Trouwen in Spanje: een zonovergoten bruiloft

Een bruiloft in een zonnig land met een heerlijke cultuur. In Spanje gaat alles tranquilo en kunnen jullie met een sangria in de hand genieten van een onvergetelijke dag!

Trouwen in Spanje: een zonovergoten bruiloft
  • Trouwen in het buitenland
  • Adviseren
  • International
  • Spanje

Velen van jullie zullen het met mij eens zijn als ik zeg dat onze Spanjaarden een heerlijk cultuurtje hebben. Ze houden van lekker eten (kom maar door met die tapas), genieten dagelijks van een lekker zonnetje en genieten vaak van het leven met een lekker drankje. Een bruiloft in Spanje gaat dan ook gepaard met veel sangria en de lekkerste hapjes, maar waar moet je allemaal rekening mee houden? Wij hebben het voor jullie uitgezocht en alle feitjes op een rijtje gezet. Pak er een lekkere San Miguel bij en lees snel verder!

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Same sex huwelijken 

Adverteren

Het eerste goede nieuws dat wij mogen brengen is dat same sex huwelijken in Spanje gewoon toegestaan zijn! Helaas is dit nog niet in elk (Europees) land het geval, maar de Spanjaarden hebben het gelukkig goed bekeken. Alle liefde wordt hier dus aangemoedigd en het lijkt ons daarom ook super om in zo’n vrij land elkaar het jawoord te mogen geven.

Wettelijke huwelijk 

Zoals we wel vaker zien als je trouwt in het buitenland zitten er wat regeltjes verbonden aan een wettelijk huwelijk. Zo is het niet altijd mogelijk om in een ander land voor de wet te trouwen, aangezien dit vaak gereserveerd is voor mensen van die specifieke afkomst of mensen die inwoners zijn van het land. Hoewel het wettelijke huwelijk niet zo speciaal is (letterlijk het zetten van een handtekening en vaak vrij onpersoonlijk) zijn er toch bruidsparen die dit ook in Spanje graag zouden willen doen. Er zijn in Spanje drie situaties wanneer het voor jullie toegestaan is om voor de wet te trouwen. Deze zijn als volgt:

  • Wanneer minstens één van jullie de Spaanse nationaliteit draagt
  • Wanneer minstens één van jullie al minimaal twee jaar lang in Spanje woont
  • Wanneer minstens één van jullie rooms katholiek is en de bruiloft door een priester wordt ingezegend. De voorwaarden moeten hier natuurlijk wel katholiek uitgevoerd worden.
opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Ceremonieel huwelijk

Vele van jullie zullen het trouwen voor de wet waarschijnlijk niet zo interessant vinden, maar zich meer interesseren voor een ceremonieel huwelijk in dit zonnige land. In het ceremoniële huwelijk spreken jullie enkel de geloften naar elkaar uit in aanwezigheid van vrienden en familie. Hier gaat het vooral om liefde en wordt er minder rekening gehouden met het officiële gedeelte van een bruiloft. Wat dat betreft is er heel veel mogelijk!

De Spaanse omgeving

Spanje biedt oneindig veel verschillende landschappen dus jullie hebben het voor het uitkiezen. Hoewel wij het land als een warm land kennen, zijn er ook stukken waar het zonnetje niet altijd schijnt. We raden je dan ook aan om van tevoren de gemiddelde temperaturen in de gaten te houden, zodat je niet voor verrassingen komt te staan wanneer je aankomt in je trouwjurk. Zo kan het in steden als Madrid zomers bloedje heet (lees 40+ graden), maar in de winter ook tussen 0 en 10 zitten.

Een locatie die door veel bruidsparen geliefd wordt is de bruiloft op Ibiza. Dit luxe party-eiland valt zeker in de smaak en is eigenlijk al een thema op zich. Bekijk hier de beelden van een bruiloft op Ibiza.

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

De kosten 

Veel bruidsparen denken dat de kosten van een bruiloft in het buitenland automatisch hoger uitvallen en onbetaalbaar zijn. Wij hebben goed nieuws, want dit hoeft namelijk niet het geval te zijn! De meesten zullen er voor kiezen om minder gasten uit te nodigen wanneer zij trouwen in het buitenland. Op die manier hoef je dus ook minder geld uit te geven aan de locatie (minder groot), stoelen, catering, de bruidstaart and so on…. Daarnaast liggen de prijzen in Spanje over het algemeen iets onder die wij in Nederland gewend zijn. Een kleine sidenote hier is wel dat er natuurlijk verschil zit in de Spaanse plaatsen. Een bruiloft op Ibiza zal duurder uitvallen dan een bruiloft in Granada. Een fotograaf kan daarom zo maar een stukje goedkoper zijn en dus ook daar win je geld op! Daarnaast kunnen jullie ervoor kiezen om de gasten zelf een vliegticket te laten betalen of om dit voor hen te regelen.

Al met al klinkt een bruiloft in Spanje wat ons betreft altijd als een goed plan! Kijk snel naar de leveranciers op onze website die jullie verder kunnen helpen met een bruiloft in Spanje.

Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!