• Online magazine
  • Trouwbudget opstellen: 9 dingen die bijna alle bruidsparen vergeten

Trouwbudget opstellen: 9 dingen die bijna alle bruidsparen vergeten

Wij hebben een lijstje met 9 dingen opgesteld die vaak vergeten worden bij het opstellen van het trouwbudget. Hierdoor kun je helemaal voorbereid aan je grote dag beginnen en weet je zeker dat je aan alles gedacht hebt!

Trouwbudget opstellen: 9 dingen die bijna alle bruidsparen vergeten
  • Begin organisatie
  • Adviseren
  • Bruidspaar

De meeste bruidsparen vergeten essentiële dingen op te nemen in de begroting voor de trouwdag. Geen zorgen, het gebeurt bij iedereen. Je moet met veel dingen rekening houden en het is normaal dat je iets over het hoofd ziet: trouwjurk, trouwpak, de fotograaf, locatie, catering, ringen…. het is te veel om op te noemen!

Adverteren

Zankyou adviseert altijd de hulp in te schakelen van een weddingplanner. Een weddingplanner weet hoe hij of zij rekening moet houden met duizenden details en helpt je graag om alles zo makkelijk mogelijk te maken. Zo wordt de voorbereiding van je bruiloft ineens super leuk zonder stress. Op deze manier vermijd je ook veel slordigheden waaronder het budget. Ontdek 9 dingen die bijna alle bruidsparen vergeten op te nemen in hun budget:

opslaanCredits: De Grote Dag
Credits: De Grote Dag

1. Het ontwerp van de uitnodigingen

Bij het uitnodigen van je gasten wil natuurlijk meteen een mooi visitekaartje afgeven, dat wil zeggen mooie uitnodigingen met een prachtig ontwerp. Volgens veel weddingplanners weten paren uiteraard dat er uitnodigingen verstuurd moeten worden, maar hebben ze geen idee welk prijskaartje daaraan hangt. De prijs kan verschillen per ontwerp en dan komen er ook nog eens drukkosten bij. Daarom nemen veel paren het niet op in de eerste begroting die ze maken. Lees ook: Trouwkaarten versturen? 5 tips om je op weg te helpen

2. Accessoires

Denk je eraan? De jurk, make-up, je kapsel…. En de sluier? Als je geen sluier wil dragen, is er natuurlijk geen probleem. Maar wil je dat wel dan is de kans groot dat je die niet in het budget hebt opgenomen. En wat denk je van andere accessoires: schoenen, iets leuks voor in je haar… De meeste bruiden wachten hiermee tot ná het uitzoeken van de trouwjurk en het is dus eenvoudig om het vergeten mee te nemen in het trouwbudget.

opslaanCredits: Erwin Beckers Fotografie
Credits: Erwin Beckers Fotografie

3. Schoonheidsbehandelingen

Oké, de make-up en de kapper vergeet je niet, maar wat denk je van de behandelingen voor je grote dag? We zijn ervan overtuigd dat je er mooi uit wil zien op de dag van je bruiloft en dan wil je waarschijnlijk wel een paar behandelingen bij de schoonheidsspecialiste. Er zijn diverse punten waar je terecht kan voor een speciale behandeling die je helemaal voorbereid op de grote dag. Vergeet niet tijdig een visagiste te kiezen voor de grote dag zelf. Oeps, nog niet gedaan? Bekijk dan snel de beautytips van de beste bruidsvisagisten. Je haar en je make-up zijn van levensbelang op deze dag!

4. De lingerie

Veel bruiden vergeten na te denken over de lingerie die ze op de dag van de bruiloft. Ze staan simpelweg niet stil bij wat ze onder de jurk dragen, maar het is zó belangrijk en kan jouw look volledig transformeren. Dus: schrijf het snel op je lijstje!

opslaanCredits: Fotografie Plus
Credits: Fotografie Plus

5. Centerpieces

Het midden van de tafel is een fundamenteel element voor decoratie die sfeer verhogend kan werken. Bovendien kun je dit prima gebruiken om de locatie aan te laten sluiten bij het thema dat je gekozen hebt. Bloemen, kaarsen, toeters en bellen of zelfs tafellinnen zijn allemaal dingen die vaak niet inbegrepen zijn bij de kosten van de locatie. Houd er rekening mee dat dit meer kosten met zich mee kan brengen, dan je van tevoren dacht. Kom je dichter bij de datum van je bruiloft, neem dan contact op met een professionele bloemist die alles naar jullie wens kan maken en houd er van tevoren al rekening mee in je budget.

6. Het eten voor de mensen die werken op je bruiloft

De fotograaf, de dj, de wedding planner, eventueel de oppas voor de kinderen. Het zijn allemaal mensen die proberen om je dag onvergetelijk te maken. Vergeet dus niet dat deze mensen ook moeten eten! Dit wordt bijna altijd vergeten door de bruidsparen en kan voor vervelende situaties zorgen op jullie grote dag.

opslaanLuther Fotografie
Luther Fotografie

7. Diensten van de weddingplanner

In het begin denken veel bruidsparen dat een weddingplanner niet nodig is op hun bruiloft… maar aangezien een weddingplanner veel dingen uit handen kan nemen en het overzicht bewaart is het een erg goede investering. Als de grote dag nadert, wordt het paar zich ervan bewust wat het nodig heeft. Als de diensten van een weddingplanner van tevoren begroot waren, hebben de geliefden door de tips van hun planner geld kunnen besparen op het huren van de fotograaf en andere zaken, en natuurlijk ook veel stress!

De grootste kostenpost voor jullie bruiloft, zullen de leveranciers zelf zijn. Het is jullie bruiloft: dus natuurlijk willen jullie het beste van het beste! Het is niet vreemd als prijzen hoger uitvallen dan verwacht, maar neem geen genoegen met lagere kwaliteit. Ook hier geldt: goedkoop is vaak duurkoop! Maar, wat nou als wij jullie vertellen dat er een manier is om hier flink op te besparen? Schaf eenmalig de VIC-Weddingcard aan en geniet van hoge kortingen op diensten van de beste trouwleveranciers. Op de website van VIC-Weddingcard vinden jullie alles wat jullie nodig hebben: bruidstaart leveranciers die tot de (inter)nationale top behoren, de mooiste trouwauto´s én top weddingplanners voor jullie bruiloft in het binnen én buitenland. Schaf de VIC-weddingcard aan voor slechts 29.95 en bespaar tot wel 1000 euro!

opslaanVIC-WeddingcardBekijk de mogelijkheden
VIC-Weddingcard

8. Bedankjes voor jullie gasten

Ouders, broers en zussen, je beste vriendin en alle andere dierbaren die deel uit gemaakt hebben van jullie grote dag. Wil je hen een presentje geven op je bruiloft? Vergeet het dan niet op te nemen in begroting. Het kan zomaar zijn dat deze kosten hoger uitvallen dan je in het begin gedacht had. Naast de ´gewone bedankjes´ook iets speciaals doen voor jouw huwlijksmeisjes, getuigen en ceremoniemeester? Vergeet ook deze niet! Hoe persoonlijker de bedankjes, hoe beter! Wees origineel en inventief!

opslaanCredits: Dario Endara Photography
Credits: Dario Endara Photography

9. De huwelijksnacht

Dit is iets dat veel bruidsparen over het hoofd zien tijdens de organisatie – zeker als zij vlak bij huis gaan trouwen! Sluit je bruiloft in stijl af en spendeer jullie huwelijksnacht samen op een mooie locatie. Er zijn trouwlocaties waar dit bij de prijs inbegrepen is, maar mocht dit niet zo zijn: vergeet dit dan niet te budgetteren!

Nu je negen dingen weet die je niet mag vergeten, kun je met een gerust hart je grote dag voorbereiden. Slaat de stress op het laatste moment toch nog toe? Bekijk dan de to-do list voor de ochtend van je bruiloft zodat je zeker weten niks vergeet! En wil je graag een keer iets nieuws? Bekijk dan deze gave kaastaarten als bruidstaart!

Kan je niet genoeg krijgen van Zankyou? Volg ons dan op Instagram, Facebook en Pinterest en mis niks!

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Luther Fotografie Trouwfotografen
Dario Endara Photography Trouwfotografen
De Grote Dag Trouwfotografen
VIC-weddingcard Bruidsgeschenken
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!