Wat doe je na de bruiloft met je trouwjurk?

De huwelijksreis is achter de rug, de foto's zijn binnen en je begint zelfs al aan je nieuwe achternaam te wennen... Maar wat doe jij met je bruidsjurk? Wij geven een aantal opties!

  • Na de bruiloft
  • Adviseren

We kunnen wel vaststellen dat je trouwjurk – na je partner natuurlijk – de liefde van je leven is. Er hebben heel wat bloed, zweet en tranen in de zoektocht naar de perfecte jurk gezeten en je hebt er waarschijnlijk behoorlijk wat geld in geïnvesteerd. Maar wat doe je met je trouwjurk na de bruiloft? Wij geven je wat tips!

opslaanFoto: Trouw Trendy - Styling: Troupe de Luxe - Bruidstaart: Micha en Diana’s Pâtisserie - Visagie: ColourYourFaceUp - Haarstyling: KnapKnipwerk
Foto: Trouw Trendy – Styling: Troupe de Luxe – Bruidstaart: Micha en Diana’s Pâtisserie – Visagie: ColourYourFaceUp – Haarstyling: KnapKnipwerk

1. Verkopen

Adverteren

Veel bruiden moeten er niet aan denken: het verkopen van je trouwjurk. Dit is misschien een drastische optie en het kan zijn dat je er de kracht niet voor hebt, aangezien jouw jurk nu eenmaal speciaal voor je is. Desalniettemin zijn er veel bruiden die hun jurk verkopen vanwege minder sentimentele motieven. Het verkopen van de trouwjurk is namelijk een goede optie voor personen die niet zo gehecht zijn aan hun jurk of een financiële compensatie kunnen gebruiken in plaats van het zoeken van een hoekje op zolder.

2. Verhuren

Een middenweg tussen het verkopen en behouden van jouw jurk is het verhuren. Dit is ook de enige manier waarop je jouw jurk kan houden, maar er toch financieel profijt van kan hebben. Je kunt jouw jurk verhuren op meerdere manieren. Zo zijn er gespecialiseerde winkels, maar kun je hier natuurlijk ook het internet voor gebruiken. Het verhuren van een jurk is vaak lastiger dan het verkopen van een jurk, omdat toekomstige bruiden geen aanpassingen aan de jurk kunnen doen mocht dit nodig zijn.

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

3. Doneren of cadeau geven

Een andere optie is om jouw jurk te doneren of cadeau te geven. Wees eens eerlijk: heb je het geld echt nodig? Mocht dit niet het geval zijn, dan is het doneren van jouw jurk een goede optie. Er zijn heel veel bruiden zonder de financiële middelen die net zo’n prachtige trouwjurk wensen als die van jou. Zoek naar iemand die hetzelfde postuur heeft als jij en doe een goede daad. Wij weten zeker dat dit heel goed zal voelen! Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen je jurk cadeau te geven aan iemand die je kent en die trouwplannen heeft. Zie het als het weggeven van je bruidsboeket…

4. Trash the dress

Misschien heb je al gehoord van deze trend. Zo niet, dan leggen wij het even uit: het idee is een fotoreportage te maken waarbij jij je hele jurk vies en kapot mag maken. Je kan de jurk schilderen, knippen, scheuren of zelfs in de fik steken! Waar jij op je trouwdag zelf voorzichtiger dan ooit was met je jurk, doe je bij deze shoot alles was God verboden heeft. Het enige doel is genieten en ervoor zorgen dat je fantastische plaatjes overhoudt. Vaak wordt er gekozen voor een romantische setting zodat het contrast met de jurk nog groter is.

opslaanFoto: Trouw Trendy - Styling: Troupe de Luxe - Bruidstaart: Micha en Diana’s Pâtisserie - Visagie: ColourYourFaceUp - Haarstyling: KnapKnipwerk
Foto: Trouw Trendy – Styling: Troupe de Luxe – Bruidstaart: Micha en Diana’s Pâtisserie – Visagie: ColourYourFaceUp – Haarstyling: KnapKnipwerk

5. Hergebruiken

Veel bruiden hebben de afgelopen jaren voor een eenvoudige en functionele jurk gekozen. Dat betekent dat je de jurk naderhand nog een keer aan kunt trekken. Als je niet voor een prinsessenjurk bent gegaan, is hergebruik een hele redelijke optie. Natuurlijk moet je de jurk wel een beetje aanpassen. Denk aan het inkorten van de rok of het verven in een andere kleur. Je kunt ook voor een hele andere vorm van hergebruik kiezen: maak van het stof van je jurk sjaals, lingerie, kussenhoezen of wat er zoal in je opkomt! Een mooie herinnering gevat in een nieuw voorwerp.

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

6. Bewaren

Gelukkig is daar nog de laatste optie… het bewaren van de jurk. Een blik op jouw trouwjurk en je hele dag is weer goed. En dan hebben we het nog niet eens over het gevoel dat je krijgt als je de jurk aantrekt! Er zijn genoeg vrouwen die hun trouwjurk gewoon houden en daar hoef jij je zeker niet voor te schamen. En wie weet is het allemaal wel voor een goed doel en kan je hem later nog doorgeven aan je dochter! Als je besluit de jurk te houden raden we je wel aan de volgende stappen te volgen: breng hem naar de stomerij, pak ‘m in blauw zijde in en stop hem in een hoes die je daarna in en doos bewaard. Een andere optie is om een torso te kopen waarop je je bruidsjurk als decoratiestuk kunt plaatsen.

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Wij hopen dat jij een keuze hebt kunnen maken uit bovenstaande opties! Voor nu bevelen wij je aan om nog enorm na te genieten van de trouwdag en de tijd die nog gaat komen. Mocht je nu even de weg kwijt zijn? Lees dan het volgende artikel, waarin wij stap voor stap uitleggen wat je precies moet regelen na je bruiloft.

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Trouw Trendy Trouwfotografen
Troupe de Luxe Bruidsboeketten
Micha & Diana’s Pâtisserie Taart en Zoetigheid
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!