Trouwbudget opstellen: 9 dingen die bijna alle bruidsparen vergeten

De meeste bruidsparen vergeten essentiële dingen op te nemen in de begroting voor de trouwdag. Geen zorgen, het gebeurt bij iedereen. Je moet met veel dingen rekening houden en het is normaal dat je iets over het hoofd ziet: trouwjurk, trouwpak, de fotograaf, locatie, catering, ringen…. het is te veel om op te noemen!

Zankyou adviseert altijd de hulp in te schakelen van een weddingplanner. Een weddingplanner weet hoe hij of zij rekening moet houden met duizenden details en helpt je graag om alles zo makkelijk mogelijk te maken. Zo wordt de voorbereiding van je bruiloft ineens super leuk zonder stress. Op deze manier vermijd je ook veel slordigheden waaronder het budget. Ontdek 9 dingen die bijna alle bruidsparen vergeten op te nemen in hun budget:

Credits: De Grote Dag
Credits: De Grote Dag

1. Het ontwerp van de uitnodigingen

Bij het uitnodigen van je gasten wil natuurlijk meteen een mooi visitekaartje afgeven, dat wil zeggen mooie uitnodigingen met een prachtig ontwerp. Volgens veel weddingplanners weten paren uiteraard dat er uitnodigingen verstuurd moeten worden, maar hebben ze geen idee welk prijskaartje daaraan hangt. De prijs kan verschillen per ontwerp en dan komen er ook nog eens drukkosten bij. Daarom nemen veel paren het niet op in de eerste begroting die ze maken. Lees ook: Trouwkaarten versturen? 5 tips om je op weg te helpen

2. De Sluier

Denk je eraan? De jurk, schoenen, je kapsel…. En de sluier? Als je geen sluier wil dragen, is er natuurlijk geen probleem. Maar wil je dat wel dan is de kans groot dat je die niet in het budget hebt opgenomen.

Credits: Erwin Beckers Fotografie
Credits: Erwin Beckers Fotografie

3. Schoonheidsbehandelingen

Oké, de make-up en de kapper vergeet je niet, maar wat denk je van de behandelingen voor je grote dag? We zijn ervan overtuigd dat je er mooi uit wil zien op de dag van je bruiloft en dan wil je waarschijnlijk wel een paar behandelingen bij de schoonheidsspecialiste. Er zijn diverse punten waar je terecht kan voor een speciale behandeling die je helemaal voorbereid op de grote dag. Vergeet niet tijdig een visagiste te kiezen voor de grote dag zelf. Oeps, nog niet gedaan? Bekijk dan snel de beautytips van de beste bruidsvisagisten. Je haar en je make-up zijn van levensbelang op deze dag!

4. De lingerie

Veel bruiden vergeten na te denken over de lingerie die ze op de dag van de bruiloft. Ze nemen de jurk, eventuele sieraden, het bruidskapsel en de make-up in de begroting op, maar ze staan niet stil bij wat ze onder de jurk dragen. Dus: schrijf het snel op je lijstje!  Bekijk hier de allermooiste bruidslingerie van Piorier!

Credits: Fotografie Plus
Credits: Fotografie Plus

5. Centerpieces

Het midden van de tafel is een fundamenteel element voor decoratie die sfeer verhogend kan werken. Bovendien kun je dit prima gebruiken om de locatie aan te laten sluiten bij het thema dat je gekozen hebt. Bloemen, kaarsen, toeters en bellen of zelfs tafellinnen zijn allemaal dingen die vaak niet inbegrepen zijn bij de kosten van de locatie. Houd er rekening mee dat dit meer kosten met zich mee kan brengen, dan je van tevoren dacht. Kom je dichter bij de datum van je bruiloft, neem dan contact op met een professionele bloemist die alles naar jullie wens kan maken en houd er van tevoren al rekening mee in je budget.

6. Het eten voor de mensen die werken op je bruiloft

De fotograaf, de dj, de wedding planner, eventueel de oppas voor de kinderen. Het zijn allemaal mensen die proberen om je dag onvergetelijk te maken. Vergeet dus niet dat deze mensen ook moeten eten. Dit wordt bijna altijd vergeten door de bruidsparen.

Luther Fotografie
Luther Fotografie

7. Diensten van de wedding planner

In het begin denken bruidsparen niet na over de kosten die een weddingplanner meeneemt, maar aangezien een weddingplanner veel dingen uit handen kan nemen en het overzicht bewaart is het een goede investering.Als de grote dag nadert, wordt het paar zich ervan bewust wat het nodig heeft. Als de diensten van een weddingplanner van tevoren begroot waren, hebben de geliefden door de tips van hun planner geld kunnen besparen op het huren van de fotograaf en andere zaken, en natuurlijk ook veel stress!

8. Presentjes voor speciale gasten

Ouders, broers en zussen, je beste vriendin, de volgende die trouwen. Wie wil je een presentje geven op je bruiloft? Als je hier een antwoord hebt, vergeet het dan niet op te nemen in begroting. Het kan zomaar zijn dat deze kosten hoger uitvallen dan je in het begin gedacht had. Misschien schrik je er zelfs een beetje van!

Denk eraan dat je ook de cadeaus die je voor alle gasten moet voorbereiden, bijvoorbeeld  opvouwbare ballerina’s voor je vriendinnen. Dit is een perfect noodmiddel voor je vriendinnen als ze de dansvloer willen betreden. Persoonlijk presentjes zijn natuurlijk ook fantastisch, zo nemen je gasten een mooie herinnering mee naar huis. Wees origineel en inventief!

Credits: Dario Endara Photography
Credits: Dario Endara Photography

9. De huwelijksnacht

Als je trouwt in een landhuis buiten de stad of een locatie die geen slaapplaats biedt, vergeet dan niet een hotelkamer te reserveren op een nabijgelegen locatie.

Nu je negen dingen weet die je niet mag vergeten, kun je met een gerust hart je grote dag voorbereiden. Slaat de stress op het laatste moment toch nog toe? Bekijk dan de to-do list voor de ochtend van je bruiloft zodat je zeker weten niks vergeet! En wil je graag een keer iets nieuws? Bekijk dan deze gave kaastaarten als bruidstaart!

Kan je niet genoeg krijgen van Zankyou? Volg ons dan op Instagram, Facebook en Pinterest en mis niks!

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Laat een bericht achter

Foto: SUEGRAPHY
Talking budget: 7 tips om het bruiloft budget te bespreken met je partner
Praten over geld kan best lastig zijn en het opstellen van een budget voor de bruiloft is dan ook een gevoelig puntje. Lees hier hoe je dit gesprek met je partner begint.
Credits: Shutterstock
De 8 meest voorkomende fouten gemaakt door newlyweds én hoe je ze voorkomt!
Lees hier de meest voorkomende fouten gemaakt door newly weds en behoud jezelf voor het maken van dezelfde misstappen.
Foto: Jesse van Kalmthout Fotografie
Zo kondigen jullie het huwelijk op de leukste manier aan!
Hoe brengen jullie het goede nieuws? Lees hier de leukste manieren voor het aankondigen van jullie huwelijk!

Creëer een bruiloft website

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Ontvang vrijblijvend informatie over de mogelijkheden die Zankyou uw bedrijf kan bieden! Meer informatie