je hubby-to-be. Jullie trouwdag moet kloppen van het begin tot het eind. Van de bloemen die bij de jurk passen, tot het trouwvervoer dat past bij de locatie en yes, ook de taart moet bij het geheel passen. Maak het persoonlijk, qua smaak maar ook qua ontwerp.

Jullie kunnen de taart ook afstemmen op het thema (als jullie dat hebben) van de bruiloft. Kiezen jullie voor vintage? Denk dan eens aan een taart in een witte of gebroken witte kleur met bloemen. Ga je voor minimal? Zorg dan ook dat er een prachtige taart staat zonder poespas.Er zijn veel manieren om een bruidstaart persoonlijk te maken, vertelt Merel van Bird on your Cake. De meeste bruidsparen hebben een bepaalde kleur die terugkomt op hun trouwdag. Het kan ook zijn dat het bruidspaar een herinnering heeft bij een bepaalde bloem, die bijvoorbeeld terugkomt in het bruidsboeket. Ook de jurk of de locatie kan een bron van inspiratie zijn. Dit zijn allemaal elementen die verwerkt kunnen worden in het ontwerp van de bruidstaart. Wees dus niet bang om jullie voorkeuren uit te spreken en samen te brainstormen over het ontwerp.

Let ook op het seizoen! Ook leuk om te lezen: Hoe stem je je bruidsboeket af op het seizoen?

Foto: Kaatjes Cakekunst
Foto: Kaatjes Cakekunst

3. Proef, proef en proef meer!

Net zo belangrijk als een mooie taart, is een lekkere taart. Maar hoe kies je nu de perfecte smaak? Allereerst is het belangrijk dat jullie de taart zelf lekker vinden. Bird on your Cake vertelt: “Meestal heeft een bruidspaar al een idee over wat ze lekker vinden. Maar het is zeker handig om een bruidsproeverij te boeken! Dit is de perfecte manier om een aantal smaakcombinaties uit te proberen en erachter te komen wat jullie het lekkerst vinden.”

Toch moeten jullie ook een klein beetje rekening houden met je gasten. Het is immers zonde als je een grote taart laat komen, waar niemand van geniet! Laat je adviseren door de bakker of patissier op dit gebied. Zij hebben namelijk ruime ervaring hierin en weten wat over het algemeen in de smaak valt. Maar het gaat er voornamelijk om dat jullie de taart lekker vinden!

Denk ook na over het moment waarop je de taart serveert. Ga je voor een champagne en taart-moment, dan doen fruitsmaken het goed. Zit er wat tijd tussen de taart en het diner, dan mag je best voor een wat zwaardere taart gaan. Serveer je hem als dessert, dan is een lichtere variant een goed idee.

Foto: It's Your Cake
Foto: It’s Your Cake

4. Hoeveel gasten komen er?

Het aantal gasten is ook heel belangrijk om mee te nemen als je een bruidstaart gaat uitzoeken. Dit bepaalt namelijk mede de grote van je taart. Heb je veel mensen uitgenodigd? Dan kun je misschien kiezen voor een taart met verschillende lagen. Hebben jullie gekozen voor een intieme bruiloft met minder gasten, dan kun je kiezen voor een kleinere taart.

Foto: Bird on your Cake
Foto: Bird on your Cake

5. Hoe lang is de levertijd?

Wij raden aan om ruim van tevoren op zoek te gaan naar de juiste leverancier. Natuurlijk als je voor standaard kiest, kun je misschien wel tot 2 maanden van tevoren wachten. Wil je iets dat echt bij jullie past en wil je er zeker van zijn dat de taart op jullie trouwdatum op de locatie bezorgd kan worden, dan is het verstandig om een half jaar van tevoren jullie keuze te maken. Op die manier hebben jullie ook ruim de tijd om bezig te zijn me het ontwerp en de smaak.

Foto: Bird on your Cake
Foto: Bird on your Cake

Volg deze vijf stappen en het wordt waarschijnlijk al een stuk gemakkelijker om jullie ultimate wedding cake te vinden. Wil je een taart die helemaal bij de trends van 2019 aansluit? Bekijk dan deze galerijBen je nieuwsgierig geworden naar de prachtige taarten van Bird on your Cake? Neem dan nu contact op met Merel! Of bezoek haar website.

Meer leuke inspiratie opdoen of meer van Zankyou? Bekijk dan Facebook, Instagram en Pinterest! Zie bijvoorbeeld hoe jullie de openingsdans kunnen organiseren of jullie een rehearsal dinner organiseren.

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Meer informatie over

Laat een bericht achter

De perfecte bruidstaart van de beste leveranciers uit Noord-Brabant
De perfecte bruidstaart van de beste leveranciers uit Noord-Brabant
Deze leveranciers uit Noord-Brabant zorgen ervoor dat jullie met de lekkerste bruidstaart eindigt op de bruiloft!
Foto: Shutterstock
Hoe vermaken jullie bruidskinderen zich op de bruiloft?
Hoe zorgen jullie ervoor dat de bruidskinderen zich vermaken en belangrijk voelen op jullie trouwdag? Lees hier activiteiten voor de bruidskinderen!
Hoe blazen jullie de gasten op de bruiloft omver met de perfecte openingsdans?
Hoe blazen jullie de gasten op de bruiloft omver met de perfecte openingsdans?
De openingsdans op de bruiloft kan voor veel stress zorgen. Om slapeloze nachten te voorkomen hebben wij hier een aantal tips op een rij gezet voor de perfecte openingsdans!

Creëer een bruiloft website

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Ontvang vrijblijvend informatie over de mogelijkheden die Zankyou uw bedrijf kan bieden! Meer informatie