• Online magazine
  • Beauty
  • Ga je voor natuurlijke wimpers of toch voor extensions op je bruiloft? Wij vertellen je de voor- en nadelen!

Ga je voor natuurlijke wimpers of toch voor extensions op je bruiloft? Wij vertellen je de voor- en nadelen!

De ogen bepalen hoe jouw make-up look voor je bruiloft eruit komt te zien. Daarom is het goed om de opties voor de wimpers door te nemen en de juiste keuze te maken voor jouw grote dag!

  • Schoonheidsbehandelingen
  • Aanbeveling

Het is een absolute must om je wimpers te markeren in je bruidsmake-up. Je ogen lijken gelijk opener als je mascara gebruik en als je valse wimpers gebruikt is dit effect nog beter zichtbaar. Er zijn inmiddels ook alternatieve semi-permanente behandelingen die je kunt uitvoeren voor de bruiloft. Sommige zijn speciaal gericht op het verlengen en versterken van je wimpers door bijvoorbeeld wimperextensions. Op die manier maak jij een onuitwisbare indruk als je richting het altaar loopt! Samen met SKINN by Nikki gaan we hier dieper op in!  Lees snel verder en leer de verschillende opties kennen:

opslaanSKINN by Nikki
SKINN by Nikki
Adverteren

De make-upstijl die je kiest voor je trouwdag is bepalend voor het type wimperextensions. Er zijn twee belangrijke trends:

  • Editorial make-up: hierbij worden allerlei technieken toegepast op het gezicht van contouren, strijken, gedefinieerde ogen en wenkbrauwen, volumineuze valse wimpers en gemarkeerde lippen.
  • Natuurlijke make-up: volgens de trend van no-make up-make up (volgen jullie het nog!?). Hiermee bedoelen we make-up waarbij er wordt gewerkt met minder producten op het gezicht, natuurlijke wimpers, een stralende huid en een gedefinieerd maar neutraal gezicht.

De vorm van je ogen is een bepalende factor. Hoewel de meeste mensen kiezen voor een van de behandelingen voor die extra touch, vereisen droevige ogen of hangende oogleden noodzakelijkerwijs aanvulling van de make-up met valse wimpers om de ogen te openen en te verdiepen.

opslaanSKINN by Nikki
SKINN by Nikki

 Natuurlijke wimpers

Als jij ervoor kiest dat valse wimpers niet jouw ding zijn en je liever een natuurlijke look kiest, kun je ervoor kiezen het lange wimper-effect met mascara te creëren. Voordat je trouwdag nadert, heb je alle tijd om diverse mascara’s uit te proberen. Vraag ook in dit geval je visagiste om hulp. Zij heeft vast een aantal favorieten en kan je vertellen over de verschillende soorten en merken. Sommige mascara’s moeten in de twee fases worden aangebracht en bevatten vezels die ervoor zorgen dat je wimpers dikker en langer lijken. Anderen functioneren als een primer om het effect van de mascara te vergroten.

Denk er altijd aan om ook mascara aan te brengen op de kleinste wimpers en de wimpers onder je ogen. Dit heeft een heel krachtig effect en brengt je oogmake-up in evenwicht. Breng je enkel mascara aan op de bovenste wimpers, dan kun je een effect creëren waardoor je wimpers vals lijken.

Voordat je mascara aanbrengt is het aan te raden om je wimpers met een wimperkam in model te kammen en ze daarna voor te vormen met een wimperkrultang. Er bestaan ook behandelingen om je wimpers donkerder te laten lijken. Als je van jezelf al donkere wimpers hebt, geef er dan geen geld aan uit. Maar als je denkt dat het kan helpen om je ogen te vergroten, kun je het altijd proberen.

opslaanShutterstock. Credits: Rarin Lee
Shutterstock. Credits: Rarin Lee

 Wimperextensions

Tegenwoordig bestaan er semi-permanente behandelingen zoals micro-bladen en wimper extensies die de dagelijkse persoonlijke verzorging voor vrouwen gemakkelijker maakt. ”Bij Wimperextensions worden de natuurlijke wimpers verlengd. Er wordt gekeken naar de gezichtsvorm, natuurlijke wimpers en de oogvorm. Hierop wordt de lengte, oogstyling en dikte afgestemd zodat de natuurlijke haar niet belast wordt, en goed en gezond kan door groeien.” – SKINN by Nikki

SKINN by Nikki”Het dragen van wimperextensions heeft ontzettend veel voordelen. Je hoeft geen make-up meer te dragen en geen gepriegel met mascara. Daarom zijn wimperextensions tijdens je bruiloft een absolute MUST! Iedere bruid laat een traan tijdens de bruiloft, met mascara heb je dan kans dat je make-up gaat uitlopen. Wimperextensions zijn hier bestand tegen! Ook geven wimperextensions een frisse en open blik, en je krijgt er grotere ogen van. De combinatie wimperextensions en bruidsmake-up zorgen dus voor de perfecte look. 

De wimpers zijn ultradun, dus het is de bedoeling dat je ze niet voelt zitten. Ze zijn namelijk van silk of synthetisch haar. Het is geschikt voor iedereen, omdat je verschillende diktes en lengtes hebt. Je hebt verschillende wimperextensions, namelijk: One by one & Russian Volume 2D-6D. One by One, is 1 wimperextensions op 1 natuurlijk wimperhaartje. Russian volume 2D – 6D wimperextensions, dit zijn zogenoemde “waaiers”. Om meer volume te creëren. One-by-One is voor een natuurlijke look en Russian Volume geeft een glamour look! De ervaring leert dat bruiden ontzettend blij zijn met de wimperextensions en het een toevoeging vinden aan de bruidsmake-up / bruiloft zelf. Vooral ideaal als je direct na de bruiloft op huwelijksreis gaat. Kun je er extra van genieten!

Zoek wel goed uit bij welke salon je wimperextensions laat plaatsen. Er zijn jammer genoeg erg veel amateurs op de markt, die niet gecertificeerd zijn en dus niet weten wat ze doen. Het is belangrijk dat je een salon binnenstapt met ervaring & deskundigheid, die goed kijkt naar wat de wimpers aan kunnen, zodat die niet beschadigen. Anders loopt het in een fiasco! Goedkoop is duurkoop!

Het enige nadeel van wimperextensions is dat je het moet blijven bijvullen iedere 3/4 weken, maar dan heb je wel weer een ontspanningsmoment!”

Tot slot, raadt Zankyou ook aan om een ​​testafspraak te maken bij jouw wimperstylist waarbij je lijm op je huid aanbrengt om zeker te weten dat je geen irriterende reactie kunt verwachten op je bruiloft. Een allergische reactie is namelijk het laatste wat je wilt op je trouwdag!

opslaanSKINN by Nikki
SKINN by Nikki
opslaanSKINN by Nikki
SKINN by Nikki

Vermijd contact met water gedurende de eerste 12 – 24 uur na het aanbrengen, zelfs niet met zweet, dus sporten mag niet tot die periode verstreken is. Gebruik geen waterproof mascara en ook geen make-up remover op basis van olie. Deze behandeling moet je elke 3 tot 4 weken herhalen. Hiermee win je wel tijd bij je dagelijkse verzorging, want de out-of-bed-look bestaat niet meer. Dankzij deze wimpers sta jij iedere dag op met open ogen, kam je wimpers snel even en je bent ready-to-go.

Als je gewend bent jezelf dagelijks met wimper-extensions te zien, dan weet dat je er op de dag van bruiloft nog maar heel weinig te doen is om je blik nog groter te maken en je ogen nog meer te laten shinen. Maar als je niet zonder de extensions kunt leven, probeer ze dan dagen voor je bruiloft te retoucheren zodat ze in perfecte staat zijn en de klassieke mascara-applicatie voldoende is om ze te markeren.

Een nadeel bij wimperextensions op je bruiloft is dat je ze niet kunt gebruiken met (waterproof) mascara. De wimpers zijn namelijk al dik genoeg om het mascara-effect te geven. Maak dus een afweging of je jezelf liever met wimper extensions of valse wimpers naar het altaar ziet lopen op je grote dag.

opslaanSKINN by Nikki
SKINN by Nikki

 Wimperverlengende serum

Dit alternatief wordt beslist niet bestreden met valse wimpers of met een geheel natuurlijk uiterlijk, omdat een product dat de groei van je wimpers bevordert altijd flatterend zal zijn, zelfs wanneer je het effect met valse wimpers nabootst. Op dezelfde manier zul je een praktische look hebben op je huwelijksreis met het toepassen van mascara.

Dit soort behandelingen begint effectief te worden nadat je ten minste gedurende een maand dagelijkse hebt toegepast, dus bij Zankyou stellen we voor om zeker drie maanden vóór je bruiloft te beginnen om je ervan te verzekeren dat je op tijd zichtbare resultaten zal krijgen.

Als je heldere ogen hebt, moet je voorzichtig zijn, omdat de formules ze kunnen verdoezelen, evenals het geboortegebied van de wimpers in het bovenste ooglid. Vermijd het serum in de onderste wimpers en vraag in dit geval altijd een dermatoloog om advies bij het kiezen van het juiste product. Het is dus erg belangrijk om goed de ingrediënten van een serum onder de loep te nemen en voor een goede en veilige serum te kiezen.

#tip Een volledig natuurlijke en goedkopere optie is om elke avond ricinusolie op je wimpers aan te brengen, met een mascara-applicator. Dit zal hen versterken en laten groeien.

opslaanShutterstock. Credits: Imageman
Shutterstock. Credits: Imageman

 Lash lifts

Tot slot kun je kiezen voor lash lifts: een soort permanent voor je wimpers. De wijze van de behandeling klinkt misschien een beetje eng, maar het resultaat mag er zijn: een natuurlijke open blik. Bij Lash lifts worden je ogen een soort van afgeplakt om zowel de huid als de wimpers te beschermen. Daarna wordt er een siliconen padje aangebracht waaraan de wimpers worden bevestigd. Hierop wordt een lotion aangebracht die korte tijd moet inwerken waarna de wimpers gekruld kunnen worden. Je kunt kiezen voor een  behandeling met of zonder verven. Als je lichte wimpers hebt is het resultaat na een verfbeurtje nog groter. Belangrijk is wel dat je in alle gevallen je wimpers 24 uur laat rusten en vermijd de eerste dag contact met water. Na deze behandeling kun je er zo’n 6 tot 8 weken tegenaan. Het effect is niet zo groot als bij valse wimpers, maar je werkt bij lash lifts ook alleen maar met je eigen wimpers: er wordt niets bijgeplakt of bijgezet. Ideaal als je voor een natuurlijke look wil gaan waarbij op een subtiele manier de aandacht naar je ogen wordt getrokken.

opslaanSKINN by Nikki
SKINN by Nikki

Nu je geïnformeerd bent over de verschillende opties die je hebt om je make-up look te verbeteren met of zonder wimperextensions en lash lifts, kun je de optie kiezen die het beste bij jouw stijl en je budget past. Neem nu contact op met SKINN by Nikki om samen te bespreken wat de beste optie voor jouw bruidsmake-up is! Om nooit meer iets van Zankyou te missen volg je ons op PinterestInstagram en Facebook!

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

SKINN by Nikki Haar en Make-up
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!