Acht belangrijke dingen die je moet regelen na de bruiloft!

Met het plannen van je bruiloft ben je er nog niet want er zijn ook belangrijke dingen die je nog ná je bruiloft moet doen. Wij bij Zankyou hebben ze voor je op een rijtje gezet!

Acht belangrijke dingen die je moet regelen na de bruiloft!
Credits: Shutterstock
  • Na de bruiloft
  • Adviseren
  • Bruidspaar
  • Pas getrouwd

De bruiloft is voorbij. Je hebt een prachtige dag gehad en nu neem je de eerste gezamenlijke stappen als getrouwd stel. De spannende tijd van de planning is tot een einde gekomen, maar het is het voorlopig nog niet voorbij. Een groot deel van de punten die je moet afronden na het trouwen, heeft een bureaucratisch karakter. Lees snel verder en check je to-do-list af!

opslaan
Credits: Shutterstock

To-do 1: Naar het registratiekantoor – Naamsverandering

Adverteren

Bij het trouwen kun je tegenwoordig je eigen naam behouden. Als je de achternaam van je partner wilt overnemen (of andersom) moet je naar het gemeentehuis. In het geval van een naamswijziging moet namelijk het paspoort, rijbewijs, ID-kaart en andere belangrijke documenten aangepast worden. Als je je handtekening wilt veranderen kun je dat ook meteen doen.

Als je direct na je bruiloft op huwelijksreis gaat, is aan te raden deze stap vóór het huwelijk te voltooien. De naam op je paspoort en het ticket, bijvoorbeeld, moeten namelijk altijd overeenkomen.

To-do 2: Status bij belastingdienst veranderen

De belastingdienst moet worden ingelicht over de wijziging van  je burgerlijke staat. Afhankelijk van de inkomstsituatie, moet ook de inkomstenheffing worden aangepast. Onder bepaalde omstandigheden kan dit veel geld besparen. Over de meest gunstige combinatie van de heffingen kan een accountant jullie beste informeren. Maak hiervoor een afspraak zodat je weet waar je aan toe bent.

opslaan
Credits: Shutterstock

To-do 3: Testament

Door een huwelijk worden jullie automatisch erfgenamen van elkaar. Toch zijn er nog wat vragen onbeantwoord na het huwelijk. Wat gebeurt er als jullie beide tegelijk overlijden? Zijn er kinderen of kleinkinderen in het spel? Kinderen uit een eerdere relatie? Zijn er bezittingen die naar bepaalde familieleden moeten? Het is belangrijk om dit allemaal goed op orde te hebben, ook al is het niet het meest romantische onderdeel van het huwelijk.

To-do 4: Verzekeringen

Met het huwelijk veranderen ook de verzekeringen. Een verzekering kan bijvoorbeeld goedkoper worden als je getrouwd bent, want sommige verzekeringen hebben jullie nu als echtpaar dubbel. Het beste is hier vóór het huwelijk informatie over in te winnen. Verder moet natuurlijk de naam van de verzekeringen worden aangepast, maar ook het aantal inwonende in het huishouden bijvoorbeeld.

opslaan
Credits: Shutterstock

To-do 5: Banken

Veel koppels openen na de bruiloft een gezamenlijke rekening. Als jullie een bestaande rekening willen delen moet dit samen bij de bank aangevraagd worden zodat beide een eigen inlog en pinpas te krijgen.

To-do 6: De werkgever

Waarschijnlijk is de werkgever al op de hoogte van het huwelijk – denk: vrije dagen vanwege viering en huwelijksreis-, maar niet alleen hierom moet de werkgever op de hoogte zijn. Vraag of het contract (denk; naam), de betalingen (denk: andere rekening), en belastingen aangepast moeten worden.

opslaanCredits: Dufrasnes Fotografie
Credits: Dufrasnes Fotografie

To-do 7: Telefoon, e-mail, antwoordapparaat, naambordje

De leukere dingen die de nasleep van het huwelijk met zich meebrengt zijn de makkelijkere naamsveranderingen. Bijvoorbeeld het privé- en werke-mailadres, antwoordapparaten en het naambordje bij de voordeur mogen nu aangepast worden. Ook als je lid bent van een club, vereniging op sportschool moeten deze op de hoogte worden gesteld. Iets minder leuk, maar ook belangrijk is het doorgeven van de wijzigingen van telefoon- en internetaanbieders.

To-do 8: Social Media

Met het toenemende gebruik van social media wordt dit ook een kwestie waar je aan moet denken. Koppels die veel online zijn willen misschien hun status of naam van hun Twitter, Facebook en LinkedIn veranderen. Dit gaat gelukkig erg makkelijk en kun je op het moment zelf doen. Het leuke zijn de felicitaties die daarna zullen binnenstromen!

opslaanCredits: De Kievit Bruiloften
Credits: De Kievit Bruiloften

Houd deze checklist bij de hand en de administratieve kant van het huwelijk wordt een stuk minder werk. Heb jij nog administratieve punten waar je tegen aanliep voor of na het huwelijk? Laat het ons weten!

Lees ook de ultieme checklist van Zankyou voor het plannen van je huwelijk, zodat je helemaal voorbereidt bent wat betreft de planning voor én na de bruiloft!

Auteur: Sherita Jager

Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Reacties (3)

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!