Adverteren
  • Online magazine
  • 7 fundamentele dingen die je niet mag vergeten bij het organiseren van je bruiloft!

7 fundamentele dingen die je niet mag vergeten bij het organiseren van je bruiloft!

Er zijn bepaalde onderdelen bij een organisatie van een trouwerij die met speciale zorg behandeld moeten worden, zodat jouw grote dag perfect zult verlopen: ontdek welke onderdelen dit zijn!

  • Begin organisatie
  • Adviseren
  • Receptie decoratie
  • Ceremonie
  • Bruidspaar

Jullie gaan trouwen! Het besluit is genomen, jullie weten zeker dat jullie deze grote stap willen nemen en samen aan een nieuwe levensfase willen beginnen. Vanaf het moment dat jullie je verloofd hebben en vooral vanaf het moment dat er een datum is vastgesteld, begint het aftellen tot aan de grote dag. Dit houdt in dat er veel voorbereid moet worden voor deze speciale dag. En daarom is het belangrijk dat er niets vergeten wordt en dat jullie alles doen wat mogelijk is. Als er iemand is die weet hoe je een bruiloft organiseert, is het een weddingplanner. Wie kan er beter vertellen wat de fundamentele zaken zijn waaraan je moet denken bij de organisatie van je bruiloft? En wij helpen jullie ook een handje mee.

opslaanfoto: Mon et Mine
foto: Mon et Mine

Coördinatie

Adverteren

Hoewel we allemaal wel een keer naar een bruiloft zijn geweest en weten hoe het werkt, is er vrijwel altijd zo’n moment tijdens een bruiloft dat niemand weet wat er moet gebeuren op welk moment. Inge de Regt-Janssen, weddingplanner bij theway2yourwedding, heeft het duidelijk voor ogen: “Het is van belang dat de gasten weten wat er van hen wordt verwacht op bepaalde belangrijke momenten. Bijvoorbeeld of ze alvast mogen gaan zitten in de ruimte van de ceremonie of nog moeten wachten, of er plaatsen vrij moeten worden gehouden voor familie, waar zij na afloop van de ceremonie naartoe moeten, wanneer ze het bruidspaar mogen feliciteren of wanneer ze naar buiten moeten om confetti of rijst te strooien of dat het bruidspaar liever helemaal niemand naar buiten heeft.” De persoon die de coördinatie heeft moet ervoor zorgen dat dit allemaal soepeltjes verloopt, de gasten dit vertelt en aanspreekpunt is voor hen zodat alles op rolletjes loopt.

opslaanFoto: Dario Endara Photography
Foto: Dario Endara Photography

De tijd

Naast bovengenoemde coördinatie is het essentieel dat de tijd goed in de gaten wordt gehouden en er op een realistische manier gepland wordt zodat alles haalbaar is. Dit moet gedaan worden, zodat niemand het idee krijgt dat hij op een saaie bruiloft is, of waar hij juist te veel moet doen. Weet hoeveel tijd je besteedt aan de ceremonie, hoe lang de aperitiefjes mogen duren, wanneer je je bruidsboeket weggooit en op welk tijdstip je je eten laat uitserveren. Het is heel belangrijk zodat je echte feest niet te laat begint.

opslaanfoto: Martijn Roos Fotografie
foto: Martijn Roos Fotografie

Normaal gesproken duurt alles altijd langer dan gepland, ook al heeft het bruidspaar alles nog zo goed voorbereid. Wie is er niet naar een bruiloft geweest waarbij de openingsdans pas in de laatste uurtjes was? Er komen altijd verrassingen op je pad, zoals een act van je gasten of het bruidspaar heeft zelf langer nodig bij de felicitaties. De gasten staan dan te popelen om van hun stoel op te staan.

De fotograaf

Het kiezen van een fotograaf die niet bij jullie past, kan consequenties hebben voor de rest van jullie leven. De foto’s zijn het meest speciale aandenken aan de dag. Kijk goed naar alles wat nodig is, gelukkig zijn er veel professionals die spectaculaire foto’s kunnen maken. Foto’s die je keer op keer kunt bekijken zonder dat ze vervelen. Deze dag komt nooit meer voorbij en je fotoalbum heb je voor altijd.

Maar hoe kies jou nou eigenlijk de perfecte fotograaf voor jullie bruiloft? Lees hier onze 4 tips voor het vinden van de perfecte trouwfotograaf.

opslaanFoto: de Kievit Bruiloften
Foto: de Kievit Bruiloften

Muziek

Een slechte dj of een slechte groep kan je bruiloft verpesten. Kies daarom professionals die jullie allebei goed vinden. Mensen die jullie het vertrouwen kunnen geven en weten welke muziek ze moeten kiezen voor jullie grote dag. In deze gevallen kun je je het beste laten adviseren door weddingplanners. Zij weten hoe ze met de muzikanten moeten omgaan en kunnen van tevoren een live optreden bijwonen. Op die manier kunnen ze beoordelen of het past bij de rest van de dag zoals jullie die voor ogen hebben.

Bekijk ook: Top 20 beste, meest leuke, romantische bruiloft liedjes!

Verlichting

De verlichting ontbreekt vaak op de lijst van de voorbereidingen van een huwelijk. Het is een essentieel element om de juiste sfeer te krijgen. En het moet de juiste dingen benadrukken. Denk ook aan verschillende soorten licht: alleen kaarsen is misschien perfect tijdens het diner, maar zorg ervoor dat het ontbreken van het juiste licht niet het gespreksonderwerp wordt tijdens dat diner. Vergeet de verlichting dus niet en probeer van tevoren verschillende soorten licht uit, zodat jullie niet voor onverwachte verrassingen komen te staan.

opslaanFoto: Simone Bruidsfotografie
Foto: Simone Bruidsfotografie

Wedding planner of coördinator

Veel bruiden laten vriendinnen of familieleden enkele taken bij de voorbereiding van de bruiloft uitvoeren. Het uitdelen van een souvenir aan de gasten of het neerzetten van de stoelen voor de ceremonie. Maar hoe wij hierover denken, is dat als deze persoon een gast is op de bruiloft, wil je die dichtbij je hebben op deze belangrijke dag. Het laatste wat je moet doen is ze om gunsten vragen, want deze persoon zal dat met veel plezier doen, maar mist daardoor bijvoorbeeld een groot deel van het feest. Uiteindelijk wordt diegene verantwoordelijk voor iets waar hij of zij zich niet druk om zou hoeven te maken.

Wil je niet een vriend/familielid opzadelen met deze zware taak? Vraag een weddingplanner of ceremoniemeester om deze taak op zich te nemen. Zij zijn ervaren en doen dit met plezier – je hoeft je geen enkele zorgen te maken!

opslaanFoto: LNRD Photography
Foto: LNRD Photography

Comfort met jouw look

Het klinkt misschien absurd, maar dat is het niet. Het is heel belangrijk dat jullie je lekker voelen in de kleding die jullie hebben gekozen om jullie zo helemaal over te geven aan de grote dag. Het kiezen van een jurk die niet lekker zit, kan ervoor zorgen dat je je de hele dag ongemakkelijk voelt. Dat wil niemand. Het belangrijkste is dat je je aantrekkelijk voelt, maar natuurlijk ook: comfortabel. Als je bijvoorbeeld nooit hakken van 15 centimeter draagt, waarom zou je die dan dragen op je trouwdag? Als jouw stijl een lange sluik vallende jurk is, draag dan geen prinsessenjurk. Dat zal niemand bij je vinden passen en je kunt je bovendien niet makkelijk bewegen. Het beste is inzetten op eenvoudig en natuurlijk.

opslaanFoto: Fotografie Plus
Foto: Fotografie Plus

Als je deze zeven dingen in gedachten houd dan kan het niet meer mis gaan: jullie bruiloft word het sprookje waar jullie altijd al van hebben gedroomd!

Wil jij niks van ons missen? Volg ons op Facebook en Instagram!

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Mon et Mine Trouwfotografen
De Kievit Bruiloften Trouwfotografen
Theway2yourwedding Weddingplanners
Dario Endara Photography Trouwfotografen
LNRD Photography Trouwfotografen
Simone Bruidsfotografie Trouwfotografen
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!