7 Tips voor het vinden van de ideale huwelijksaanzoek locatie!

Is het moment aangebroken dat jij de liefde van je leven ten huwelijk wilt vragen? Dan helpen wij je met het uitzoeken van de perfecte locatie!

7 Tips voor het vinden van de ideale huwelijksaanzoek locatie!
  • Huwelijksaanzoek
  • Adviseren
  • Bruid
  • Bruidegom

In veel relaties komt een huwelijk tot stand door een gemeenschappelijke beslissing. Het is een logische, volgende stap wanneer jullie de relatie tot een hoger niveau willen tillen. Dit is natuurlijk ook romantisch, maar op zijn eigen manier en vaak in een intieme setting. Je kan er uiteraard ook voor kiezen om het huwelijksaanzoek te vormen zoals dit in films wordt gedaan! Door (als je dat wilt) op één knie te zakken en de hand van jouw geliefde te vragen. Je wilt natuurlijk niets anders dan dat dit perfect verloopt en daarom bieden we jou 6 top locaties als optie! 

opslaanShutterstock. Credits: g-stockstudio
Shutterstock. Credits: g-stockstudio

 1. Jullie eerste plekje samen 

Adverteren

Deze plek kan voortkomen uit drie gebeurtenissen: de plek waar jullie elkaar ontmoetten, de plek van jullie eerste kus of de plek van jullie eerste date. Dit is hoe dan ook een begin geweest van jullie als paar en daarom opperst romantisch! Begin de avond en het aanzoek met het ophalen van herinneringen van deze gebeurtenis en het zal gegarandeerd een zoetsappige bedoeling worden.

2. Jullie speciale plek

Deze plek hoeft geen speciale relatie met jullie als koppel te hebben, maar kan wel een plek zijn die voor jullie beide heel speciaal is. Een plek waar jullie graag komen van tijd tot tijd. Denk aan een restaurant, park of favoriete plekje van de stad. 

3. Een plek die van zichzelf al romantisch is 

Er zijn veel steden met een romantisch randje. Sommige gemotiveerd door legendes, literatuur en kunst en anderen door hun prachtige landschappen, straten en omgevingen. Vele anderen kunnen een romantisch karakter krijgen door een reis die jullie gemaakt hebben. Er zijn een aantal steden waar je niet om de liefde heen kan en die daarom ook uiterst geschikt zijn voor een huwelijksaanzoek! Zankyou stelt voor: Praag, Kyoto, Brugge, Parijs, Granada, Florence, Verona, Zürich en natuurlijk ons eigen Amsterdam. 

opslaanShutterstock. Credits: NicoElNino
Shutterstock. Credits: NicoElNino

4. Middenin de natuur 

Soms hoeft de oplossing voor ons probleem niet lastig te zijn en heeft de natuur het al in zich. Zo is de natuur alleen al hartstikke romantisch en biedt deze eindeloos veel mogelijkheden voor een magisch aanzoek. Ga samen een weekendje weg of rijd een stuk de natuur in dichtbij huis. Leg een kleedje neer, pak een fles wijn en kruip dicht tegen elkaar terwijl jullie genieten van het golden hour. Terwijl de zon ondergaat stel jij jouw liefde de vraag. Romantischer kan bijna niet! 

opslaanShutterstock. Credits: Artem Tryhub
Shutterstock. Credits: Artem Tryhub

5. Speel met ‘gevaar’

Zijn jullie beiden niet vies van een beetje ‘gevaar’ en hebben jullie geen last van hoogtevrees? Neem jouw partner dan mee op een ballonvaart of helikoptervlucht. Jullie zullen beiden letterlijk in de wolken zijn! Zijn jullie wel echte dare devils maar zit het hoogtevrees je dwars? Denk er dan over om te gaan kanoën, duiken of bootje te varen. Hoe romantisch is het om samen op of in het water te dobberen!

opslaanShutterstock. Credits: Wedding photography
Shutterstock. Credits: Wedding photography

6. Alleen voor hem of haar 

Degene die de vraag heeft de taak om zijn of haar partner omver te blazen met een huwelijksaanzoek. Om die reden is de partner die gevraagd wordt de hoofdrolspeler van de film en alles zal die avond om hem of haar moeten draaien. Hoe je dit doet? Gebruik zijn of haar hobby’s en passies. Gek op films? Neem hem of haar mee naar de bioscoop! Of vraag hem of haar wanneer jullie de mysteries van de kosmos bewonderen in het planetarium (net als Ross en Rachel van Friends).

Wat vinden jullie van dit?

7. Een plek die wij niet aanraden: elke plek met veel publiek 

Het lijkt leuk om jouw geluk met iedereen te vieren op een drukke plaats, maar wat doe je als het antwoord negatief is? De getuigen hebben niet alleen de mogelijkheid om alles met hun telefoon vast te leggen en in hun netwerk te verspreiden, maar kunnen ook nog eens een ongemakkelijke stilte veroorzaken waar je de rest van je leven nog last van zult hebben.

En wat als hij of zij ja zegt? Dan is het ook geen plezier om je partner zo verlegen te maken wanneer jij je hart opent. Mocht jouw partner niet snel verlegen zijn en wel van een beetje aandacht houden, dan is dat perfect, alleen loop je nog steeds het risico op een ´nee.´ Bovendien voelen mensen zich sneller gedwongen om ja te zeggen in het openbaar en je wilt natuurlijk wel een eerlijk antwoord. Je wilt niet dat een ja na 10 minuten een nee wordt! Oh, en op het scherm van een stadion, slecht idee…

Aan de andere kant hebben dit soort verzoeken ons schitterende momenten opgeleverd op sociale netwerken: met dank aan de dappere mensen onder ons! Geniet hieronder van de gevallen waar het goed ging:

Welke plek is jouw favoriet? Kies juist! Het wordt één van de meest belangrijke momenten van je leven. Mocht het nou eenmaal zo ver zijn en jullie zijn daadwerkelijk verloofd dan zijn wij hier om je te helpen met alles wat bij een bruiloft komt kijken. Te beginnen met deze handige tips en checklist voor het plannen van de bruiloft!

Meer lezen over het huwelijksaanzoek? Lees dan ook:

De 7 mooiste aanzoeken uit films

Het huwelijksaanzoek: dit moet je weten voordat je op je knieën gaat

Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!