Wat doe je na de bruiloft met je trouwjurk? 5 opties

Als je terugkijkt lijkt het wel gisteren dat je de woorden ‘ja, ik wil’ uitsprak, je hebt de huwelijksreis achter de rug, de foto’s al ontvangen en herbeleeft elk onvergetelijk moment keer op keer. Wat overblijft is de nostalgie en… je trouwjurk!

Je vindt je trouwjurk prachtig, je hebt er niet voor niets behoorlijk wat geld in geïnvesteerd. Maar wat doe je nu met die schitterende japon? We geven je een paar tips zodat leven nummer twee voor je jurk kan beginnen!

1. Verkopen

Misschien een drastische optie en misschien voel je niet de kracht om het te doen omdat je jurk nu eenmaal speciaal voor je is. Desalniettemin zijn er veel bruiden die hun jurk verkopen vanwege minder sentimentele motieven. Het verkopen van de trouwjurk is een goede optie voor personen die niet zo gehecht zijn aan hun jurk of een financiële compensatie kunnen gebruiken in plaats van het zoeken van een hoekje op zolder.

Foto: Aleksandra Ukhaneva
Foto: Aleksandra Ukhaneva

2. Verhuren

Een middenweg tussen houden en verkopen en de enige manier om de jurk in je bezit te houden maar er toch nog financieel profijt van te hebben. Je kunt dit doen bij gespecialiseerde winkels of via internet. Een negatief aspect is dat je minder geïnteresseerden hebt dan bij verkoop omdat de toekomstige bruiden geen aanpassingen aan de jurk kunnen doen als dat nodig mocht zijn.

Carla Aymat
Foto: Carla Aymat

3. Doneren of cadeau geven

Wees eerlijk: heb je het geld echt nodig? Het doneren van je bruidsjurk is de optie op dit moment. Er zijn heel veel bruiden zonder de financiële middelen die net zo’n prachtige trouwjurk wensen als die van jou. Zoek naar iemand die hetzelfde postuur heeft als jij en doe je goede daad van de maand. Zeker weten dat dat goed voelt! Je kunt natuurlijk ook je jurk cadeau geven aan iemand die je kent en die trouwplannen heeft. Zie het als het weggeven van je bruidsboeket…

Noonu
Foto: Noonu Fotografía

4. Trash the dress

Misschien heb je al gehoord van deze trend. Zo niet, het gaat hierom: het idee is een fotoreportage te maken waarbij het belangrijk is hoe je jurk eruit komt te zien aan het einde. Je mag vlekken maken, schilderen, de jurk vies maken en je mag er zelfs in knippen of scheuren. Het enige doel is genieten en ervoor zorgen dat je fantastische plaatjes overhoudt. Vaak wordt er gekozen voor een romantische setting zodat het contrast met de jurk nog groter is.

Foto: Annelien Nijland Fotografie
Foto: Annelien Nijland Fotografie

5. Hergebruiken

Veel bruiden hebben de afgelopen jaren voor een eenvoudige en functionele jurk gekozen. Dat betekent dat je de jurk naderhand nog een keer aan kunt trekken. Als je niet voor een prinsessenjurk bent gegaan, is hergebruik een hele redelijke optie. Natuurlijk moet je de jurk wel een beetje aanpassen. Denk aan het inkorten van de rok of het verven in een andere kleur. Je kunt ook voor een hele andere vorm van hergebruik kiezen: maak van het stof van je jurk sjaals, kussenhoezen of wat er zoal in je opkomt! Een mooie herinnering gevat in een nieuw voorwerp. Lees hier ook de beste tips om jouw bruidsjurk mooi te houden!

Foto: Cfoto
Foto: Cfoto

Mocht je na het lezen van deze opties toch de romantische persoon zijn die de jurk wil de rest van haar leven wil bewaren, dan raden we je de volgende stappen aan: breng de hem naar een stomerij, pak ‘m in in blauw zijde en stop hem in een hoes en bewaar hem in een doos. Je kunt natuurlijk ook een torso kopen waarop je je bruidsjurk als decoratiestuk kun plaatsen. Ontdek ook: 8 dingen die je moet bewaren na de trouwdag

Vanaf vandaag ga je anders naar een bruiloft, want je bent getrouwd! Dus verander je bruidsjurk voor een prachtige avondjurk als gast. Met deze adviezen zul je de perfect gast zijn.

Contact opnemen met de bedrijven in dit artikel

Vindt u dit artikel leuk? Dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Meer informatie