Hoe kies je de bloemen voor je bruidsboeket op basis van het seizoen?

Het kiezen van een bruidsboeket hangt samen met een aantal factoren. In dit artikel lees je welke bloemen bij elk seizoen passen.

  • Bloemen
  • Adviseren
  • Bruidspaar

Veel bruiden gaan naar de bloemist met een idee in hun hoofd dat zij gezien hebben op Instagram of Pinterest. Maar sommige bloemen zijn helaas niet het hele jaar door beschikbaar! Denk daarom goed na in welke tijd je wilt trouwen, als je eventueel je bloemen wilt afstemmen op het seizoen. In dit artikel helpen wij je het ideale bruidsboeket te kiezen op basis van het seizoen waarin je trouwt. 

opslaanFoto: Hartemeisjes
Foto: Hartemeisjes

Zomer

Adverteren

Zoals je kunt verwachten bij de zomer kiezen we hier voor kleurrijke bloemen. Het mag vrolijk en fel zijn, aangezien dit goed past bij de tijd van het jaar. De bloemen die je hier terug ziet zijn rozen, anjers, dahlia’s, zonnebloemen, gardenia’s, hortensia’s, fuchsia’s en lelies. Hartjemeisje geeft als tip: “Het is leuk om je bloemen te versieren met lint. Kies daarom in de zomer voor  mooi glanzend satijn lint.”

opslaanFoto: Met De Bloemen Van Eva
Foto: Met De Bloemen Van Eva

Lente

In de lente staan de bloemen net in bloei. De meeste bruidsboeketten zijn hier iets zachter van kleur dan in de zomer. Kleuren die we hier veel terug zien pasteltinten en dat is ook helemaal in! De bloemen die je kunt kiezen voor je bruidsboeket zijn onder andere rozen, ranonkels, pioenen, tulpen, gardenia’s, jasmijn, narcissen, vergeet-me-nietjes en iris. 

opslaanFoto: Hartemeisjes
Foto: Hartemeisjes

Herfst

Wat is de herfst toch een heerlijk seizoen. De blaadjes vallen net van de bomen en buiten kleurt het oranje, bruin, rood en groen. Dit zijn dan ook kleuren die we vaak zien in een bruidsboeket voor een herfstbruiloft, maar daarnaast doen paars en bordeaux rood het ook goed. Het seizoen vraagt om een warm bruidsboeket. Perfecte bloemen voor een bruidsboeket in de herfst zijn bouvardia’s, amaryllis, eucalyptus, hortensia’s, dahlia’s, zonnebloemen en orchideeën. Hartjemeisje: “Ga in de herfst voor lint van natuurlijke materialen van jute of raffia.”

opslaanFoto: De Bloemenkeuken
Foto: De Bloemenkeuken

Winter 

Voor een winterhuwelijk zijn er twee mogelijkheden. Aan de ene kant kan je kiezen voor koude kleuren die doen denken aan de sneeuw en aan de andere kant voor warme kleuren die zorgen voor gezelligheid in de koude dagen. Mogelijke perfecte winterbloemen voor jouw bruidsboeket zijn tulpen, anemonen, callas, rozen of astilbe. Of, vertelt Hartjemeisje, kies voor rode en oud roze tinten! Verder geeft Bloemerie 88 als belangrijke tip: let op met de temperatuur! De bloemen kunnen natuurlijk niet heel goed tegen de kou…

opslaanFoto: De Bloemenkeuken
Foto: De Bloemenkeuken

Basis bloemen voor het hele jaar 

Er zijn een aantal bloemen die wat vaker voorkomen, aangezien je deze het hele jaar door vindt. Dit zijn bloemen, zoals rozen en anjers. Je kunt deze combineren met allerlei soorten takken en bloemen, waardoor je eindigt met een oogverblindend bruidsboeket. Laat dat maar aan de bloemisten over!

opslaanFoto: Bloemenweelde
Foto: Bloemenweelde

Tips om je bruidsboeket te verzorgen 

Iets wat je als bruid in gedachten moet houden is dat de bloemen in een bruidsboeket geen magische bloemen zijn. Het boeket bestaat uit natuurlijke bloemen en dat betekent dat ze water moeten hebben om te voorkomen dat ze verzwakken. Het is daarom verstandig om een lichte pot met water mee te nemen naar de trouwlocatie, zodat je deze tijdens de ceremonie in het water kunt zetten. Op deze manier zien ze er zowel voor als na de ceremonie super uit. Probeer dit zoveel mogelijk te doen, bijvoorbeeld ook als je van locatie naar locatie moet afreizen.

opslaanFoto: 'T Bloemeke
Foto: ‘T Bloemeke

Wij zijn benieuwd met wat voor een bruidsboeket jij uiteindelijk eindigt. Neem eens een kijkje bij de bloemisten uit onze database deze kunnen je zeker verder helpen. Lees hier hoe je binnen no time een bruidsboeket kiest en hoe je het bruidsboeket kunt bewaren na jouw bruiloft!

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Bloemerie 88 Bruidsboeketten
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!