Bloemsoorten voor een zomerbruiloft: dit zijn de meest gebruikte

De zomer is kleurrijk en dat mag zeker terugkomen in de bloemen op jullie bruiloft. Welke bloemen zijn ideaal voor een bruiloft in de zomer?

Bloemsoorten voor een zomerbruiloft: dit zijn de meest gebruikte
  • Bloemen

De zomer is kleurrijk en dat mag zeker terugkomen in de bloemen op jullie bruiloft. Per seizoen zijn er een aantal bloemen die op dat moment vol in bloei staan en daarom niet alleen het mooist, maar ook het goedkoopst zijn (altijd handig). Als jij trouwt in de zomer heb je geluk, aangezien dit het seizoen is met de meeste bloemen in bloei en dus de meeste opties voor jou!

Adverteren

Met dit artikel helpen wij je graag een handje met het kiezen van de juiste bloemen, het kiezen van de kleuren en geven wij je graag inspiratie over verschillende manieren om deze bloemen te gebruiken. Lees snel verder!

opslaanBloemenzo Joyce. Foto: Louise Boonstoppel Fotografie
Bloemenzo Joyce. Foto: Louise Boonstoppel Fotografie

Bloemen bij jullie bruiloft thema

Thema’s die over het algemeen veel terugkomen in de zomer zijn de vintage en bohemian bruiloft. Deze thema’s zijn zeer geliefd door veel bruidsparen en wij kunnen heel goed begrijpen waarom! Daarnaast zijn wij zelf ook fan van strandbruiloften waar je los kunt gaan met schelpen in de decoratie en elkaar het ja-woord kunt geven op je blote voeten. Zijn jullie in de zomer niet elk weekend op het strand, maar eerder op een festival te vinden? Dan is een bruiloft met festivalthema wellicht de perfecte match voor jullie!

Welk thema jullie ook kiezen: bloemen kunnen jullie helpen om dit thema door te voeren in elk onderdeel van jullie bruiloft. Van het bruidsboeket tot de centerpieces, en van de decoratie van de ceremonielocatie tot bloemstukken op de trouwauto… Ook geeft Joyce, van Bloemenzo Joyce, als tip om de bloemen die jullie kiezen voor het bruidsboeket, terug te laten komen in de gehele styling. Iets waarbij je misschien nog niet had nagedacht, is om de bloemen te gebruiken op de bruidstaart. Zeker op naked cakes staat dit super mooi!

opslaanBloemenzo. Foto: Nadeche Fotografie
Bloemenzo Joyce. Foto: Nadeche Fotografie

Het kiezen van de kleur

Afhankelijk van het thema van jullie bruiloft moeten jullie de kleuren van de bloemen kiezen. In de zomer bloeien deze in alle kleuren, waardoor de opties voor jullie eindeloos zijn. Lia, van Bloemenstudio Lia, is het hier helemaal mee eens: ¨De sfeer van het boeket wordt bepaald door de kleur keuze. Het kleurgebruik kun je perfect samenstellen met de Dahlia, Lisianthus en Tuinroos. Kies je voor een wild boeket, maak dan gebruik van alle kleuren, rood, oranje, roze, paars en wit. Kies je voor een romantisch boeket kies dan voor de pasteltinten: wit, zacht roze, zalmroze. De manier van binden bepaald de uitstraling van het boeket, je kunt de bloemen wild laten binden, of dichter op elkaar dan wordt het een biedermeier, of in een waterval zodat de bloemen naar beneden over je hand vallen.¨

opslaanBron: Bloemenstudio Lia
Bron: Bloemenstudio Lia

Het kiezen van de bloem soorten

Joyce Meijer, van Bloemenzo, beveelt aan om na te denken over wat jullie favoriete (zomer)bloemen zijn – ¨Is het de Pioenroos met haar mooie volle bloemen, of is het de Gloriosa die ook wel de Prachtlelie genoemd wordt. Voordat ons gesprek gaat plaatsvinden, vraag o.a. naar jullie  favoriete bloem, want deze hoort natuurlijk in je bruidsboeket.¨ Het toevoegen van jullie favorieten aan de bloemdecoratie en het bruidsboeket, zorgen jullie voor een extra persoonlijke touch.

Om jullie een beetje te helpen bij het vinden en uitkiezen van jullie favoriete bloem, hebben wij hieronder een aantal goede opties op een rijtje gezet!

De pioenroos 

Onze absolute favoriet! Ieder jaar gaat in mei het seizoen voor pioenrozen van start. Hij ziet er prachtig uit wanneer die volledig in bloei staat, maar ook wanneer de knop nog dicht zit. Als jij kiest voor een bruidsboeket met pioenrozen ben je verzekerd van een elegant, doch stoer bruidsboeket.

Bekijk hier onze galerij bruidsboeketten met pioenrozen!

opslaanFoto: Elizabeth Wells Photography
Foto: Elizabeth Wells Photography

Astilbe

Één van de favoriete bloemen van Joyce Meijer, van Bloemenzo: ¨Hoewel dit een kwetsbare bloem is, hou ik van haar langwerpige vorm en kleur. Het sprietige breekt het geheel goed, bij de vaak ronde vormen in een boeket.¨ De Astilbe is verkrijgbaar in verschillende tinten roze en wit. Ze past goed in een boeket met blush tinten, maar ook in een bruidsboeket met knal kleuren. Bij allebei de stijlen komt ze goed tot haar recht, net zoals de Pioenroos.

Delphinium

Één van de meest gevraagde bloemen op dit moment, aldus Joyce van Bloemenzo. Deze prachtige bloem is ook een favoriet van Bloemenservice Nederland: ¨De Delphinium is het bloeiende nichtje van de ranonkelfamilie. De delphinium bloeit in de periode juni tm augustus en kunnen wel 170 cm hoog worden. Door deze hoogte kunnen wij als bruidsbloemist hier mooie grote eyecatchers van maken. Delphiuniums zijn er in diverse kleuren waaronder blauw, paars, rose, wit en lavendel. Het is een echte blikvanger.¨

opslaanBloemenservice Nederland. Foto: Wat een Plaatje by Angie Peralta
Bloemenservice Nederland. Foto: Wat een Plaatje by Angie Peralta

Lathyrus

De lathyrus is een zachte, fragiele bloem en was, niet geheel onbelangrijk, de favoriete bloem van koningin Juliana! Ze heeft een zoete geur die je niet zomaar aan je voorbij wilt laten gaan en waar geen andere bloem aan kan tippen. Ze is te vinden in vele kleuren en zal daarom altijd perfect thuis passen in het bruidsboeket of de decoratie van een zomerbruiloft.

Gladiool 

In tegenstelling tot de lathyrus is de gladiool een hele sterke bloem. Ze staat voor trots en overwinning en maakt daardoor de feestelijke sfeer op iedere partij. De bloem bloeit in veel verschillende kleuren en geeft een mooi contrast tussen het groen en de bloem door een uitstekende stekel aan beide kanten. Prachtig als decoratie op de tafel of ceremonie!

opslaanFoto: Erika Parker Photography
Foto: Erika Parker Photography

Lelies

Lelies zijn geschikt voor elk thema of jullie nu kiezen voor een uitgesproken kleurenpalet of het houden op een ingetogener beeld. Wanneer de bloem volledig in bloei staat zij voor elegantie en siert zij de gehele ruimte.

Andere goede opties:

  • De zonnebloem: een echte eyecatcher! Het zien van deze bloem geeft je meteen een zomers gevoel en geeft een frisse uitstraling aan jullie bruiloft.
  • De Sandersonia, de bloem met haar oranje bloemetjes die lijken op lampionnetjes, mag zeker niet ontbreken op jullie bruiloft als jullie gaan voor felle kleuren.
  • De Kamille: De vrolijke witte/gele bloemetjes maken jullie zomerbruiloft helemaal af, zegt Joyce.

Lia, van Bloemenstudio Lia, werkt het liefste met een combinatie van allerlei zomerse bloemen voor het mooiste effect. Een mooie samenstelling voor een veldboeket is het gebruik van Dahlia, Tuinroos, Dille, Bergamot, Mint, Duifkruid, de rode Pimpernel, Ereprijs, Kogeldistel, Lisianthus, Clematis, Klokjesbloem, Ridderspoor, etc. De mogelijkheden zijn eindeloos! Lia beveelt aan om het boeket dan samen te binden met een stukje touw, zodat het net lijkt of je deze prachtige bloemen vers uit het veld hebt geplukt.

opslaanFoto: Bloemenstudio Lia
Foto: Bloemenstudio Lia

Wij zijn benieuwd hoe jullie zomerbruiloft eruit komt te zien! Als de zon zich net zo vaak laat zien als in de zomer van 2019 dan moet het voor jullie een eitje zijn om gedurende de hele dag te stralen!

Meer lezen? Bekijk dan ook onze tips over hoe je het bruidsboeket kunt bewaren na jouw bruiloft!

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Bloemenservice Nederland Bruidsboeketten
Bloemenzo Joyce Bruidsboeketten
Bloemenstudio Lia Bruidsboeketten
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!