Hoe trouwen bruidsparen in het prachtige Afrika?

Tradities zijn essentieel voor veel landen. Daarom is ook in elk land een bruiloft anders. Elk land heeft zijn eigen tradities. Dat is nou net wat een buitenlandse bruiloft zo mooi maakt! Afrika heeft een prachtig landschap, hoe gaaf zullen de bruidsfoto’s van getrouwde stellen in Afrika er wel niet uitzien?! In de Afrikaanse samenleving is het huwelijk nog heel erg belangrijk. Benieuwd naar de leuke tradities en gekke feitjes? Lees snel verder.

Credits: Shutterstock
Credits: Shutterstock

Trouwen in Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika kunnen jullie, vergeleken met Nederland, in principe overal trouwen. Dat maakt de diversiteit aan trouwlocaties dus ook enorm. Denk aan een safari-/wildpark…. Of op de Tafelberg, in de wijnvelden… In een luxe hotel of op het strand. Jullie hoeven maar met weinig rekening te houden. In Nederland moet er een afdakje aanwezig zijn, waar de ceremoniemeester/trouwambtenaar onder staat. In Zuid-Afrika, is dit niet het geval.

Credits: Shutterstock
Credits: Shutterstock

Trouwen in West-Afrika

De West-Afrikaanse cultuur moderniseert snel. Maar toch is het huwelijk er nog erg belangrijk. Het is van belang dat een vrouw in het huwelijk treedt als maagd en dat ook de ouders, met name de vader, nog veel invloed heeft op het uitkiezen van de man. In West-Afrika bestaan veel gedeeltes van het land nog uit verschillende stammen. Veel bruidsparen trouwen met iemand die zich al in deze gemeenschap bevindt. Het komt voor dat iemand die niet bij de stam hoort, niet wordt toegelaten bij deze gemeenschappen.

Het afgelopen decennia zijn er wel veel veranderingen doorgevoerd in deze cultuur! Hoewel belangrijke aspecten als eeuwige trouw, masculiniteit en goedkeuring van de familie niet snel zal veranderen. Dit zijn dé fundering voor een gezond huwelijk.

Credits: Shutterstock
Credits: Shutterstock

Kleding

Het is gebruikelijk voor de vrouw om in maagdelijk wit te trouwen. Zij zal , traditioneel gezien, tijdens de huwelijksnacht ontmaagd worden. Vaak wordt er door de familie gecontroleerd of er wel bloed op de bruidsjurk zit. Als een vrouw voor de tweede keer trouwt, kan zij in créme-wit trouwen of in minder traditionele gemeenschappen in een andere kleur.

Bij West-Afrikaanse huwelijken wordt er traditioneel een kaftan gedragen met een bijpassende hoofddoek. De bruid draagt deze kaftan in dezelfde kleur als de dashiki van de bruidegom. In Zuid-Afrika trouwen veel bruiden ook in het wit. Met een rijk versierde trouwjurk, vol met kant.

Credits: Shutterstock
Credits: Shutterstock

Tradities

Een van de meest populaire en unieke Afrikaanse traditie is het springen over de bezem. Deze ceremonie laat zien dat de twee familie’s samenvloeien. Dit was een van de weinige tradities die tijdens de periode van slavernij als ongevaarlijk werd beschouwd en dus toegestaan was!

Zule mensen in Zuid-Afrika bestaan bekend om hun gekke trouwtradities. Tijdens de huwelijksceremonie verandert de bruid drie keer haar kleding. Dit doet zij, om indruk te maken op haar schoonfamilie. Na de huwelijksceremonie gaan alle gasten en het bruidspaar naar het huis van de bruidegom, waar een koe zal worden geslacht als teken dat de bruid in de familie wordt verwelkomd. De bruid wordt pas officieel lid van de nieuwe familie wanneer ze geld in de maag van de koe legt.

Credits: Shutterstock
Credits: Shutterstock

Wil jij nog meer leuke feitjes weten en inspiratie opdoen? Bekijk dan ook PinterestInstagram en Facebook

Misschien vind je deze artikelen ook leuk:

 

Laat een bericht achter

Voordelen van een bruiloft in het buitenland!
Voordelen van een bruiloft in het buitenland!
Overwegen jullie een heerlijke en relaxte destination wedding? Bekijk dan hier de voordelen en tips zodat je de mooiste bruiloft ooit krijgt!
Hoe vier je een tweedaagse bruiloft? Wij leggen het uit in 5 stappen!
Hoe vier je een tweedaagse bruiloft? Wij leggen het uit in 5 stappen!
Een tweedaagse bruiloft is dubbel zoveel feest, maar ook dubbel zoveel geregel. Houd deze 5 stappen in gedachte en je bent er zo!
Foto: Shutterstock
Organiseer jullie bruiloft met de Zankyou app!
Het organiseren van jullie bruiloft via de Zankyou Weddings app. Gemakkelijk en snel! Lees hier alles over onze app.

Creëer een bruiloft website

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Ontvang vrijblijvend informatie over de mogelijkheden die Zankyou uw bedrijf kan bieden! Meer informatie