X

Trouwen in het buitenland: alle tips voor een geweldige bruiloft!

Voor veel stellen met trouwplannen is het een droom: trouwen in het buitenland. Net even anders als anders kunnen jullie ervoor kiezen om niet alleen van jullie huwelijksreis te genieten op de locatie van jullie dromen: kies ervoor om elkaar hier het jawoord te geven!

Dit is natuurlijk geweldig, maar het kan natuurlijk lastig zijn om een bruiloft te organiseren als je zelf niet op locatie aanwezig bent. Geen stress! Met bergen aan ervaring als weddingplanner in binnen- en buitenland geeft Linda Leclair  van Wedding Group jullie de beste tips voor het organiseren van een bruiloft in het buitenland. Of je nu trouwt op Ibiza, Curacao of in de Belgische Ardennen; met deze tips word jullie buitenland bruiloft sowieso een succes!

Foto: Edwin Verhoef Photography
Foto: Edwin Verhoef Photography

Trouwen in het buitenland is een compleet andere ervaring dan een bruiloft in Nederland. Niet alleen vieren jullie dé grote dag samen met alle mensen die jullie dierbaar zijn, een buitenland bruiloft geeft jullie vaak een langere tijd samen om te genieten. Niet alleen de trouwdag zelf zal super mooi en intiem zijn, maar ook de dagen er omheen. Met de hele familie barbecuen de avond voor jullie bruiloft en samen genieten van het heerlijke weer in het zwembad bij de villa of het hotel. Een bruiloft in het buitenland betekent quality time met alle mensen die jullie dierbaar zijn! Samen met jullie gasten maken jullie herinneringen die jullie de rest van jullie leven zullen koesteren.

Foto: Edwin Verhoef Photography
Foto: Edwin Verhoef Photography

Locatie

Natuurlijk kiezen jullie voor een schitterende plek waar jij en je lief automatisch helemaal op je gemak zijn. Zonnetje erbij, heerlijk op het strand, middenin de natuur of in een schitterend oude stad als Barcelona! Let op dat er voor diverse landen andere regels gelden, een bruiloft bijvoorbeeld op de Nederlandse Antillen, bijvoorbeeld een huwelijk op Curacao is rechtsgeldig in Nederland. In heel Spanje, en dus ook de spaanse eilanden zoals Ibiza, is het voor twee Nederlanders nooit officieel een wettelijk huwelijk. Dat dient vooraf of erna nog te gebeuren in Nederland. In Frankrijk en ook Italië is het afhankelijk van bijvoorbeeld de burgermeester, die kan jullie een bijzondere toestemming verlenen. Er dient dan wel een officiële vertaling opgemaakt te worden door een vertaler. Zo heeft elk land eigen regels en voorwaarden.

Een oplossing hiervoor kan altijd zijn om de ¨echte¨ handtekeningen in Nederland in stadhuis of gemeentehuis te zetten op een maandagochtend en dan de mooie, persoonlijke en intieme ceremonie (ook met handtekeningen en getuigen) in het buitenland uit te voeren met een ceremoniespreker.

Foto: Edwin Verhoef Photography
Foto: Edwin Verhoef Photography

De organisatie

Het zoeken naar een betrouwbare en ervaren weddingplanner zeer belangrijk. Een weddingplanner lijkt in Nederland vaak een luxe maar is bij trouwen in het buitenland praktisch onmisbaar, ook omdat ze vaak het papierwerk regelen. Linda laat ons weten dat het niet altijd de beste keuze is om te kiezen voor een lokale weddingplanner op de trouwlocatie van jullie keuze. Door de verschillen in cultuur zijn er ook veel verschillen te zien tussen de werkwijze en de intensiviteit van het voorbereiden en begeleiden van jullie trouwdag – grote kans dat dit niet overeenkomt met jullie wensen! Zorg dat gemaakte afspraken met leveranciers duidelijk (via jullie weddingplanner) afgesproken zijn om teleurstellingen te voorkomen. Kies voor een Nederlandse weddingplanner met ervaring van het organiseren van bruiloften in het buitenland. Informeer naar hun buitenland ervaring en de contacten die zij hebben op locatie. Het vinden van een goede match is cruciaal!

Nog op zoek naar een goede weddingplanner? Wellicht vinden jullie de perfecte match in Zankyou´s lijst van beste weddingplanners van 2017!

Foto: Edwin Verhoef Photography
Foto: Edwin Verhoef Photography

De Gasten

Het is belangrijk om goed na te denken over wie jullie willen uitnodigen op jullie bruiloft. Over het algemeen word er voor buitenland bruiloften gekozen voor een iets selecter gezelschap, kies dus voor de familie en vrienden die dicht bij jullie staan en met wie jullie deze bijzondere reis willen maken. Mooier wordt het niet: je deelt deze oh-zo-bijzondere dag met een selecte groep van jullie naaste familie en beste vrienden. Je hebt dus alle tijd om iedereen te spreken en kunt heerlijk jezelf zijn! Ook heeft trouwen in het buitenland zo’n heerlijk soort vakantie gevoel. En wat is nou leuker dan op vakantie te gaan met je vrienden, familie en natuurlijk je grote liefde?

Foto: Edwin Verhoef Photography
Foto: Edwin Verhoef Photography

Kleding

Denk na over de kleding die jullie zullen dragen: qua uitstraling, maar ook zeker qua gemak. In sommige tropische oorden kan het 35 graden zijn en daar past niet elke trouwjurk bij en ook een driedelig pak is niet overal aan te raden. Juist een beetje luchtiger en vaak iets informeler, ook voor de gasten en als trouwjurk bijvoorbeeld een kortere variant of in ieder geval niet perse een lange sleep…  Een chique zomerjurk als trouwjurk en zijn pak wordt een stoere bermuda en het diner wordt een heerlijke “on-the-beach barbecue”! Kijk goed welk seizoen in welk land geschikt is, ook om teleurstellingen op gebied van mooi weer te voorkomen. Een zekerheid is dit natuurlijk nooit, maar het helpt wel om in de juiste periode de juiste plek te kiezen.

Ook visagie is anders in het buitenland. Er wordt vaker gekozen voor een vriendin die de bruid op maakt, voor een bruiloft in de warmte is dit niet altijd slim, locale visagistes weten over het algemeen iets beter hoe ze ervoor kunnen zorgen dat de make up in de warmte ook mooi blijft!

Foto: Edwin Verhoef Photography
Foto: Edwin Verhoef Photography

Kosten

Het klinkt gek, maar trouwen in het buitenland met een klein budget: dat kan! Minder gasten betekent dat de kosten makkelijker te overzien zijn en aangezien je toch alles over een iets andere boeg gooit: wees creatief, dit is je kans om het anders te doen! Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt! Tip: vraag jullie weddingplanner om goed op jullie budget te letten!

Foto: Edwin Verhoef PhotographyMeer lezen “Foto: Edwin Verhoef Photography”
Foto: Edwin Verhoef Photography

Vele bruidsparen zijn jullie voorgegaan in deze unieke manier van trouwen en wij zijn absoluut fan! Dus als het even kan, zéker doen! Wat zou jullie droombestemming zijn?

Wil jij niks van ons missen? Volg dan onze Instagram en Facebook pagina!

Contact opnemen met de bedrijven in dit artikel

Vindt u dit artikel leuk? Dan kunt u het delen

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Meer informatie