De 7 mooiste aanzoeken uit films

De 7 mooiste aanzoeken uit films

Op zoek naar films voor een lekker avondje bankhangen? Dit zijn onze favoriete films met de mooiste aanzoeken waarmee je je helemaal kunt voorbereiden op jouw bruiloft.

  • Huwelijksaanzoek
  • International

Wij van Zankyou zijn echte romantici en daar hoort natuurlijk ook urenlang zwijmelen bij de juiste films bij. Films met bijzondere liefdesverhalen, met prachtige settings, unieke ontmoetingen, happy endings, en, niet te vergeten, de meest romantische aanzoeken.

Op zoek naar films voor een lekker avondje bankhangen? Dit zijn onze favoriete films met de mooiste aanzoeken waarmee je je helemaal kunt voorbereiden op jouw bruiloft.

opslaanBron: Shutterstock
Bron: Shutterstock

Sex And The City (2008)

Na al die jaren is Carrie Bradshaw nog steeds onze BFF. De eeuwige romanticus, de trendsetter, de beste vriendin en de luckiest girl op aarde want, hallo Mister Big! Het aanzoek uit de film zou niet hetzelfde zijn geweest zonder de bijzondere rol van de iconische schoen van Carrie. Schoenengekken weten dat de unieke kledingstijl van Carrie heeft bijgedragen aan het succes van SATC en het kon dan ook niet anders dat bij het aanzoek van de one and only Mister Big, een schoen één van de hoofdrollen speelde. Mister Big gaat op één knie in de enorme schoenenkast van hun prachtige woning. Een verlovingsring heeft hij niet bij de hand, maar de prachtige schoenen van Manolo Blahnik – inmiddels een echte must have -, doen het werk net zo goed.

The Proposal (2009)

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Het succes van Ryan Reynolds begon misschien wel echt met The Proposal. Wij waren in ieder geval tot over onze oren verliefd op deze knappe Canadees na het zien van deze film. Het verhaal is ronduit absurd maar toch ook heel grappig en romantisch. De Canadese Margaret heeft een visum nodig om te kunnen blijven werken voor haar bedrijf in de Verenigde Staten, en Andrew, haar zwaar ondergewaardeerde assistent, is toevallig een Amerikaan. Onder lichte dwang gaat Andrew hierin mee, maar als ze bij de immigratiedienst aankomen horen ze dat ze goed in de gaten worden gehouden – ze zijn getipt dat het een gearrangeerd huwelijk is. Ze moeten dan ook extra hun best doen om geloofwaardig over te komen. Je raadt het al, Margaret en Andrew worden echt verliefd en aan het einde van de film komt komt er een mooi aanzoek die absoluut de moeite waard is om te zien.

When Harry met Sally (1989)

Mannen en vrouwen kunnen geen vrienden zijn, want een man wil altijd seks hebben met een vrouw die hij aantrekkelijk – of zelfs onaantrekkelijk – vindt, aldus Harry. De lange autorit naar New York is geen goed begin voor de hoofdrolspelers Harry en Sally. Aangekomen in New York gaan ze met ruzie uit elkaar. Toch blijven hun levens elkaar kruisen en er ontstaat een jarenlange vriendschap. De film eindigt – spoiler alert! – met een geweldig aanzoek op oudjaarsavond, waarin Harry de liefste dingen tegen Sally zegt en afsluit met een geweldige quote. “When you realize you want to spend the rest of your life with somebody, you want the rest of your life to start as soon as possible.”

Breakfast at Tiffany’s (1961)

Hoewel het aanzoek van Breakfast at Tiffany’s niet helemaal is wat wij voor ogen hebben, is het toch echt wel een van de mooiste aanzoeken van Hollywood. Waarom? Om de prachtige speech, de blauwe ogen van Paul, de prachtige looks van Holly – Audrey Hepburn -, de lieve kat, een ouderwetse New Yorkse taxi en de regen. De woorden van Paul zijn prachtig maar Holly blijft standvastig en is niet over te halen. Pas op het moment dat hij de verlovingsring op haar schoot smijt en wegloopt, beseft ze wat ze heeft gedaan.

A walk to remember (2002)

Het hoeft niet altijd groots, flamboyant, over de top of schreeuwend van de daken, leert A Walk To Remember ons. Een perfecte liefde en breekbaar maar vertrouwt moment is alles wat je nodig hebt om tranen met tuiten te huilen bij dit prachtige aanzoek. Twee totaal verschillende personen, de populaire jongen en de conservatieve dochter van de plaatselijke dominee, ontmoeten elkaar en blijken meer overeenkomsten te hebben dan ze in de eerste instantie dachten. Ze worden verliefd maar Jamie heeft zo haar redenen om weg te rennen van haar gevoelens.

Love Actually (2003)

Deze met 10 filmprijzen bekroonde film laat het leven van verschillende koppels tijdens de kerstdagen zien. Als de All You Need Is Love Kersteditie tot jouw favoriete programma’s hoort, is Love Actually jouw film. Waar normaalgesproken publiekelijk praten in een taal die je nauwelijks beheerst best spannend en pijnlijk is, worden we intens geroerd door het horen van de mooie woorden van Jamie. Het mooiste moment van de film is wanneer Jamie zijn huishoudster Aurelia in gebroken Portugees ten huwelijk vraagt. Het is een aanzoek dat je nooit vergeet.

Knocked Up (2007)

Verre van traditioneel, maar toch super romantisch. Knocked Up vertelt het verhaal van de ambitieuze en knappe Alison, die na een dronken one night stand zwanger blijkt te zijn van de ambitieloze en platzakke nerd Ben. Een kind in haar eentje opvoeden ziet ze niet zitten, en de twee besluiten er samen voor te gaan. Door de vele doktersbezoeken, echo’s, frustraties, ruzies en wanhoop door, groeien de twee steeds meer naar elkaar toe. Het aanzoek met een lege ringendoosje – Ben heeft nog steeds geen cent te makken! – is vertederend en doet ons weer beseffen dat het uiteindelijk enkel en alleen om de liefde draait, en dat de rest bijzaak is.

En hoewel er nog vele tientallen prachtige aanzoeken zijn gefilmd, zijn dit onze favorieten. Wij zijn benieuwd welk aanzoek jullie favoriet is! Laat het ons weten via Facebook, Pinterest en Instagram!

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!